Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam333
Toplam Ziyaret1663786
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
PARTİLİ OLMAK
14/03/2014

Her insan partili olabilmeli. Çünkü insanlar siyasetle yönetiliyor.


Herhalde en zor alan yönetim, insanları yönetmektir. Bunun için bilgi, bilim, görgü, algı, donanım gerekmektedir. O nedenle, tüm  bu bilgiler, siyaset bilimi içerisindedir. Siyaset bilimi okullardan alınmalı, okullardan öğrenilmeli. Kulak dolgunluğu, el yordamıyla siyaset yapıl(a)maz. Yapılırsa da sonuç alanımaz..


İnsan denen varlık, karmaşık bir yapıya sahiptir. Çok bilinmeyenli bir denklem, çözümü kolay olmayan bir bilmece gibidir. Bunun için ekonomi, psikoloji, tarih, coğrafya (…) gibi bilimler de bilinmelidir.


Siyaset her insan için kaçınılmaz bir olgudur. Hem kendisi, hem yakınları, hem bulunduğu yer için siyaset gereklidir. İnsan bu nedenledir ki, düşüncesine, anlayışına, görüş ve düşüncelerine yakın-uygun bulduğu bir partiye üye olmalıdır. Üye olunca da, üyelik sorumluluğunu yerine getirmelidir. Bu sorumluluk büyük özveri, disiplin ister..


Üye, önce partisinin dayandığı kuruluş amaçlarını, ilkelerini, yasalarını,  yönetmeliğini, tüzüğünü, geleneklerini, söylem biçimlerini öğrenmek konumundadır. Bunlar; okullardan, ansiklopedilerden, kitaplardan, parti uzmanlarından, parti öğretmenlerinden, parti okullarından öğrenilir. Ama, üye yine de bu bilgilerle yetinmemeli, genel, özel, bilgi kültürünü geliştirmeli; başka partilerin ilkelerini, amaçlarını, çalışmalarını, yöntemlerini, yapılarını araştırmalı, incelemeli, öğrenmelidir. Özellikle, parti disiplinine uymalıdır.


Parti disiplinine sahip olan üye, partisini sever her alanda, her yerde tanıtır, anlatır, partisine ilgi uyandırır, yeni üyeler kazandırır. Partiye zarar verebilecek konuşmalardan, söylemlerden, davranışlardan kaçınır. Partisini korur, kollar, geliştirir. Falan veya filan kişi için siyaset yapmaz, insan, yaşam, toplum için siyaset yapar. Partiyle ilgili eleştirilerini parti içinde, parti toplantılarında sunar. Partisinin ilkelerine, düşünce yapısına bağlı kalır. Aksayan, değiştirilmesi gereken yönler için öneriler sunar. Partinin verdiği, vereceği görevleri kabul eder; gerektiğinde görevler ister, alır, çalışmalarını ona göre sürdürür. İstediği göreve gelince ya da gelemeyince ertesi gün partiden kaçıp gitmez, istifa etmez, başka partiye geçmez.. Partili olmanın gereğini yerine getirir, savaşımını sürdürür, aksaklıkların düzeltilmesine çalışır, partili olmaktan onur duyar. Tüm bunlara karşın partisiyle olan bağı kopmuş, düşünceleri, algıları, ilkeleri partisine ters düşmüş ise, partisinde kalıp kal(a)mayacağını gözden geçirmeli, kararını vermelidir..


 


1551 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516