Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam562
Toplam Ziyaret1684659
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI ISINIYOR
16/07/2018

Karaisalı'da seçim kazanı ısınmaya başladı. Bu kazana ben de bir kaç odun atayım dedim. İşte ilk durum:

AK Parti’nin Karaisalı’da % 56.5 oy oranı ile    7985 oy alarak birinci olması ve MHP’nin % 17.4 oy oranı ile ikinci olup   2465 oy alması ve
  ilk kez katıldığı seçimde üçüncü parti durumuna gelen İYI Parti’nin de % 14.5 oy oranı ile  2045 oy sağlaması Karaisalı yerel seçimlerine nasıl bir etki edecek, şimdi kulislerde bu konuşuyor.

MHP CEPHESİ

Merkezde yani Ankara’da AK Parti ile MHP’nin ittifak yapması yerele olduğu gibi yansır mı, bilinmiyor. Karaisalı’da MHP’ye yakın bir isim, merkezdeki ittifakın yerelde yaşanmadığına dikkat çekti.

MHP’de bugüne kadar, genel başkanın hakim görüşü mevcut başkanlarla seçimlere gidilmesinden yana. Tabi ki Devlet Bahçeli’nin ne yapacağı ise kestirilemiyor. Devlet Bahçeli geleneksel görüşünden çark etmez ise Saadettin Aslan’ın adaylığının devam edeceği yönünde.

Ancak, yine kulislere göre Saadettin Aslan ile MHP İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz’ın aralarının halen açık olduğu da ileri sürülüyor. Bazı toplantılarında “birlik-beraberlik” veya “mutlu aile pozları” verilse de ayrılığın devam ettiği de en çok konuşulanların başında geliyor. Bu da MHP için ayrı bir açmaz.

AK PARTİ CEPHESİNDE DURUM

Diğer yandan AK Parti’nin hem MHP’ye hem de İYİ Parti’ye yüzde yüzün üzerinde fark atması ise bu cephede iştahları kabartıyor. Şuan en az 15 aday adayının olduğu ileri sürülüyor.

Örneğin Esnaf Odası Başkanı Ali Metin, oğlu ve Karaisalıspor Başkanı Kemal Metin. Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin. Bir aileden üç aday olur mu derseniz, olur. Çünkü daha işin başındayız ve aday adayı diyebileceğimiz kişiler.

Sonra Çukur Köyünden müteahhit Mahmut Güngör var.

Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Ekici var.

Müteahhit, güreşin babası denilen il genel meclisi eski Başkanlarından Barakdağlı ve halen Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Karaisalı Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut da en çok konuşulan isimler arasında.

Ayrıca 4 dönem Karaisalı Belediye Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Kuşçu’nun da yine aday adayı olacağı söyleniyor.

Karaisalılılar Derneği eski Başkanlarından AK Parti Çukurova İlçe Belediye Meclis Üyesi Ali Cengiz Taşçı da aday adayı olabileceği ileri sürülüyor.

İl Genel Meclisi eski üyelerinden Mesut Yeşil, Ankara’da örgütlü bulunan AKAP’ın Başkanı Yunus Sakarya’nın da aday adayı olarak ismi zikredilenlerin başında geliyor.

AK Parti Karaisalı eski İlçe Başkanı Ünal Işık’ın da aday adayı olacağını söyleyenler bulunuyor.

Seçimi kılpayı, (10 oyla) kaybeden 2014 seçiminin Belediye Başkan Adayı Yusuf İyi’yi de unutmamak lazım. Yusuf İyi de aday olarak rövanşı almak için mücadele edeceklerin başında geliyor.

Kadınları da sayacak olursak Hacer Ceylan ve halen Karaisalı Belediye Meclis Üyesi olan Durdane Çopuroğlu’nun da aday adayı olabileceği ifade edilenlerin arasında.

ZİYA POLAT FAKTÖRÜ

Karaisalı’da uzun yıllar sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü yapan ve emekliye ayrılan ve halen Karaisalılılar Derneği Başkan Yardımcısı olan Ziya Polat’ın ismi de İYİ Parti’den Karaisalı Belediye Başkan Adayı olacağı da Karaisalı kulislerini en çok meşgul eden isim olarak gündem teşkil ediyor.

CHP CEPHESİ

Karaisalı’da kazandığı 1977 seçimlerinden sonra devamlı gerileyen CHP’nin ise pek bir varlık gösteremeyeceği konuşuluyor. CHP 24 Haziran 2018 tarihin yapılan son seçimde yüzde 9.2 oranla toplam 1296 oy almıştı. CHP çok iyi çalışırsa belki bir meclis üyesi çıkarabilir şeklinde görüşler ileri sürülüyor.

Karaisalı’nın siyasi kulislerinde derleyeceğimiz son bilgileri sunmaya devam edeceğiz.



955 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351