Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam292
Toplam Ziyaret1472273
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
FİDAYDA, ÜÇ AYAK VE YE YEŞİLLİM OYNAMAK
24/05/2013

Dünkü yazımda AK Parti’nin kulislerde adı aday adayı olarak geçen 13 kişinin adını yazmıştım. Yorumlara bakınca Karaisalı Belediyesi’nin Personel Müdürü Günay Yüce’yi unuttuğumu anladım. Yüce’den bu konuda özür dilerim. Uzun yıllar Karaisalıspor başkanlığı yaptı. Belediyede hizmetleri var. Halkı yakından tanıyor. Arkasında gençler var. Belki aday adaylığı için memurluktan istifa eder, aday adaylığını açıklar. Belki de aday olur. Bunu kimse bilemez.

Sorun aday adaylığında değil, adaylıkta.  Gerçek anket yapılarak halkın tercihi mi, yoksa teşkilatın tercihi mi, veya bölge milletvekili olması nedeniyle Fatoş Gürkan mı, Adana’nın Bakanı olması nedeniyle Ömer Çelik mi ya da AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının tercihi mi tercih edilecek? İşte Karaisalı adayının belirlenmesi, bu sorulardan birine verilecek doğru cevapta yatıyor. Kendince bu soruya doğru cevap veren aday adayları çalışmalarını buna göre yoğunlaştırmalıdır. Eğer gücü yetiyorsa başta Ankara’da Fidayda ya da Hüdayda oyunu başta olmak üzere, Adana Üçayağını ve yöresel Yeşillim oyununu iyi oynaması, hatta hepsini birlikte oynaması gerekecektir.Ne demek istediğimi anlayamanlar olduysa, 4 yaşındaki bir çocuğun anlayacağı şekilde yazıyorum: Ankara’da fidayda oynamak demek, genel merkeze yakın olmak demektir. Adana’da Üç ayak oyunu oynamak demek vekillere, il başkanına yakın olmak demektir ve Karaisalı’da Yeşillim oynamak ise, ilçe teşkilatına, (Başkan, yönetim, kadın ve gençlik kolları vs.)  halka, çay bahçesine, muhtarlara, köylere yakın olmak demektir. Bu üç oyunu aynı anda oynayabilmek demek başkanlığı garanti altına almak demektir.

Rusya, sosyalist devrimi kentlerden başlattığı hareket ile gerçekleştirdi. Çin ise sosyalist devrimi köylerden başlatmıştır. Şimdi Karaisalı’daki devrim,nasıl ve nereden başlayacak? Biliyorsunuz artık köyler de ilçe belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacak. Bu nedenle aday adaylarının ve bilhassa adayların işi çok zor.  

Yazılarımıza devam edeceğiz…


1728 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE - 22/02/2023
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE
SLOGANLAR, SEÇİMLERİN BELİRLEYİCİSİDİR - 12/08/2022
Slogan, bir düşünceyi yaymak, bir eylemi desteklemek için ortaya atılan, kısa ve çarpıcı sözdür. Kimlik, topluluk, örgüt, kurum veya kuruluşun amaç ve araçlarını özlü bir biçimde tanımlayan deyiş veya sözdür.
HANGİ MASADANSIN? - 29/07/2022
Bilindiği gibi masa, ayaklar veya bir destek üzerine oturtulmuş tabladan oluşan bir mobilyadır. En yaygın masa türü, dört ayak üzerine yerleştirilmiş, dikdörtgen ahşap bir yüzeyden oluşanıdır.
GECİKEN SAĞLIK TEDAVİSİ, TEDAVİ DEĞİLDİR - 25/07/2022
35 yıldır diyabet hastasıyım. Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, eğer dikkat edilmez ise vücutta sinsi ilerler. Adına "Şeker hastalığı" demek yerine bizler daha çok "şekere hastayız." O nedenle kontrolümüz oldukça güç oluyor.
ŞAKİRPAŞA HAVA ALANI KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ - 26/06/2022
Yaklaşık 35-40 yıl önceydi. Üniversite sayısı çok azdı. Özel üniversiteler daha yoktu. Şuan ismini hatırlayamadığım bir bilim insanı, profesör demişti ki, “Kalkınmak için, her ile bir üniversite kurulmalıdır.” Çalıştığım ulusal gazetede hocanın bu sö
EFSANE VALİ - 19/05/2022
Çoğu zaman olağanüstülüklerin yer aldığı, belirli bir üsluba ve şekle bağlı olmayan, genellikle geçmişin derinliklerinden ortaya çıkan kısa, yalın, ağızdan ağıza aktarılan söyleyeni belli olmayan (anonim) halk edebiyatı türüne efsane denir.
HALKIN DEVLETİ - 23/04/2022
Anadolu illerinden yeniden seçilen 285 ve İstanbul'dan kaçabilen 78 milletvekili, Ankara'ya geldiler. İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni oluşturdular.
SELAHATTİN ÇOLAK’IN ADANA METROSU - 17/03/2022
Adana Metrosu ile ilgili genelde şu eleştiriler yapılır. “Aytaç Durak, metroyu, hemşerileri olan Karaisalıların yoğun yaşadığı mahallelere götürdü”
HEPİMİZ UKRAYNALI, HEPİMİZ ZELENSKİ'YİZ - 11/03/2022
Sınırlarda savaşın çirkin yüzünü görüyoruz.
 Devamı
AlışSatış
Dolar20.648820.7315
Euro22.042722.1311