Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1035
Toplam Ziyaret1687544
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (18)
03/12/2018

Epeydir siyaset kazanının altına bakmıyordum. Hani halkımız kazanın altına yeni odun atmaya ve eski közleri karıştırmaya “ölçermek” derler ya, ben de bizim kazanın altını bir ölçerdim bugün.

Karaisalı’da cenazeler ve düğünler eksik olmaz.  En iyi siyasetçi cenazeye ve düğüne gidendir diye bilinir ya, bu “görev” daha da hızlandı. Aday adayları, ilçe başkanları, meclis üyeleri aday adayları, partililer, belediye başkanları veya belediye meclis üyeleri ile cenazelerde boy göstermeye devam ediyorlar. Maksat bu ziyaretleri oylara kanalize edebilmektir. Gaye cenaze veya düğün sahiplerinde “Benim iyi günümde de kötü günümde de hep yanımda oldular” algısını oluşturabilmektir. Tabi bunu seçmen yerse, yutarsa…

SİYASETTE CENTİLMENLİK DİYE BİR ŞEY VAR

Centilmenlik, ilişkilerde ince ve görgülü olmaktır. Birileri aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa ediyor. Ama hala o kişi teşkilatın başında imiş gibi, yanına gençlik kolları başkanını veya kadın kolları başkanını veya ilçe yönetim kurulu üyelerini alıp seçmenin iyi veya kötü yanında imiş gibi pozlar verdiğini ve sosyal medya hesaplarından paylaştıklarına şahit olmaktayım.

Bize göre bu doğru bir davranış değil, centilmenliğe aykırıdır. Yani ince ve görgülü bir davranış olmayıp, başta kendisine ve yanındakilere de zarar vermektedir. Ve bilinçli seçmene de yutturamazlar sanırım.

Evet, aday adayı arkadaşlarımız, lütfen böyle görgüsüzce hareket etmeyiniz. Siyasette bazen her şey mubah olmayabilir, aleyhinize dönebilir. Aslında dirayetli ilçe başkanı olsa bu davranışları disiplin suçu olarak görebilir ve işlem yapar. Ama nerede böyle medeni cesareti olanlar?

Buradan sizleri samimi ve dostça uyarmak isterim. Ama illaki diyorsanız ki, “Ben görgüsüzüm, incelik benim işim değil, her şey mubahtır” bu da sizin bileceğiniz bir iştir.

X X X

Ankara’daki bir MHP’linin şöyle bir izlenimi var; Ankara’da Büyükşehir Adayı AK Parti’den olacak, bizler parti olarak bu adaya destek vereceğiz, ama ilçelerde MHP kendi adayını çıkaracaktır.

Adana’da da Devlet Bahçeli’nin kırmızıçizgisi olarak Büyükşehir adayının MHP’den olması ve AK Parti’nin buna destek vermesi yönünde iddialar var. Bahçeli’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Hüseyin Sözlü olduğuna göre, ilçelerde ittifak yapılmayacağı yönünde görüş öne sürülüyor.

X X X

AYTAÇ DURAK FAKTÖRÜ KARAİSALI’YI DA ETKİLER

Bir de Aytaç Durak faktörü var. Bir CHP Adana milletvekili geçen gün yerel bir gazeteye verdiği demeçte, CHP’de aday adayları üzerinde anket çalışmalarının tamamlandığını belirtmiş, adları kamuoyunda tartışılan alternatif isimler üzerinde çalışmaların devam ettiğini söylemişti. Bu alternatif isim olarak da hemen aklımıza ilk gelen Sayın Aytaç Durak olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener Aytaç Durak ismi üzerinde anlaşabilirlerse dengeler tamamen değişir diye düşünüyoruz. Bu denge Karaisalı’yı da çok yakından etkiler diye de düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

AK Parti’nin İl Başkanı Sayın Fikret Yeni geçen günlerde Karaisalı’nın siyasi kanaat önderleri ile bir toplantı yapmış. Bu toplantıda kendisinin 3 bakan ile görüştüğünü söyleyerek, bu bakanların CHP ve İYİ Parti’nin Adana’da Büyükşehir için Aytaç Durak’ı düşündüklerini söylediğini açıklamış.

Yine geçen günlerde bir yerel gazetede ise, İYİ Parti’nin Karaisalı Belediye Başkan adayının Veli Can Durak olduğunu yazılmıştı.

Olması muhtemel, olabilecek şeylerdir.

X X X

Yine son duyumlarımıza göre 4 Aralık Salı günü AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sözlü olarak açıklanması bekleniyor.

Şunun şurasında ne kaldı ki, 24 saat daha bekleyeceğiz.

 

 



946 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406