Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam907
Toplam Ziyaret1686340
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’NIN ÖNDE GİDENLERİNİN TOPLANTISI
30/05/2014

"Bu ay sonu itibariyle müdürlüğü sona erecek olan Ziya Polat kendine bir meşgale arıyor. Karaisalılılar Derneği'nde başkan yardımcılığı dönemde bu tür toplantıları hiç yapmadı, şimdi Karaisalıların önde gidenleri ile toplantılar üstüne toplantılar düzenliyor. Acaba niyeti nedir" diyenlere rastladık.

  Biz de bu köşeden "Ziya  Polat nereye koşuyor?" dedik.

 

SAHANDA YUMURTA YERİNE SİMİT AYRAN, YERSEN

  Bunun üzerine Ziya Polat ikinci toplantıya bizi de davet etti. Yeniden haber yaptık. Akşam üstü vardık toplantı alanına. Bu arada "davetsiz" rumuzlu bir okurumuz, "Katılımcılar acaba kahvaltıda sahanda yumurtalı sucukta var mı acep diyorlardır şimdi bence” diye bir yorum yazmış. Sitemizin haber, yazı ve özelikle de yorumları o kadar etkili ki, Karaisalı’nın önde gidenleri sahanda yumurtadan vazgeçerek simit ayran ikram ettiler. Simitler kantinde ısıtılmıştı. Tadı çok hoştu. Galiba en çok da ben yedim. Öğleyin bir şey yemedim ki, akşam ki sahanda yumurtaya yumulurum diye düşünmüştüm. Okurumuzun eleştirisi üzerine herkes aç kaldı. Geldim evde tekrar yemek durumunda kaldım.

Toplantının açış konuşmasını Ziya Polat yaptı. Polat çok uzun konuştu ve güzel edebiyat parçaladı. Ben bir şey anlamadım ama birlik, beraberlik, vatan, millet, Sakarya, Karaisalı falan filan dedi sanırım. Daha sonra söz almak isteyenlere söz verdi ama kimseyi de fazla konuşturmadı. Uzun konuşmak isteyenlere “Öneriniz ne? Bir önerin var mı?” diyerek susturdu.

Ziya Hoca, kendi kafasından kurguladığı sonuca ulaşmak için, keserin sapını kendine doğru tutarak yonttu. Hoca daha çok kendini dayattı ve istediği sonucu aldı ama halen olayı çözemeyenler de vardı.

Karşı çıkmak isteyenleri de “Şimdi sen bu işe olmaz mı diyorsun?” gibi cümlelerle 60 kişinin önünde ters köşeye yatırmak istedi. Kimisini yatırdı da. Herkesin içinde “Bu iş olmaz” deme cesaretini gösterenler olmadı, kem-küm ettiler ama birebir kaldıklarında ise “Bu iş olmaz” dediler.

KARAİSALI HABER TARTIŞMA KONUSU OLDU

Ziya Polat, sık sık Karaisalihaber.net’teki yorumlara sözü getirdi. “Ziya Polat nereye koşuyor” diye yazmış. Bir yere koştuğumuz yok. Amacımız birlik-beraberlik” dedi. Ziya Polat, Sıtkı Polat, İlyas Karabulut da yorumcuları ve dolayısıyla da Sitemizi eleştiri yağmuruna tuttular. Oysa Karaisalı Haber, yazarları, haberleri ve okur yorumları ile birdir, bütündür. Birini kesip diğerine yer vermek bizim açımızdan doğru değildir. Özellikle de Karaisalı Haber Net’i sağlam tutan yorumcularımızdır. Herkes özgürce fikrini yazabilmektedir. Yazılanlar büyük bir titizlikle takip edilmekte ve özellikle de kamu yöneticileri bu yorumlara dikkat etmektedirler. Karaisalı Haber Net Yorumcuları, ilçede ve ana kent merkezinde bir denetim görevi görmektedirler. Yorumlara yer vermemektense siteyi kapatmayı yeğlerim, bunu da toplantıya katılanlara söyledim zaten. Toplantıya damgasını vuran Karaisalı Haber’e cevap hakkı doğmuştu. Ziya Polat, bu konuda bize de söz verdi ama “Konuşmak istemiyoruz, biz sadece yazarız” diye kabul etmedik.

YÜRÜTME KURULU OLUŞTURULACAK

Sonra 15 kişilik bir yürütme kurulu oluşturulmak istendi. Çatısı kuruldu. Bu kurul için şimdi STK’lar ve partiler birer veya ikişer temsilci verecek, mesleklerden de birer kişi olacak. Muhtarlar olacak. Bu kurulun içine basından Karaisalı Haber’i de almak istediler, biz de reddettik. Çünkü içinde olduğumuz kurul, kurum, dernek vs. ne varsa eleştiremiyoruz, gördüğümüz yanlışı haber yapamıyoruz. Kısacası özgür gazetecilik elimizden alınıyor. O nedenle bağımsız kalmak, dışarıda olmak daha iyi olur diyoruz. Kimseye diyet borcumuz olmamalı.

Önümüzdeki günlerde Yürütme Kurulu isimlerle tamamlanacak. Sonra Karaisalı’nın önde gidenleri yeniden toplantıya davet edilecek. Bu kez projeler tartışılacak.

Bu kurula veya toplantılara bir ad konulacak. Karaisalı Platformu olmayacak belli ki. Başlanmadan biten Dost Meclisi de olmayacak. Ya ne olacak? O da birkaç toplantı sürecek tartışma konusu.

ADI KONULMAMIŞ HAREKET

Çeyrek asrı geçmiş bir Karaisalılılar Derneği var. 5 yılı geçmeyen bir Karaisalı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği var. Kuruluş amacı farklı Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği var. Kaymakamlık önderliğinde kurulan ve bir çok başarıya imza atmış bir Karaisalı Platformu var. Gençleri temsil eden Karaisalıspor var. Bazı köy dernekleri var. Şimdi bunlara eklenecek olan henüz adı konulmamış bir hareket var.

Peki bu hareketin arkasında kimler var, amacı nedir? Halen çözemedik. Sizler adına izlemeye devam edeceğiz.



1286 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382