Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam511
Toplam Ziyaret1679630
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI -7
21/09/2018

Bugün direkt Atatürk Parkı’na gittim. Kimler yok ki..MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, İYİ Parti Adana Milletvekilleri İsmail Koncuk ve Metanet Çulhaoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Koca, MHP’li Belediye Meclis Üyesi İsa Davarcı, MHP İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Hatice Efe, Yardımcısı Zeynep Bolat, Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Küçük, İbrahim Efe vs.

Muharrem Ayının başlaması nedeniyle Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan tarafından aşure ikramı vardı. Kazanın başında Saadettin Aslan, elinde kepçe başta milletvekilleri olmak üzere herkese aşure dağıtıyor. Halk sıraya girmiş. 2 bin kişilik aşureler hemen bitiyor. Daha sonra gelenler oldu ama avucunu yaladılar. Zaten aşure de pek iyi değildi. Fazla pişirilmişti, bulamaç gibiydi. Üzerine atılan baharat da olmasa pek lezzetli olmayacaktı. Bunu Başkan Saadettin Aslan'a söyledm, o da farketmişti. Tekrar seçilecekmiş gibi, "Gelecek sene daya iyisini yaparız" dedi.

“SIKMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

Sonra İYİ Partililer birden kayboldular. Esnaf gezisine çıkmışlar. Klasik politik lafı yerine getiriyorlar: “Sıkmadık el, çalmadık kapı” bırakmadılar. Bunu her parti yapıyor. Yakında Vatan Partili Cumali Bey de yaparsa şaşmayın.

VATAN PARTİSİ DE BU YARIŞTA VAR

Cumali kardeşimiz de Belediye Başkanlığına adaylığını koyacak gibi. Konuşmalarından onu anladım. Haydi hayırlısı diyelim.

SAADETTİN ASLAN KENDİNDEN EMİN

Başkan Saadettin Aslan’a sordum, “Feke İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sel adaylığını açıkladı. Siz ne zaman açıklamayı düşünüyor sunuz?”

-   - Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile görüşeceğim. Ondan sonra.”

Başkan bana nerelerde yol yaptıklarını ve halen yapılmaya devam eden yerleri anlattı. Yaptıkları ve yapacakları çocuk oyun alanlarını saydı. Biri de bizim köy Etekli’de. Teşekkür ettim ve ekledim:

-Başkan her zaman yazdığım ve söylediğim gibi hizmetlerle seçim kazanılmaz. Seçim kazanmak bir rüzgar işidir. O rüzgarı estirmeye bak. Halkın benimsediği ve istediği gibi siyasetçi profili çiziyorsun. Nerede bir cenaze var, nerede bir düğün var hep ordasın. Hizmetlerin de var, dedim.

Aslan kendinden gayet emindi.

-         -Ben ilk seçime girerken bu kadar çok tanınmıyordum. Şimdi hizmetlerim de var. Ben kendi açımdan bir sıkıntı görmüyorum. Rahatım.

Daha AK Parti ve MHP Genel Başkanlarının kararları henüz net değil. Sayın Bahçeli, “Biz İstanbul’da aday çıkarmayacağız” dedi. Tabi karşılığında Adana, Mersin, Osmaniye gibi MHP’nin elindeki belediyeleri mi istiyor, bilemiyoruz. Yani “Biz İstanbul’da aday çıkarmıyoruz, şu şu illerde de siz çıkarmayın, bize destek verin” mi demek mi istiyor? Beklenecek ve görülecektir.  

ANKARA GÖRÜŞMESİ SONUCUNU MERAKLA BEKLEYECEĞİZ

Varsayalım böyle olursa Karaisalı’da MHP’nin elinde. Ve Hüseyin Sözlü de Saadettin Aslan’a çok inanıyor ve güveniyor. Birlik içindeler. Sözlü Aslan’a ,”Benim şantiye şefim” diyor. İmrenilecek bir dayanışma içindeler. Başkanın da dediği gibi gelecek hafta Ankara görüşmesi ile Aslan sonuca gidecek gibi görünüyor.

İYİ PARTİ’NİN ADAYI KİM OLACAK?

İYİ Parti kimi aday gösterecek? Şimdi bu konuşuluyor. Kimileri emekli öğretmen ve Karaisalılılar Derneği Başkan Vekili Ziya Polat, kimileri İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sıtkı Polat diyor. (Polat soyadları sadece isim benzerliği. Bir akrabalık ve hısımlık yok). Henüz netlik yok ama belki de bu esnaf gezisi aday belirleme gezisi de olabilir. Son kararı verecek olan M. Metanet Çulhaoğlu olsa gerektir.  

GÖZ HAKKI

Fabrikalar Caddesi’nden yürüyerek gittim. Yol üzerinde bahçelerden dışarı sarkan incir, portakal, hurmalardan yedim. Limon kopardım. Böğürtlenler simsiyah olmuş. Hepsinden tattım. Göz hakkı diye bir şey var yani. O hakkımı kullandım.

MUSTAFA  DURAK OLAYI GÜNDEMDE

MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Durak’a randevusuz olarak ani bir baskın yapacağımı söylemiştim. Ani bir kontratakla daldım içeri. İşyerinde Enes Durak var. Beni gülerek güzel karşıladı. "Ne ikram edeyim" dedi. Ben de sadece tebessümün yeter dedim. “O biz de çok” dedi ve gülüştük. Mustafa Durak Adana’daki işlerine gitmiş.  Futbolda kontrataklar genelde ofsaytlarla kesilir. Öyle oldu. Yani ben ofsayta düştüm.

BABACAN DURAK ADAY OLUR MU?

-Baban, Babacan Abi, yeniden adaylık düşünüyor mu? diye sordum Enes Kardeşime.

-Vallahi ne diyeyim ben sana. Düşünüyor desem olmaz, düşünmüyor desem olmaz. Bu soruyu en iyisi sen kendisine sor, dedi.

 

ÜÇÜRGE KÖPRÜSÜ

Adana’da oturan Karaisalılı bir dostum geçenlerde beni arayarak “Üçürge Çayı üzerindeki köprü çok dar ve yılların köprüsü. Yol genişletme çalışmaları ile övünen Belediye Başkanları neden bu köprüye el atmıyor?” dedi. Buraya kadar gelmişken köprüye bu kez alıcı gözle baktım, fotoğrafladım, gerçekten de çok dar. İki kamyon güçlükle yan yana geçer. Çevredeki bir esnafa sordum, o da “Bu köprü belediyenin gündeminde, diğer yol işleri bitince buraya da başlayacaklar” dedi.

Kızıldağ Yolunu genişlettik deyip oraya teyyare indiren Başkanlar, Kızıldağ’a giden yolun en önemli köprüsünü unutmuş olamazlar diye düşünüyorum. Beni telefonla arayan aynı vatandaş şöyle de bir iddiada bulundu: “Köprünün doğu tarafında Başkanın hısımlarının arsası ve petrolü var, o yüzden oraya el atmıyor. El atarsa arsa küçülecek.” Tabi bu bir iddia. Ama esnaf arkadaşın dediğine göre bu köprü ve yol belediyenin gündeminde imiş. Demek ki, bu iddia geçerli değil, adı üzerinde iddia… Ama, köprü genişletilirse ve arsa küçülse de arsanın değeri daha da artmaz mı? Artar tabi ki…

MHP KADIN KOLLARI NEDEN KURULMUYOR?

Hep kafama takılıyordu bu soru. Bir zamanlar MHP Kadın Kolları vardı ve başkanı da Hatice Efe idi. Şimdi ise yok. Kurulmamış veya kurulamamış. Nedenini sordum MHP’li kadınlara. Cevabını adlım. Onu da bir başka yazıda değerlendirmek istiyorum. Bu haftalık da bu kadar.

Hoşça kalın dostça kalın…



826 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404