Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam167
Toplam Ziyaret1473887
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
EKONOMİYE PEMBE AT GÖZLÜKLERİ İLE BAKMAK
16/02/2018
Semt pazarlarına giderken aşağı yukarı ne alacağınızı ve ne kadar para harcayacağınızı tahmin ederek yola çıkarsınız. Diyelim ki 100 liralık alış-veriş yapmayı planladınız. Ama geln görün ki, alacağınız temel gıda,sebze ve meyvelerin dışna ister istemez çıkıyorsunuz. Bir bakmışsınız ki harcamalarını 150 TL'yi geçmiş. Buna atasözünde olduğu gibi evdeki hesap çarşıya uymaz derler.
Maliye eski Bakanı ve şuan Başbakan Yardımcısı olan Sayın Mehmet Şimşek, enflasyonu tek haneye indireceklerine  inanyormuş. Bu konuda gerekli çalışmaları başlatmışlar ve Merkez Bankası da kendini tek haneli enflasyona odaklamış.
Pembe gözlükleri takınca böyle oluyor demek ki. Evde hesap yapmak çok kolay. Bir de çarşıya inelim bakalım. Elimde dünkü bir gazete var. Açtım ekonomi sayfasını sizlere başlıklarını sunuyorum:
"262.500 müteahhit iflas edecek. İnşaat sektöründe kriz derinleşiyor"
"Ne dönüşümü PALAVRA"
"10 bin 197 mühendis iş bulma amacıyla İŞKUR'a kayıt yaptırdı"
"2.5 milyon kişi iş arıyor"
"Genç İşsizler"
"Cari açıkta dev artış sıcak parayla kapatıldı"
"Cari işlemler açığı aralıkta 7.7 milyar dolara yükseldi ve 2017'de cari açık 47.1 milyar dolar oldu.2018'de durumun daha kötüye gideceği yönünde"
"Yatırım azaldı"
"Tarım TÜFE yükseldi"
"ABD enflasyonu doları yükseltti"
Bir haberde ise hükümetin hazırladığı orta vadeli programda cari açığın 39.2 milyar dolar, cari açığın milli gelire oranı ise yüzde 4.6 olması öngörüldüğü, ancak hedeflerin tutmadığı ifade ediliyor.
Evet çarşıdaki hesaplar böyle, pembe at gözlükleriye bakanlarımızın görüşleri de öyle.
Sayın Başbakan Yardımcısının sözleri, çarşıya bakarsak, maalesef güven vermiyor.
Ne kadar önlem alırsanız alınız, ekonominin kendi kuraları işlemektedir.
Bir de resmi enflasyon açıklamalarının dışında halkın enflasyonu var. Bize göre geçerli olan enflasyon budur. Bu enflasyonu nasıl tek haneliye düşürüleceğine biraz daha kafa yorulması gerekmektedir. Ama bu hükümetle bunun olmayacağı gayet nettir.



407 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE - 22/02/2023
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE
SLOGANLAR, SEÇİMLERİN BELİRLEYİCİSİDİR - 12/08/2022
Slogan, bir düşünceyi yaymak, bir eylemi desteklemek için ortaya atılan, kısa ve çarpıcı sözdür. Kimlik, topluluk, örgüt, kurum veya kuruluşun amaç ve araçlarını özlü bir biçimde tanımlayan deyiş veya sözdür.
HANGİ MASADANSIN? - 29/07/2022
Bilindiği gibi masa, ayaklar veya bir destek üzerine oturtulmuş tabladan oluşan bir mobilyadır. En yaygın masa türü, dört ayak üzerine yerleştirilmiş, dikdörtgen ahşap bir yüzeyden oluşanıdır.
GECİKEN SAĞLIK TEDAVİSİ, TEDAVİ DEĞİLDİR - 25/07/2022
35 yıldır diyabet hastasıyım. Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, eğer dikkat edilmez ise vücutta sinsi ilerler. Adına "Şeker hastalığı" demek yerine bizler daha çok "şekere hastayız." O nedenle kontrolümüz oldukça güç oluyor.
ŞAKİRPAŞA HAVA ALANI KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ - 26/06/2022
Yaklaşık 35-40 yıl önceydi. Üniversite sayısı çok azdı. Özel üniversiteler daha yoktu. Şuan ismini hatırlayamadığım bir bilim insanı, profesör demişti ki, “Kalkınmak için, her ile bir üniversite kurulmalıdır.” Çalıştığım ulusal gazetede hocanın bu sö
EFSANE VALİ - 19/05/2022
Çoğu zaman olağanüstülüklerin yer aldığı, belirli bir üsluba ve şekle bağlı olmayan, genellikle geçmişin derinliklerinden ortaya çıkan kısa, yalın, ağızdan ağıza aktarılan söyleyeni belli olmayan (anonim) halk edebiyatı türüne efsane denir.
HALKIN DEVLETİ - 23/04/2022
Anadolu illerinden yeniden seçilen 285 ve İstanbul'dan kaçabilen 78 milletvekili, Ankara'ya geldiler. İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni oluşturdular.
SELAHATTİN ÇOLAK’IN ADANA METROSU - 17/03/2022
Adana Metrosu ile ilgili genelde şu eleştiriler yapılır. “Aytaç Durak, metroyu, hemşerileri olan Karaisalıların yoğun yaşadığı mahallelere götürdü”
HEPİMİZ UKRAYNALI, HEPİMİZ ZELENSKİ'YİZ - 11/03/2022
Sınırlarda savaşın çirkin yüzünü görüyoruz.
 Devamı
AlışSatış
Dolar20.830120.9136
Euro22.427622.5175