Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam630
Toplam Ziyaret1668272
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI'DA SİYASET KAZANI (3)
13/08/2018

Daha çok erken diyorlar ama öyle değil. Erken öten horozun başını keserler ata sözümüz var ama, erken kalkan erken yol alır da derler. Şimdi aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Örneğin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kızıldağ’da futbol sahasında geleceğin gazeteci adayı veya TV muhabiri olabilecek Güven Özgül’e verdiği röportajda “Ben aday adayıyım. Önümüze kim çıkarsa silindir gibi ezer geçeriz” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı olarak adı geçen Metin Ailesi (Ali Metin- Mahmut Metin- Kemal Metin) karar kılmışlar ve Karaisalıspor Başkanı Kemal Metin’i aday adayı yapmaya karar vermişler ve nitekim de Kemal Metin siyasetçilerle gezmeye başladı ve en son Kocaveliler Köyünde görüldü.

Karaisalı Belediye Başkanlığına açık açık “Ben aday adayıyım” diyen tek bir kişiye rastladım, o da İlyas Karabulut.

Bu kez birilerinin dolmuşuna binerek değil,  Karabulut’un otobüsüne binerek ilçeyi gezdik, büyük bir otobüsle daha sonra Kızıldağ Yaylasına beraber gittik. 1660 rakımlı zirveden birlikte Karaisalı’yı izledik, hem de sohbet ettik. Sayın Karabulut siyasete hiç yabancı değil. 17 yaşından beri siyasetin içinde. 1984’de Adana’da Yeşilyurt Mahallesinde muhtar olarak görev yaptı. Anavatan Partisi,

Refah Partisi ve AK Parti içinde çeşitli kademelerde yönetici olarak görev aldı. AK Parti’den İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi ve İl Genel Meclisi Başkanlığında bulundu. Vali’ye en yakın isimlerdendi. Karaisalı ile ilgili çeşitli teklif ve önergelere imza attı, birçok yatırımın ilçeye akmasında büyük rol oynadı.

Ve ben İlyas Karabulut’un hiç yüzünü asık görmedim. Gülen yüzü ile hep güven vermiştir. Her ne kadar Hüseyin Sözlü olan “Güreş Baba” dese de aslında “Devlet Baba” da denilebilir.

Ve İlyas Karabulut’un bir-iki özelliğinden de bahsetmeden geçemeyeceğim.

Sayın Karabulut güreşçidir. Yenile yenile yenmesini öğrenmiş biridir. Ve Adana birinciliği vardır.

Sayın Karabulut İl Genel Meclisi deneyiminden sonra 2014 yerel seçiminde ise, kontenjandan Karaisalı Belediye Meclis üyeliğine ve dolayısıyla da Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine gelmiş biridir. Belediyecilik deneyimi de kazanmıştır. En az 15 kişinin adının geçtiği AK Parti Karaisalı Belediye Başkan adaylığı için İlyas Karabulut kolay yutulur lokma değildir. Güreşte olduğu gibi değil, siyasette yene yene buralara kadar gelmiştir.

Gerek yaşının, gerek görüntüsünün ve gerekse de mali durumu verdiği rahatlık ile neden aday olmasın? Makamı dolduracak biri diyorum.

İlyas Karabulut ile Karaisalı merkezine bakarken ilçe üzerindeki karabulutları gördük. Bulutlar genellikle beyaz renkte olur ama yağmur yağacağı vakitlerde gökyüzündeki bulutların rengi koyulaşır. Yağmur bulutlarının ardındaki renkleri yansıtan parçacıkların ışıkları, bulutların yoğunluğunun arttığı noktalarda bize ulaşamadığı için aşağıdan bakıldığında bulutların bu yoğun kısımları siyah/gri renkte görülmesine neden oluyor.

İşte İlyas Karabulut da soyadı gibi Karaisalı üzerinde geziyor. İnşallah kuvvetli ve iyi bir rüzgar esmez de amacına nail olur.

Ve son günlerin moda ifadesine “Allah hayırlısı ise nasip etsin, hayırlı değilse nasip etmesin” demek geliyor içimizden.

Sayın Karabulut başta olmak üzere diğer aday adayları ile görüşmelere devam edip sizlere aktaracağız.

x x x

MHP CEPHESİ

MHP cephesinde ise değişen bir şey yok. Büyük bir olasılıkla Saadettin Aslan banko aday denilebilir. Ama…Aması var, acabası var, rağmeni var.

Siyaset bu… Bunları aşması gerekebilir.

 

Sizler adına izlemeye devam edeceğiz.



1041 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339