Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam724
Toplam Ziyaret1669110
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (11)
10/10/2018

Karaisalı siyasetine akıl-sır ermez derler.

Doğrudur.

Bazı aday adayı arkadaşlar yenilgiyi şimdiden kabul etmişe benziyorlar. Diyorlar ki, “Rabbim hayırlısı ise nasip etsin, hayırlı olamayacaksa nasip etmesin.”

Sanki Rab, ferdi iradelere müdahale ediyor? Rab, sana akıl, mantık, şuur ve vicdan vermiş. Daha ne istiyorsun be kardeşim? O’nu siyasete niçin alet etmeye kalkarsın?

Böyle diyen oldu mu, bil ki o yenilgiyi baştan kabul etmiş ve kaçmanın yollarını arıyordur.

X x x

Bir kulis merkezine girdim. Ana-baba günü. Zaten siyasetten başka konuşulmaz buralarda. Ben de girince lafın belini iyice kırdık.

AK Partililerin akıl danıştığı bir hocadan (dini) bahsettiler. Bir de MHP’lilerin akıl hocası (eski öğretmen) varmış. Bu dini bütün zat-ı muhteremler yanına varan aday adaylarına yol gösterirmiş. Sen aday ol veya olma gibi telkinlerde bulunurlarmış. Hatta biri de muska yaparmış. Aday adayı yanına gelmez ise birisi ile muskayı ona gönderirmiş.

Şimdi aday adayı arkadaşlara soracağım tek şey,”Aç döşünü” diyeceğim. “Bakalım göğsünde muska gezdiriyor musun?” 

Ama ondan önce ehliyetini soracağım.

Bu hacı ve hocalardan halen medet uman aday adaylarına büyük önderimiz Atatürk’ün o veciz sözünü hatırlatacağım. Atatürk diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.." 

X x x

Bir zamanlar Pensilvanya’ya bile gidenler olmuş. O da ayrı bir vak’a. Bunlar geçmişte olan şeyler. Biliyorsunuz Milattan Öncekiler (17-25 Aralık) affa mazhar olmuş şeyler. Karaisalı’dan bazı siyasetçilerimizin Pensilvanya ziyaretine M.Ö. gitmişler. Araştırıyorum, yazmaya değerse, gerekirse onu da ayrı yazacağım.

X x x

Son duyumlarıma göre AK Parti’den “Galalı” biri çıkmış şimdi piyasaya. Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için zemin yoklaması yapmaya başlamış arkadaş. Bu kişi Galalı Müslüm Öveç Bey değil tabi. Onu baştan söyleyeyim. Yakında karşılaşır bir sohbet ederiz, siz değerli okurlarımız da bizden duyarsınız. Bizde gizli-saklı yok. Her şey aşikardır.Çünkü, Karaisalı’nın sesi, gözü ve kulağıyız.

X x x

Kulis merkezinin müdavimlerinden biri, “Ben Müslümcüyüm” demez mi? Arkasından bana sordu,”Sen kimi tutuyorsun?” diye.

-Ben Orhancıyım.

Önce bir duraklama oldu. Orhan da kimdi? Öyle bir aday adayı mı vardı, düşündüler taşındılar bulamadılar. Hatta akıllarına Çatalanlı Orhan Özer geldi. Fazla dayanamadım  gönlümdeki adayı açıklayıverdim:

-Orhan Gencebay.

Gülüştük. Bir başka ülkücü siyasimiz ise:

-Ben de Ferdiciyim, dedi.

Zaten Devlet Bahçeli de Ferdi Tayfurcuymuş. Eski model arabasına tek başına biner, gece Ankara sokaklarında kasetten Ferdi Tayfur’u çalar dinlermiş. Lider ne yaparsa bizimkiler de onu hayranlıkla ile taklit etmeyi sever.

X x x

Yine kulis merkezinde Saadettin Aslan kaynatıldı. Neymiş efendim, Devlet Bahçeli “Adayım sensin, git çalışmalarına devam et” dememiş. Bunu uyduranlar Saadettin Aslan ve ekibiymiş.Benim aklım almıyor. Bir Belediye Başkanı gidecek, lideri ile görüşecek ve Karaisalı’ya gelerek, liderin bilgisi dışında,”Devlet Bahçeli’den Saadettin Aslan’a aday ol emri” diye Belediyenin internet sitesinden kamuoyuna duyuracak. Ben de zokayı yutacağım ve Karaisalı Haber Sitemizde haber olarak ilk ben duyuracağım. Bu mümkün görünmüyor. İnanmak istemedim, ama adamlar görüşlerinde ısrarlı. Ben en iyisi Saadettin Aslan ile bu konuyu başbaşa görüşeyim. Konuşmalarımızı da banda alayım. Dinleyeyim ve dinleteyim.

X x x

 

MHP’de diğer aday adayı olarak ortaya çıkan ve gezilerine devam eden biri daha var. Bekir Şimşek. O da Devlet Bahçeli ile görüşmüş. Hatta MHP Genel Merkezi önünde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile de hatıra fotoğrafı çektirmişler. Facebook’ta yayınlanmış.

Kafam iyice karıştı şimdi.

Dedim ya, Karaisalı siyasetine akıl sır ermez.

Ben de Rabbime yalvarıyorum şimdi:

Aklıma mukayyet ol



1114 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339