Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret1667875
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NASIL OLMALIDIR?
08/11/2013

Karaisalı 2006 yılında büyükşehir belediyesine meclis kararı ile bağlanan ilk belediye olma unvanını elinde bulunduran bir ilçe.

Bugüne kadar 9 Meclis üyesi seçimle işbaşına geliyordu. Biri başkan diğeri de kontenjandan seçilen olmak üzere 2 meclis üyesi Büyükşehir Belediyesinde ilçeyi temsil ediyordu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde ise ilçeye baplı 9 mahalle ve 51 köy oy kullanacak. Daha önce 7 bin nüfuslu ilçe merkezi oy kullanırken şimdi 23 bin nüfuslu ve 16 bin civarın da seçmen oy kullanacak. Ve 15 meclis üyesi seçilecek. Bunlardan biri başkan olmak üzere 4 kişi Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olacakmış.

Seçilen meclis üyeleri genelde ilkokul mezunudurlar. Bazıları ortadan ayrılmışlardır. İmar planı nedir? Şuyuulandırma nedir? Belediye kanunu ne emreder, meclis üyeliği nedir bilmezler bile. Bugüne kadar ilçe belediye meclislerinde görev alanlar, yani seçilenler yaptıkları görevler ile sadece başkana hizmet ettiler. Başkanı rahatlatan kararlara imza attılar, el kaldırdılar ve başlarını emme basma tulumba gibi salladılar. Her ay toplanması gereken meclis toplanamazken, sanki toplantılar yapılmış gibi karar defterleri elden dolaştırılarak kararları imza altına aldılar. Bazen karşı çıkan meclis üyeleri, belediye merdivenlerinde başkanın adamları tarafından tartaklandıkları da olmuştur. 5 yıl hizmet süresi dolmuştur, meclis üyesi olmanın onuru ve şerefini dahi yaşamamışlardır. Belediye Başkanı haksız kararlar aldıklarında dahi anlayamamışlardır. Anladıklarında ise sessiz kalarak dilsiz şeytan olmuşlardır.

Muhalefet meclis üyesi olanlar da ilçe belediye başkanı ile birlikte hareket etmişlerdir. Meclis toplantılarında bazı kararlara karşı gelenler de olmuşsa da bunu bir kendisi bilmekte bir de mecliste olanlar. Kamuoyunun haberi olmamıştır.

Belediye meclisi suskunlar kapısı olmuştur.  Mezarlarda yatanlar belki daha hareketlidirler.

Rüşvet almışlardır. Rüşvet sadece para almak değildir. İş, ihale almaktır yakınlarına. Öncelikle kendi çocukları başta olmak üzere yakınlarına belediyeye işçi veya memur olarak girdirmektir. Çocuğu Belediyede işe giren bir meclis üyesi başkanın hangi kararına karşı çıkabilir? Bunun adı rüşvet değil midir? Karşı çıktığı an çocuğu veya diğer yakını kapı dışarı edilecek korkusu ile susarlar. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

İsim vermedim. Kimseyi itham etmedim. Üstüne alınan varsa alınabilir, yarası olan gocunabilir. Ben, bir gazeteci olarak üzerime düşeni yapmak, aydınlatmak, bilgilendirmek ve uyarmakla kendimi görevli hissediyorum.

Arzu ettiğimiz meclis üyeleri öncelikle yüksek eğitimli olmalıdır. Bir titri ve fikri olmalıdır. Başkana destek olmaktan ziyade ilçeye katkılar sunacak fikir, öneri ve projeler ortaya atabilmelidir. Başkan olmadığı zamanlar, belediyeyi temsil yeteneğine haiz kişiler olmalıdır v.s.

Yerle yönetimlerle ilgili düşüncelerimi bundan sonra da sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.



2653 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

     11/11/2013 22:40

SİZİN YORUMUNUZA GERÇEKTEN KATILIYORUM VAHİT BEY. BENCEDE ÜYE SEÇİLECEK KİŞİLER İLÇEYİ ÇEŞİTLİ PLATFORMLARDA TEMSİL EDECEKLER, İLÇEYE GELEBİLECEK YATIRIMLARI YÖNLENDİREBİLECEK VE OLMASI GEREKEN YAPILMASI GEREKEN YATIRIMLAR İLE İLGİLİ EN İNCE AYRINTILARI DAHİ GÖREBİLECEK VASIFLARA SAHİP KİŞİLER OLMALIDIR. ESKİDEN OLDUĞU GİBİ BU BENİM ADAMIMDIR BANA BİAT EDER DÜŞÜNCESİ İLE HAREKET ETMEMEK GEREKİR. GENÇ, YETENEKLİ, KARARLI, AZİMLİ VE HİZMET EDEBİLME KAABİLİYETİ OLAN KİŞİLER OLMALIDIR. SEÇİLECEK KİŞİLER GRAMOFON İĞNESİ GİBİ OLMAMALIDIR.
pir sultan

     11/11/2013 14:08

çok önmli bir konuya değinmişsin bu cesaretinden dolayı kutluyorum.belediyr meclis üyeleride tekdereceli ayrı pusula ile seçir.ayrı bir tüzel kişiliği ve kimliği vardır.belediye meclisi yerel paelemwntodur.kararları kanunun hükmündedir.başkanın yıllık çalışma raporunu kabul etmese başkan düşer.başkan b.meclisine hesap vermek zorundadır.belediye meclisi başkanın üzerinde onun icraatlarını denetlemekle görevlidir.durum yazılanlar gibi ise bu susma veya korku neyin karşılığıdır.partilerde ilçe yönetimine girenlerden daha başta boş kağıda imza attıkları (istifa) bilinen gerçeklerdir.karaisalı ile uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan kişilerin de meclis üyesi yazdırıldığı unutulmadı.allah şeytanının fitnesinden saklasın korusun.
ÖMER IŞIK

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436