Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam305
Toplam Ziyaret1685060
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’NIN KILCAL DAMARLARINDA GEZDİM
25/06/2013
 Sitemizde Karaisalı Belediye Başkanı Sayın Babacan Durak ile ilgili bir haber çıktığında, o habere o kadar çok yorum yazılıyor ki şaşırmamak elde değil. Eleştirilerin yüzde 90’ını da hep aleyhte. Sayın Başkanın reytingi oldukça yüksek. Bu da Babacan Beyin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Sayın Durak bir kez dışında, bu yorumlara kızdığını hatırlamıyorum. Be nedenle de Sayın Başkanı eleştirileri hoşgörü ile karşıladığı için kutluyorum. Bu yorumlardan, eleştirilerden ders çıkarmak gerektiğine inanıyorum.

Önce Karaisalı Belediyesi Meclis üyesi Sayın Ahmet Mahmut Şekerci’yi ziyaret ettim. Şekerci, Başkan Durak, kısıtlı imkanlara rağmen çok büyük hizmetlere imza attığını, ancak Başkanın bu hizmetleri kamuoyu ile paylaşmadığını söyledi. Başkana telefon açarak son yapılan hizmetleri yerinde gezerek görmemizi istedi. Belediye Başkanlık makamına vardık ve çaylarımızı içtikten sonra diğer meclis üyesi Orhan Özer’i de yanımıza alarak, Başkanın özel otosu ile önce Karapınar Parkı’na vardık.

 

KARAPINAR PARKI YEŞİLPINAR PARKI OLMUŞ

Geçtiğimiz hafta Yerköprü’ye giderken parkı uzaktan gördüm, güzel işler yapılmıştı. Ama parkın içine girince muhteşem bir tablo ile karşılaştım. Çevre düzenlemesi denilen peyzaj çalışmaları harika idi. Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sayın Turgut Hayta’da oradaydı. Bize yapılan çalışmaları gösterdi. Teknik bilgiler verdi. Yerköprü’de yapılan çalışmalardan daha fazlası yapılmıştı. İnanıyorum ki bir ay sonra çalışmalar tamamlandığında Karaisalılar inanılmaz bir manzara ile karşılaşacak. Hatta bu parkı görmek için Adana’dan ve çevre il ve ilçelerden dahi gelenler olacak. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne parkın yenilenmesi için başvuran ve proje sunan ve mecliste ve idarede de bu işin takipçisi olan Sayın Babacan Durak, Rifat Köroğlu’nu bir kez daha kutluyorum. Şimdi diyecekler ki, parkı ilçe belediyesi yapmadı, büyükşehir yaptı. Peki büyükşehir belediyesi kimlerden oluşuyor. Mecliste kimler var. Büyükşehir ve Karaisalı Belediyesi birdir. Aynıdır. İlçe Belediyesinden talep gelmez ise büyükşehir kendi kendine gelip yapamaz.Parkın içinde seyir kulelileri, şelaleler, ahşap köprüler, halkın oturacağı banklar, vs. büyüleyici idi. Yaklaşık 15. Milyon TL harcanacak. Bu çalışmalar esnasında 12 adet okaliptüs ağacı kesilmiş ama 100 üzerinde yeni ağaç dikilmiş. Daha da dikilecek.

 

AĞAÇ KESEN BAŞ KESER

Ağaç kesen baş keser” demiş atalarımız. Orman teşkilatı da her gün ağaç kesiyor. Ama yerime daha fazla ağaç dikliyor. Taş ocakları, madenler ve orman içine yapılan HES’ler için de ağaç kesiliyor. Ağaç kesmemek gerekir ama bir hizmetin gelmesi için de bazı ağaçların kesilmesi de gerekiyor. Önemli olan kesilen ağaçların yerine daha fazla ağaç dikilmesidir. Babacan Durak’ı 2009 yılında 50 kadar okaliptüsü yerle bir ettiği için en sert şekilde ben eleştirdim ama, kesilen ağaçların en az 10 katı ağaç dikince de eleştirmekten vazgeçtim. Dün ilçeden Adana’ya dönmek için belediye otobüsüne bindim. Durak için 500 ağaç dikti görüşüne karşı olanlar “nerede 500 ağaç, göstersinler bize” dedikleri için, üşenmedim, Kuşçu Petrol önünden Karaisalı’nın girişine kadar olan, orta refüje dikilen palmiyeleri saymak istedim. Otobüs Belediye petrolü önüne kadar yavaş geldiği için 300 kadar ağaç saydım. Ama ondan sonra otobüs bir hızlandı ki 400’ten sonrasını sayamadım, belki de en az 200 kadar daha palmiye vardı. Palmiyeler arasına dikilen turunçları ise zaten saymadım. Ayrıca Aytaç Durak Caddesine de 500 kadar da harnup dikilmiş.  O nedenle Sayın Durak’a bu konuda yapılan eleştirileri haksızlık olarak sayabiliriz. Keyfi ağaç kesenler veya tarla açmak için ağaç kesenlere ya da hayvanlarına yedirmek için elinde nacak, tahra ile gezen, taze fidanları kesenlere kızmalıyız. Birkaç yıl sonra gerek palmiyeler ve gerekse turunçlar ilçeye başka güzellikler katacaktır.

ASFALTSIZ SOKAK KALMADI

Dünkü gezimizde ara sokaklara da girdik. Bir iki konut olan sokakları da gördüm, hepsi asfaltlanmış. Kışın kimsenin ayağına çamur değmeyecek. Ne kadar hoş. Camilerin içi kilit parke döşenmiş. Karaisalı alt yapısıyla, çevre düzenlemesi ile park ve yeşil alanlarıyla yaşanacak bir yer haline geldi. Köy olmaktan çıktı, modern bir kent parçası oldu.

 

TAŞ OCAKLARINA DİKKAT

Ve Hasan Dağı’nı da bu şekilde kontrol altında tutarsak, Karaisalı bir oksijen deposu olarak kalacaktır. Hasan Dağı ve etrafında taş ocaklarına da karşı dik durulursa, insanlar daha mutlu yaşayacaktır.Eksiklikler de yok değil. Bu eksiklikleri de gidermek için yeni projeler, yeni yüzler gerekebilir. Bunu belirleyecek olan da bizleriz.

 

EMNİYET AMİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİM

Dün ayrıca Karaisalı Emniyet Amirimizi de ziyaret ettim. Geleli bir yıl oldu ama bir kez olsun yüz yüze tanışamadım. Onun için kendisinden özür diledim. Sayın Ahmet Kılıç Karaisalı’da asayişin berkemal olduğunu söylemesi de ise gerçekten sevindiricidir. Çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımızı da kutluyoruz.

 

 

HAYVAN BESLEYİCİLERİ ZORDA

Karaisalı sokaklarında gezerken kendilerine malcı denilen, hayvancılıkla uğraşan, keçi ve koyun besleyen, sütünden ve etinden yararlanan vatandaşlarımızdan biri yanıma geldi. Hayvancılık kredisi veren devletin, kendileri gibi insanlara mera yeri göstermediğinden yakındı. Hasan Dağı’nın kendilerine, yani hayvanlarına kapatıldığı için sıkıntı içine girdiklerini ve aldıkları kredileri ödeyemez hale geldiklerini söyledi. Kendi açılarından haklılık payları var tabi ki. Ama içimden de “Oh ne güzel olmuş” dedim. Hasan Dağı birkaç malcının değil, tüm herkesindir. Oraya sahip çıkmalıyız. Gözümüz gibi bakmalıyız. Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü’nü bir kez daha tebrik ediyoruz. İnsanlarımızda çevre bilinci gelişmelidir. Yerel yönetimlerimiz bu konuda ele ele vermelidir.

 

Evet değerli okurlarımız, sizin için gezmeye, tespitler yapmaya devam edeceğim.


2180 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351