Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret1684187
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (5)
02/09/2018

188 Nolu Adana- Karaisalı arası sefer yapan Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsüne saat 07.00’de Kanalköprü’deki duraktan bindim. O gün 30 Ağustos Zafer Bayramı günü. O gün belediye otobüsleri ücretsiz. Yolcular gayet memnun. Otobüs sürücüsü “bugün 30 Ağustos ücretsiz, zafer bayramınız kutlu olsun” diyordu. Ve bu sayede 30 Ağustos’tan bihaber olan vatandaşlarda bu günü hatırlamış oldular.

1 saat sonra kazaya vardım. Otobüsten iner inmez bir vatandaş koluma girdi. 70 yaşlarında. Kendisine yapılan haksızlıklardan bahsetti ve bunu haber yapmam için para teklifinde bulundu. Ben de haberlerden para alınmaz, ama reklam ve aboneden para alınır dedimse de adam elini cebine atmak istedi. Neyse vatandaşı para konusunda ikna ettim. Kaymakamlığa dilekçe yazmış. Dedim ki Kaymakamlıktan gelecek cevabı bekleyelim. Gelen cevabı bana da verirsen bir haber yaparım dedim, anlaştık, beklemeye karar verdik.

MHP İlçe Başkanı a.Sezai Yılmaz ile tören alanında karşılaştık. Haber olarak sitemizde de yayınladık. Haberin bir bölümü şöyle:

Karaisalı Belediye Başkanlığı için MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin vereceği karara saygılı olacaklarını ve  kimi aday gösterirse onu vargüçleri ile destekleyeceklerini kaydeden Yılmaz, “Karaisalı Belediye Başkanı ile aramızda sorun olduğunu iddia eden ve düşünen var ise yanılıyorlar. Bu tür asılsız haberlere itibar edilmesin” dedi.

Bir siyasetçi bu ifadeyi şöyle yorumladı:

“Genel Başkanımız kimi aday gösterirse onu destekleriz demek, Saadettin Aslan aday gösterilmeyebilir, demektir.”

Ben ise böyle düşünmemiştim, adam beni düşündürmeye itti.

Şimdi siz buradan ne anladıysanız o.

MHP cephesinden bu kadar.

X x x

Gelelim AK Parti cephesine.

Bir berbere girdim. Genelde siyasi kulis merkezleri olarak berberler bilinir ya. Berberin bir şeyden haberi yok. O bana soruyor. Fakat bizim sitemizi yakından takip eden biri. Yazılarımızı okuyor. Ne öğrendiyse sitemizden öğreniyormuş.

Fakat berberde oturan bir arkadaş “AKP’nin adayı Mehmet Gildir’miş “ dedi. Onu daha önce de duymuştum. Hatta birkaç gün önce bir dostum bana aynı şekilde bir mesaj attı. Ben de “Hayırlı olsun” şeklinde cevap yazdım.

Sayın Gildir’i çok iyi tanırım. Karaisalı Belediyesi’nde uzun süre Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. ASKİ’de Genel Müdürlüğü’nde çeşitli müdürlük görevinde bulundu. Şimdi de kaç dönemdir Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor. Bu nedenle belediyeler kanununu ve ilgili mevzuatları ve uygulamalarını gayet iyi biliyor. Adama doğuştan belediyeci diyebiliriz. Kendini çok iyi yetiştirmiş bir yerel yönetim bürokratı. Eğitimi ve deneyimi ile başkanlık koltuğunu doldurabilecek bir isim.

Neden olmasın?

X x x

CHP, yine bildiğiniz gibi.

Umutsuz vak’a.

Karaisalı sola kapalı bir ilçe.

Oğuz Adem Selçuk’un son seçimleri değerlendirdiği yazısında şöyle bir cümle kurmuştu: Bütün ekonomik sıkıntılara, döviz yükselmelerine, ithalat-ihracat dengesizliğine rağmen AKP seçmeni, dindarlık ve muhafazakârlığın da ötesinde mutaassıplaştırılarak bloke edilmiştir.”

 “Mutaassıplaştırılarak bloke edilen seçmen” yapısı Karaisalı seçmenini de anlatmaktadır.

Bu nedenle CHP’nin Karaisalı’da hiçbir şansı yoktur.

X x x

Bir ilçe başkanımızın bana, “Her duyduğunu yazma. İşin gerçeğini benden duy ve yaz” diyor.

O başka şeyler söylüyor, başkaları ise daha değişik şeyler söylüyor. Bizim Sitemizin sloganı ise “Karaisalı’nın Sesi, Gözü ve Kulağı”dır. Sadece ondan duyduğumuzu yazacak olursak diğer görüşlere kulağımızı kapatmış ve tek bir kişinin sesi oluruz. Kulağımız bir tane değil ki? Özellikle siyasi kulislerde söylenenlere kulaklarımızı kapatamayız ki. Kendimize “sahibinin sesi” dedirtemeyiz ki. Ayrıca tüm yazılanları biz uydurmuyoruz ki, kulislerdeki konuşulanları aktarıyoruz sadece.

Tüm Karaisalılar bizden siyasi haber ve yazılar bekliyor. Bu nedenle “Karaisalı’nın Sesi, Gözü ve Kulağı” olmaya devam edeceğiz.

Yazılarımızda doğru olmayan şeyler olur ise, doğrusunu açıklamak için siyasilerimize de cevap hakkı doğmakta ve propaganda yapmalarına yol açılmaktadır.

Bizi izlemeye devam edin…

 



866 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351