Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam786
Toplam Ziyaret1681871
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI CAZİBE MERKEZİ OLDU
08/04/2013

Benim sağlık sorunlarım nedeni ile uzun süre ara verdiğimiz doğa gezilerimize  ADOGE (Adana Doğa Gezginleri ) olarak yeniden başladık. 2013’ün ilk gezisini son yıllarda doğaseverlerin gözdesi olan Karaisalı’ya yaptık.

 

Sabah 08.00 İstasyon önünde toplanarak araçlarımızla Karaisalı’ya hareket ettik. 40 dakika sonra Salbaş’ı geçince ilçeye bağlı Kuzgun Köyündeki EKOTEPE Yaşam Çitliğine ulaştık. Ekotepe o gün çok kalabalıktı. Bizim dışımızda 180 kişilik bir başka grup da vardı. ADOGE üyeleri olarak kahvaltı öncesi çitlikte bir gezinti yaptık. Tavus kuşları, ördekleri kazlar, atlar ve keçi, koyun başta olmak üzere diğer kümes hayvanları ile maymunları izledik. Her şeyin organik olarak üretildiği çiftlikte ağaçlar ve çiçeklerin içinde gezmek insana huzur ve mutluluk veriyor.

40 çeşit organik ürünlerden oluşan kahvaltıdan sonra Ekotepe’nin sahibi Ahmet Yıldırım’a teşekkür ederek ayrıldık.

 

20 dakika sonra Nergizlik Barajı’na vardık. Baraj seti üzerinde güzel bir gezinti yaptık. İlk kez aramıza katılan şair av. Duran Zararsız bizlere “Nergiz” adlı şiirini okudu. Hepimiz alkışladık.

 

Karaisalı Merkezine geldik. Atatürk Parkı’ndaki çay bahçesinde yerli çay ve Türk kahvesini içtik ve parktan, Karaisalı’nın doğal güzelliklerini, manzarasını hep birlikte izledik. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan parkın içindeki 16 Türk İmparatorluğunu simgeleyen bayrakların eskidiğini ve imparatorlarımızın büstlerinin dökülmeye başladığını, boyalarının silinmeye yüz tuttuğunu üzülerek gördük.

 

Daha sonra 6 km. ilerdeki Kapıkaya Kanyonu’na geldik. Karaisalı Kaymakamlığı veya Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü’nce yaptırılmakta olan girişteki ahşap tesisi gördük. İşçiler yola taşlar döşüyorlardı. Çok güzel bir görüntü vardı. Kanyonun girişine çok ilginç olan bir olaya tanık olduk. Kanyon gezisini bitirerek dönen iki nişanlı çiftle karşılaştık. Grupça tebrik edip alkışladık. Çok hoşumuza gitti. Artık nişanlanan veya evlenen çiftler ilk önce kanyonu gezecekler diye düşündük. Bu gençler için çok romantik ve unutulmaz bir anı olarak kalacaktır. Bu konuda kaymakamlık ve Belediye gençleri buraya yönlendirmelerinde yarar vardır.

 

Kanyon içindeki doğal oluşumlara hayran kaldı gurubumuz. Bir de yeni yapılan korkuluklar ve ahşap merdivenler bir başka güzellik katmış. Emeği geçenleri ADOGE olarak tebrik ediyoruz.

 

Çakıt Çayı kenarında, ağaçların arasında yürüyüşümüze başladık. İnsan ve hayvan sever ADOGE üyeleri ciğerlerine çektikleri oksijenle hem kendilerine hem de doğaya mutluluk hormonu salgıladılar. Yolda ağaç kesimi yapan orman işçilerinin verdiği kamalaktan yedik.  Kaynak sularından içtik. İki saatlik bir yürüyüşten sonra Yerköprü’ye geldik. Ancak yapılan çalışmalar nedeniyle Yerkörü’yü gezemedik

 

Oradan Alman Köprüsü’ne geçtik.

Burada çay ve kahvelerimiz yudumladık. Dinlendik. Grup üyeleri olarak Alman Köprüsü üzerinde bir gezinti yaptık. Saat 18.00’de Adana’ya doğru yol almak üzere oradan ayrıldık.

 

Bu gezimize katılan ADOGE üyelerine, ilçeyi güzelleştiren ve cazibe merkezi haline getiren başta Kaymakam Hidayet Sarı bey olmak üzere tüm yetkili ve ilgililere teşekkür ediyoruz.

 

Yeni bir gezide buluşmak üzere herkese selam ve saygılarımız sunuyoruz.



2458 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398