Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam546
Toplam Ziyaret1688285
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
26/09/2023
Daha önce www.karaisalihaber.com olarak yayına başlayan sitemiz, 5 yıl sonra isim değişikliğine gitmişti.2011 yılı Mart ayında  www.karaisalihaber.net olarak yayına başlayan sitemizi bugüne kadar 1milyon 568 bin 59 kişi ziyaret etmiş.
 
(Gazetemiz hem yazılı olarak hem de internet gazetesi olarak yayınını sürdürüyordu. Bir dostuma gazetenin aboneliğinin bittiğini, yenilenmesini rica ettiğimde bana (Niye yenileyeyim ki, aynısını günlük olarak sitede okuyorum" demişti. Ben bu cevaba içerlemiştim. Sanki benimle birlikte www.karaisalihaber.com da içerlemiş olacak ki, site o gün arızalandı...Ben de bunun üzerine o siteyi açmamıştım. Aradan bir yıl geçti, çevre baskısıyla www.karaisalihaber.net'i yayına başlattım. Tam 13 yıldır devam ediyoruz)
 
Arşivimdeki 3 yazılı gazeteden alıntılar yapıp sizlerle paylaşmıştım. Aradan tam 13 yıl geçmiş, dijitale döneli . Yani internet gazeteciliğine başlayalı. Şimdi de internetten seçme alıntılar yapıyorum. 2011 yılı Mart ayından haberler vereceğim.
 
İşte o haberlerden bazıları:
 
Kaymakam Hidayet Sarı Çakallı köyünü ziyaret etti
 
İlçemiz Çakallı Köyü’ nü ziyaret eden Kaymakam Hidayet SARI,  Muhtar Şaban BÜLBÜL ve Köy Halkından sorunları yerinde dinledi.
 
Kaymakam Sarı daha sonra iİnşaatı devam eden Köy Konağını gezdi. İnşaatla ilgili ödenek geldiğini belirten Kaymakam SARI, Köy Konağının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
 
Karaisalılar Derneği’nde Halk Ozanları konseri
 
Karaisalılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Avcu’nun daveti üzerine Karaisalılılar Derneği’ne gelen Aşık Hakkı Tanrıkulu, Aşık Osman Akçay, Ozan Mercan ve Aşık Abidin Kaya mini bir konser verdiler.
 
Akdeniz TV tarafından çekimi yapılan konser öncesi bir konuşma yapan Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşçı, “Ozanlarımız bizi mutlu ettiler. Kendilerine ve Akdeniz TV’ye başarılar diliyorum” dedi.
 
Edebiyat Öğretmeni Ziya Polat da bir konuşma yaparak aşıklık geleneğinin son bulmayacağını ve 1 Nisan Kuvayı Milliye’nin Atatürk’ün emri ile Karaisalı’da kurularak Örcün Köyünün Sinan Tekelioğlu tarafından karargah kurulmasının önemine değindi.
 
 Aşık Hakkı Tanrıkulu’nun sunuculuğunu yaptığı program sonunda aşıklara Ali Cengiz Taşçı tarafından birer çiçek takdim edildi.
 
 
CHP'lilerin Karaisalı çıkarması
 
Adana İl Başkanı Karalar’ın başkanlığındaki heyet ilçe örgütünü ve halkı ziyaret etti Başarılı bir miting gerçekleştirip Adana kamuoyunu hareketlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü’nün, ilçe ziyaretlerinin ilkini gerçekleştirdiği Karaisalı’da heyecan ve coşku yarattığı bildirildi.
 
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Aktaş, Ali İhsan Türkmen, Yasemin Sinpari ve İl Gençlik Kolu Başkanı İlker Bahçeci ile birlikte geldiği Karaisalı İlçe Başkanlığı’nda, seçmen listelerinin incelenmesi konusuna dikkat çekti.
 
İlçe Başkanı Sebahattin Karabudak, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda partili tarafından karşılanan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, tespitlerine göre 8-10 yıldan beri aynı adreste oturan ve her seçimde oy kullanan yurttaşların askıya çıkan seçmen listelerinden çıkarıldığını belirterek şunları söyledi: “Her vatandaş, vatandaşlık hakkı olan oy kullanma hakkını yerine getirebilmek için seçmen listelerinde kayıtlı olmalıdır. 31 Mart’a kadar askıda bulunacak olan listeleri mutlaka inceleyin, isminize bakın. İsminiz yoksa ilçe seçim kuruluna giderek kaydınızı yaptırın. Bunda kasıt vardır demiyorum, ama yıllardır aynı adreste oy kullanan insanlar yeni seçmen listesinden çıkarılmışsa, şüphe ederiz.
 
Çok sayıda ihbar aldık. Parti görevlilerimiz de muhtarlıklardaki listeleri inceliyor. Herkes seçmen listesinde bulunmalı, oyunu kullanmalı. Bir de sandığa gitmeyenler var. Her partilimiz, tanıdığı herkesin sandığa gitmesi için çalışmalı. Ben inanıyorum ki, sandığa gitmeyenleri oy kullanmasını sağladığımızda AKP’ye fark atarak sandıktan çıkacağız. O nedenle hiçbir gerekçe üretmeden, her CHP’li çalışmalı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi iktidar yapmalıyız.”
 
CHP İlçe örgütüne el ilanı ve afiş de bırakan CHP heyeti, daha sonra ilçe binası çevresindeki esnafı ziyaret etti, daha sonra Salbaş’a geçti. Burada da esnafı ziyaret edip el ilanı dağıtan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar ve beraberindeki heyet, seçmen kayıtlarına dikkat çekti.
 
Girdiği her işyeri ve kahvehanede ilgiyle karşılanan CHP heyeti akşamüzeri Adana’ya döndü.
 
 
Karaisalılı Mustafa Yılmaz MHP'den aday adayı
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Adana Milletvekili aday adayı eğitimci iş adamı Mustafa Yılmaz, “AKP’nin Adana’da ve ülkemizde yaptığı tahribatları ortadan kaldıracak olan yegane parti bu topraklarda doğup büyümüş Milliyetçi Hareket’tir” dedi.
 
AKP’NİN KENDİSİ SORUN
 
MHP Adana’dan 24. Milletvekilliği seçimleri için aday adayı olan Mustafa Yılmaz, “Adana’nın da Türkiye’nin de sorunu AKP’dir. AKP’nin bizatihi kendisi sorun haline gelmiştir. O nedenle sorunun kaynağı haline gelen bir siyasi kurumdan Adana’mız ve ülkemiz için çözüm beklemek doğru değildir” açıklamasında bulundu.
 
ADANA VE TÜRKİYE
 
Yılmaz “AKP hükümetinin 8.5 yıllık iktidarı döneminde Adana sürekli olarak negatif ayrımcılığa tabi tutulmuştur. Sanayi gerilemiş, fabrikalar kapanmış, tarımla geçinen nüfusun satın alma gücü sürekli azalmış, işsizlikte tarihi rekor kırılmıştır. Genel politikalarda ise milletimiz değişik kimliklere bölünme sürecine,  üniter yapı ise tehlike altına sokulmuştur” diye konuştu.
 
ÇÖZÜMÜN ADRESİ MHP
 
Eğitimci iş adamı Mustafa Yılmaz “Dolayısıyla hem Adana’da hem de genelde AKP’nin yaptığı tahribatları ortadan kaldıracak bir siyasi irade ihtiyacı her zamankinden daha fazla ortaya çıkmıştır ki, o siyasi iradenin adı sadece Milliyetçi Hareket’tir. Ben de bu inançla MHP’de bir nefer olmak için yola çıktım. Aziz hemşehrilerimizin desteğini bekliyorum” dedi.
(Allah rahmet eylesin, güzel inasndı)
 
Aytaç Durak‘a 6. Uzaklaştırma
 
İçişleri Bakanlığı, soruşturmaların selameti gerekçesiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki görevden uzaklaştırma kararını 6. kez yeniledi. Durak, "Açığa alınmam bir yılı geçti. Bu bir Türkiye, belki de dünya rekorudur. Halen inceleme bitmemiş, 2 müfettiş daha gelmiş" dedi.
Aytaç Durak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki görevden uzaklaştırma şekli, süresi ve soruşturmalar için gönderilen müfettiş sayısına dikkat çekti. Durak, "Savcılığa bir rüşvet kaseti ihbar etmiştim. Kasette adı geçen bazı meclis üyelerinin iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı beni 28.03.2010‘da açığa almıştı. Bir yıl geçti. Son gelen 2 müfettiş ile birlikte bu güne kadar 28‘i Mülkiye Başmüfettişi olmak üzere toplam 65 müfettiş inceleme yaptı. Sayın Vali son olarak yine ‘şartlar değişmedi‘ demiş. İçişleri Bakanlığı da bugün ‘2 ay daha uzattım‘ diyor. Bu bir Türkiye rekorudur. Belki de dünya rekorudur. 27 yıl geriye kadar benim, aile fertlerimin, Adana Büyükşehir Belediyesi‘nin bütün geçmişi araştırıldı. Allah‘a şükür zimmet, irtikap, rüşvet, ihaleye fesat gibi tek bir suç bulunamadı. Denilebilir ki, Türkiye‘de bu kadar dürüst ve rasyonel çalışan belediyeler de varmış. Böyle diyenler haksız çıkmayacak. Bu arada Adana halkı tam bir yıldır seçtikleri başkanlarından hizmet alamadılar. Ayrıca benim onurumla da oynandı. Adanalılar belediyede talan olduğunu konuşuyor. Belediye basılıyor. Gazeteciler dövülüyor. İhalelere fesat karıştıranlar tutuklanıyor. Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı kalbine 11 kurşun sıkılarak öldürülüyor. Hatta Adana 1. Ağır Ceza‘da imar değişikliği ile ilgili rüşvetten 12 yıl hapis cezası ile yargılanan meclis üyesi, öldürülenden boşalan imar komisyonuna seçilebiliyor. Durumu basınımızın ve kamuoyunun takdirlerine sunuyorum" dedi.
 
Aytaç Durak, 28 Mart günü soruşturmanın selameti gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı‘nca iki ay süreyle açığa alındı. Her iki ayda bir görevden uzaklaştırma kararı yenilenen Durak, bakanlığın bugün yaptığı 6. uzatma kararı ile koltuğundan tam 14 ay uzak kalmış olacak.


99 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE - 22/02/2023
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406