Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam263
Toplam Ziyaret1663716
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
OSMANİYE KİTAP FUARI
20/12/2016


Osmaniye Belediyesi tarafından 09 Aralık günü açılan Osmaniye Kitap Fuarı ilk oluyor, 18 Aralık’a kadar sürüyor. Sanıyorum bundan sonra her yıl aynı günlerde geleneksel olarak daha gelişmiş konumuyla sürecek.

Osmaniye’nin eski adı Cebel-i Bereket/ Kınık. Fırkai-İslahiye’nin girişimiyle Osmaniye adı verilmiştir. Toplam nüfusu 254100, kent nüfusu 224000.

Osmaniye 1996’da il olmuştur.Şimdiki Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara. Osmaniye için iyi şeyler düşünüyor, gerçekleştiriyorlar.

Osmaniye Müzesi, Karatepe, Yaşar Kemal’in Göğceli Köyü, Kırmıtlı Kuş Cenneti, Kastabala, Toprak Kale, Düziçi Köy Enstitüsü ve Müzesi, Sabun Çayı Çağlayanı, Berke Barajı, Emine Keskin Kültür Merkezi, Zorkun Yaylası, Anıt Çınar (…) görülebilecek ünlü yerlerdendir.

Osmaniye’de; Düziçi İlköğretmen Okulu’ndan Hasip Kara, Mehmet Koca, Zekeriye Türkmen, Necla Algan, Hüseyin Yıldız (…) adlı okul/sınıf; Osmaniye Şair Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak, yönetimden Ahmet Demir, Çardak Köyü Anadolu Halk Bilimleri Derneği Başkanı İbrahim Çenet, Adana Eski Kültür Müdürü İsmet İpek (..) eş dost arkadaşlarımın çoğunu telefonla aradım, fuara geleceğimi bildirdim

10 Aralık günü vardım. Mustafa Bardak, Mehmet Taşar (Adana Yaşam Sanat Der. Bşk.)’la kapıda karşılaştık. Hal-hatır soruştuk, çay içtik. Taşar, Adana’ya döndü. Mustafa’yla fuarın girişinde solda bize ayrılan sergene vardık. Kitaplarımızı koyduk. Sergendeki arkadaşlarla selamlaştık, tokalaştık. İçlerinden Tayyip Atmaca’yı tanıyorum. Bir zamanlar Osmaniye’de Kar dergisi çıkarıyordu. Eskişehir’deydi, K.Maraş’ta kalıyormuş.

Fuar oldukça kalabalık. Osmaniye’liler kitap alıyorlar. Daha da çok tanıdıklarından alıyorlar. Mehmet Koca arkadaşıyla geldi, kitap aldılar. Sonra eşi, çocuklarıyla doktor oğlu geldi, onlar da kitap aldılar. Konuştuk, söyleştik, özlem giderdik. Üç beş kitap da öyle satıldı… Bitişiğimizde Tayfun Talipoğlu vardı. Atatürk, Şair, Şiir kitabımı imzaladım ona; o da Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi (şiir) adlı kitabını imzaladı bana.

Akşam Hasip Kara, otomobiliyle beni evlerine götürdü. Eşi güzel bir akşam sofrası hazırlamış, sabah kahvaltısı da öyleydi, ellerine, yüreğine sağlık, yedik içtik, sağ olsun, var olsun, iyi günlerinde yenilsin içilsin.

Okul anılarımızı anlatmaya başladık. Bitecek gibi değil, altı yıllık bir süre. Aynı havayı soluduk, aynı suyu içtik, aynı karavanaya kaşık salladık, aynı yatakhanede yattık, aynı öğretmenlerde okuduk. Kardeş gibi olduk, bitirdik okulu, dağıldık yurda, otuz yıl çalıştık emekli olduk. Şimdi ara/sıra bir araya geliyoruz. O tatlı günlerimizi anıyoruz.

Ertesi gün, yani pazartesi saat 14.00 gibi ayrılacağım. Arkadaşlara kitaplarımdan [(Atatürk Şair Şiir (araştırma), Çöp Kutusu (öykü), Yüzsüzler Yüzünü Alsın (şiir), Teyzemin köseleri (masal)] imzaladım.


852 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516