Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam838
Toplam Ziyaret1669224
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
MHP’DE SON DURUM
18/10/2013

 

Duyumlarımıza göre MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak atadığı Hüseyin Sözlü’ye ilçe adaylarını belirleme yetkisi vermiş.

Sözlü hangi ilçede kiminle çalışacağına karar vermeye çalışıyor. Parti bugünlerde kendi içinde anket yaptırıyor. Anketten çıkacak sonuca ve Sözlü’nün tercihine göre adaylar belirlenecek.

Sözlü kış bastırmadan, karlar düşmeden en ücra köşlere gidiyor. Bugünlerde Tufanbeyli, Saaimbeyli, Feke tarafına zaman ayırıyor. Köy köy geziyor. Maksat hem başkan aday adaylarını ve meclis üyesi aday adaylarını yakından tanımak ve belirlemek. Ardından Kozan, İmamoğlu, Aladağ gezilerine başlayacak. Daha sonra da diğer ilçelere ve Karaisalı’ya gelecek.

MHP Karaisalı anketini çaktırmadan başlattı. Babacan Durak, Mustafa Arslan, Mustafa Aslan olmaz ise kardeşi Saadettin Aslan,Hüseyin Karakuş, Rifat Köroğlu, Ahmet Mahmut Şekerci, Ahmet Özen, Mustafa Ekici gibi isimler arasında tercihler soruluyor. Bilemediğimiz başka isimler de vardır tabi ki. AK Parti aday adayları olarak saydığım 10 kadar isim gibi, yukarıdaki isimler de bana heyacan vermiyor. Yani  tatsız-tuzsuz bir seçime hazırlanın diyorlar bize.

Daha öne Babacan Durak aday olmayacağını söylemişti. Ama siyaset bu, bugün söylediğinin tersine ertesi gün karar verilebiliyor. Babacan Durak’ın durumu biraz da Sayın Aytaç Durak’a endeksli gibi.

Ahmet Mahmut Şekerci muhtarlıktan gelme biri. Son seçimde meclis üyesi seçildi. İlçede en çok o başkan vekilliği yaptı. Belediyeciği öğrendi sayılır.

Rifat Köroğlu’na gelince, daha önce MHP’dan Başkan Adayı oldu. Seçim kaybetti. Son dönemde kontenjandan MHP’nin Karaisalı Meclis üyesi oldu. Aynı zamanda Büyükşehir  Belediye Meclis üyesi seçildi.4.5 yıldır o da Şekerci gibi deneyim sahibi oldu.

Mustafa Aslan, Ankara’da bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev yaptı, halen yapıyor. Ara sıra ilçeye takılıyor. Devlet tecrübesi sahibi. Bir  kaç kez Karaisalı Platformu’nun düzenlediği iftar yemeklerine gördüm. Vatandaşlarla muhabbeti iyi. İlçe Teşkilat Başkanı bana bir gün “Bizim adayımız Mustafa Arslan” demişti. Ama aradan 3 ay geçti. Siyasette 24 saat uzun bir saattir derler.

Yine duyum bu tabi ki Mustafa Aslan adaylıktan vazgeçmiş diyorlar. Onun yerine kardeşi Saadettin Aslan çıkmış öne. Ancak genel merkezde Saadettin Aslan ile ilgili “parti tabelasını indiren” kişi olarak bir dosya mevcutmuş. Bu nedenle aday olamaz diyenler var ama, Sözlü bastırırsa, “Benim adayım Aslan” derse, aday olabilir miş. Tabi bu yazdıklarım kulis bilgileri. Yüzde yüz doğru denilemez.

Hüseyin Karakuş’a gelince, ilçede en açık politika yapan kişi. 6 ay önce, yani seçime bir yıl kala ben aday adayıyım diye ortaya çıktı. Afişler, el ilanları, reklamlar yaptı. Hüseyin Sözlü ile birlikte afişleri dağları taşları süsledi. İl Genel Meclisi Seyhan üyeliği devam ediyor. Mecliste Karaisalı için bir ön erge geldiğinde imzasını çekinmeden atan bir kişi.

Çatalan’ın ilk ve son Belediye bAşkanı Ahmet Özen de aday adayı olarak adı geçiyor. Ben kendinden duymadım. Çatalan Belediyesi kapanınca Çukurova’dan İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. O da Karaisalı için çabalarını sürdürdü.

Bir de Mustafa Ekici’den bahsediliyor. Ekici, bir önceki seçimde Ak Parti’den Karaisalı İl genel Meclis üyeliği yaptı. Eski ülkücü olan, daha sonra siyasi çalışmalarını AK Parti’de sürdüren Ekici, son seçimde yeniden il genel meclisi aday gösterilmedi. Şimdi adı MHP’de zikredliyor.

Ve son olarak Nevzat Özgün’dan bahsedeceğim. Yukarıda adını saydığım isimler arasında, Babacan Durak’tan sonra en çok siyasi tecrübesi olan bir kişi. İlçe Başkanlığı yaptı. Geçen dönem MHP’nin adayı olarak ilan edildi. MHP’nin resmi internet sitesinde adı yazıldı ama, son dakika golü yedi ve il genel meclisine aday gösterildi. Üçüncü kez üst üste seçilen meclis üyesi olarak rekor kırdı. Karaisalı’ya sayısız hizmetleri dokundu.

İşte MHP’de adı öne çıkan isimler bunlar. Belki başkaları da olacaktır.

Son sözü Sözlü mü, teşkilat mı veya genel merkez mi söyleyecek?  Son sözü kim söylerse söylesin, önemli değil. Ama bu kez işleri çok zor olacak. MHP’nin umudu şuan ki AK Parti’nin bölünmüş hali. AK Parti’deki çatlak artarak büyürse, MHP seçimi alabilir diye bir görüş var ama, bu ne derece doğru olur bilinmez.

Sonucu belirleyecek olan şey yine sandıktır.



1065 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339