Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam800
Toplam Ziyaret1669186
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
ANKARA-ADANA-KARAİSALI ÜÇGENİ
01/06/2014

Eskiler bilir, bir zamanlar:

“Ankara Ankara, güzel Ankara!
Seni görmek ister her bahtı kara,
Senden yardım umar her düşen dara.
Yetersin onlara güzel Ankara.”

Dörtlüğü ile başlayan bir marşımız vardı. En son zaman dinlediniz bilmiyorum ama dillerde söylenmese de, unutulmaya yüz tutmuş ise de halen geçerliliği olan bir marş.

Ankara’da Hüdayda oynayan şahıs, Adana merkezde üçayak oynayanlar ile Karaisalı’da Yeşillim’i oynamak isteyenleri bir araya getirecek. Ankara-Adana-Karaisalı üçgeni bir elden idare edilecek. Biat edenler yol arkadaşı olacak, biat etmeyenler tasfiye edilecek.

Burada herkesin bir hesabı var. Ankara’dakinin hesabı başta Karaisalı Platformunun dağıtılması, Karaisalılılar Derneği’nin yok edilmesi, Ramazan Ayında verilen iftar yemeklerinin rakiplerce yapılmasının engellenmesi ve kendileri tarafından iftar yemeklerinin verilerek propaganda yapılması, yaklaşan Kızıldağ Güreşlerinin kurulacak yeni oluşum ile gerçekleştirilmesi ve ağalık düşüncesi, güreş şenliklerinin yine kendilerince yapılması v.s. olabilir. Tabi bu hizmetlerin yapılabilmesi için sayıları 5’i geçmeyecek olan iş adamları “sağmal” olarak kullanılması da düşünülmüş olabilir.

Adana’dakilerin bazılarının hesabı, Ankara ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi, diğerlerinin hesabı ise yeni kariyer olanaklarının sağlanması olabilir.

Karaisalı’dakilerin hesabı ise Ankara’ya tam bağlılıklarının sunulması, kendilerine verilecek rolleri tam layıkıyla oynamak olabilir. Bu varsayımlara başka şeyler de eklenebilir.

Peki tüm bunlar nasıl sağlanacak? Adana ve Karaisalı’daki uzantılar ile gerçekleştirilecek. Bu işler için kimler değerlendirilecek? Herkes. Muhtemel muhalefet olabilecek kişiler anında susturulacak. Destekçilere uzun konuşma imkanı sağlanacak.

Ankara’dakinin kafasında oluşturduğu bu kurguları hayata geçirmek için, “Birlik, beraberlik” vurgusu yapılacak. Bir Gaziantep, bir Kadirli, Kozan örnekleri verilecek ve Karaisalı’nın nasıl kalkınacağın fikirleri ortaya atılacak. Bir ceza evi yapımı ile ilçenin kalkındıracağını anlatılacak. (Askerlik şubesini elinde tutamayan, jandarma karakolların kapatılmasını engellemeyenler ilçede nasıl askeri birlikler getirecek, nasıl yeni cezaevi yaptıracaklar acaba?)

Ortaya atılan fikirlerin hayata geçirilmesi için mutlaka ekonomik güç ve siyasi destek lazım olacak. Siyasi destek olmadan da bu iş yürütülemeyeceğine göre Ankara’ya biat edilecek.

Bir tepsi tel kadayıfın altı ve üstü kızartılacak. Üzerine şerbet dökülecek ve Ankaralı davet edilerek ikram edilecek.

Ankara şimdi, Adana ve Karaisalı’ya muhtaç. Şuan dara düşen Ankara’dır. İki kez yerel seçim kaybedilmiştir. Önce Ankaralının kaybettiği itibarı ve eli güçlenecek ki, sonra da Ankara Karaisalıları güçlendirsin.

Tabi bunlar benim ortaya attığım varsayımlar. Ama güçlü varsayımlar.

Ankara Ankara, güzel Ankara!
Seni görmek ister her bahtı kara,
Senden yardım umar her düşen dara.

Yetersin onlara güzel Ankara. 

 



2791 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339