Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam551
Toplam Ziyaret1685306
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (8)
27/09/2018
Son yazılarıma bir göz gezdirdim de okuyanlar beni MHP’li sanacak. Çünkü hep MHP üzerine yazmışım.
Yarın (28.09.2018) AK Partili olacağım. 
AK Parti’nin Danışma Meclisi toplantısı var. Bugüne kadar Karaisalı’da 83 defa danışmışlar birbirlerine.  Yarın ki toplantıya ben de katılacağım. Bir bölümü basına açık olup daha sonra basına kapalı diye kovulmazsam birkaç hafta sürecek yazı dizisi yayınlayabilirim. Şansımı deneyeceğim. Belki bana da danışırlar diye bekleyeceğim.
Bizim Karaisalı insanı böyle kalabalık ortamlarda konuşmayı pek sevmez.  Burada da konuşacaklarını sanmıyorum. Bakanlar, milletvekilleri, il ve bazı ilçe başkanları konuşur, su akar bizimkiler sadece bakar: konuşmacıların hararetine ve tonlamasına uygun “şakşak” yaparlar. Bakalım yarın da böyle olacak mı?
Mesela Kaymakamlık her ayın son Cuması muhtarları toplar. Kaymakam bey açış konuşmasını yapar. Söz almak isteyen var mı denildiğinde hiç kimse söz almaz. Konuşmaz. Yani ben Kaymakamın yerinde olsam bir daha böyle toplantı yapmam. Ama halkımız birebir oldu mu bülbül gibi öter. Ayrıca karnından da konuşan olur. 
X x x
Bizim siyaset kazanı iyi tuttu. Herkes okuyor. Gerçekten de ilçenin sesi, gözü ve kulağı olduk. Bir arkadaşım bana dedi ki, “Biz Facebook’ta yazılar yazıyoruz. Ama sen o yazıları sitede habere dönüştürdüğünde resmileşmiş oluyor.”
Aynen doğru. 
Şimdi Karaisalı’da bazı siyasi kulis merkezleri var. Oraları ziyaret ederim. Duyduğumuzu geniş kitlelere de duyurmak da görevimiz.
İki gündür ilçe merkezinde dolaşıyorum. Üç yerde bana yeni bir isimden bahsettiler. Onu herkes tanır. İsmi yeni değil. Ama Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı olarak isim yeni ortaya atıldı. Kendisini çok severim. Kara kazanda pişen çok kuru fasulye ve pilavını yedim. Bazen lehinde bazen de aleyhinde yazılar yazdım. Hiç kızmadı. Gayet demokratik olgunlukla karşıladı. Hakkını helal etsin.
Adı Nevzat Özgün.
Siyasi konuya girmeden bir anımı anlatacağım. Karaisalı Gazetesi’nde bir haber yaptım. Haberin başlığı “Nevzat Özgün sünnet oldu.” Bu başlık gazeteyi okuttu. Sonra Nevzat Özgün’ü arayan arayana. Haber doğru. Sadece isim benzerliği. Yeğeni küçük Nevzat Özgün sünnet olmuştu. Hatta kirvesi de kendisiydi.  Bana hiç sinirlenmedi, güldü geçti. İşte Nevzat Özgün böyle olgun biri.
Kendisi 25 yıl Kızılay’da çalıştıktan sonra emekli oldu. 1996’da ilçeye yerleşti. Ülkücü idi.  MHP İlçe Başkanlığı yaptı bir süre. 1999’da Adana İl Genel Meclisi üyesi seçildi. 2004 de aynı göreve yeniden seçildi. Ve 2009 yılın geldiğimizde Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. MHP Genel Merkezi başvurusunu kabul etti. MHP’nin resmi internet sitesinde Karaisalı Belediye Başkanı olarak da yayınlandı. Bir süre adı sitede yazılı kaldı. Fakat sonra öyle bir gelişme oldu ki, efsane Belediye Başkanımız Sayın Aytaç Durak MHP’nin Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu. İlçede de Babacan Durak’ı istedi. MHP kabul etti ve Nevzat Özgün devre dışı kaldı. O sene Babacan Durak ve Aytaç Durak seçildi. Belki de Nevzat Bey Karaisalı Belediye Başkanı olacaktı. Olmadı, kısmet değilmiş diyelim.
Nevzat Bey 3. Kez 2009 yılında Adana İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Bu arada Kızılay Derneği Başkanlığını da yürüttü. İlçeye hem siyasetçi olarak hem de bir hayır kuruluşunun başkanı olarak sayısız hizmetleri oldu. Halen de Kızılay'da devam ediyor.
X x x
Dün yanına vardım. Uzun konuşamadık.  Adana’dan bir telefon geldi, aniden gitmek zorunda kalmıştım. Bugün tekrar Kızılay’a gittim. Oradaydı. Kızılay'dan Yardımcısı İbrahim Efe de oradaydı. Bir arkadaşımız daha vardı. Sohbete dün kaldığımız yerden devam ettik. Ben ona sormadan o bana sordu:
-Bak kıvırma yok, gaytura guppak yapma. Net konuş. Saadettin Aslan’ın Devlet Bahçeli tarafından aday olarak gösterildiğini nereden duydun? Bahçeli’nin böyle bir açıklaması mı oldu? Bahçeli seni arayıp özel mi söyledi? Bu haber sadece Karaisalı Haber Sitesinde var.
Ben de gayet kendimden emin bir şekilde:
-Karaisalı Belediyesi’nin resmi internet sitesinde var. Oradan aldım haberi. Yazdığım habere dikkat etmemişsiniz. Haberde “Karaisalı Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre” diye bir ifade var, dedim.
Hani yukarıda yazdım ya. Bir haber değişik yerlerde olunca bir anlam ifade etmiyor. Karaisalı Haber Sitemizde yazılınca resmileşiyor. Yani Karaisalı’nın resmi haber ajansıyız. Bu da onu doğruluyordu. Karaisalıların şahsıma ve sitemize güveninden dolayı teşekkür ediyorum.
X x x 
Tekrar siyasete dönecek olursak, bu kez ben Nevzat Özgün’e sordum.
-Şimdi soru sorma sırası bende Başkan. Abidik gubidik yapmadan direkt cevap ver. İYİ Parti sana göz kırpmış, sen de onlara öpücük atmışsın. İYİ Parti’nin Karaisalı Belediye Başkan Adayı oluyor muşsun. Karaisalı’da bu hafta sendin gündemde olan, dedim. Ekledim:
-Böyle bir şey olursa da sen MHP’ye seçim kaybettirirsin, İYİ Parti kazanamaz ise de AK Parti’ye seçim kazandırırsın, senin görevin de bu olur.
Nevzat Bey uzun uzun kendini anlattı. Siyasi ayak oyunlarını izah etti ve geçmişte yapılanları bir bir yeniden bana hatırlattı. Anlattıklarının tamamı doğruydu. Ve sonunda sadede geldi.
-Ben 2009-2014 yılları arasında il genel meclisi üyeliğini üçüncü kez yaptım. Sonra İl Genel Meclisi Adana’dan ve diğer Büyükşehirlerden kaldırıldı. Ben o defteri kapatmıştım.  Bir hevesim, bir niyetim, bir talebim olmadı kimseden. Ama bundan sonra memlekete faydam olacaksa, bir hizmetim de dokunacaksa neden aday olmayayım? İlla da olacağım demiyorum. Olursam da çok adamı yere vururum. Seçimi da kazanırız. Kimlerin kimlerle dans ettiğini, nasıl siyaset ettiklerini çok iyi biliyorum…”
Bu sözlerden ben anlayacağımı anladım, sizler ne anladınız şimdi? 
Daha neler neler konuştuk. 
Sözü fazla uzatmadan bu haftalık da bu kadar diyorum.


921 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231