Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret1663638
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
ADAY ADAYLARINA SESLENİŞ
13/01/2014

Sayın Yöneticiler, Sayın Belediye Başkanları, Sayın Aday Adayları…izninizle Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nden kısaca söz etmek, onların serzenişlerini saygıyla, sevgiyle sizlere duyurmak iletmek istiyorum..Önce şunu belirteyim; derneğimize en çok destek veren,  sıcak yaklaşım gösteren Ceyhan Belediye Başkanı (Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı) Sayın Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyoruz;  söze başlıyoruz..

 

Çukurova Edebiyatçılar Derneği 1998 yılında kurulmuştu. Birçok etkinliğe imzasını attı. Şiir, öykü yarışmaları, konuşmalar, açıkoturumlar düzenledi.  Bunlar arasında önemli etkinliklerden biri olan; Orhan Kemal Öykü  Yarışmaları her yıl gerçekleştirilmektedir. Adana Tuyap Kitap Fuarı’nda fuarın açılışından beri açık oturumla, satantla yerini almakta, şair yazarlar söyleşi yapmakta, kitaplarını imzalamaktadırlar..

 

aylarda salı, cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün edebiyat günleri düzenlemektedir.. Salı günleri “Bir konu, bir konuk” tanıtılmakta, cumartesi günleri ise şiir dinletileri yapılmaktadır. Bu etkinliklere birçok sanatsever, dernek üyesi şair yazar katılmaktadır..Şairler, yazarlar, aşıklar konuşmalar yapıyorlar, ele aldıkları konuları enine boyuna işliyorlar.

 

Kendi şiirlerinden, başka şairlerden, saz, söz eşliğinde örnekler sunuluyorSanki, bir sınama, deneme, anlama, anlaşılma, tanıma, tanıtma, duyma, duyurma etkinlikleri oluyor bu günler..Şair yazarlar arada bir de serzenişte de bulunuyorlar!Yüksek yöneticilerin, belediye başkanlarının, aday adaylarının da kendilerine ilgi göstermelerini saygıyla bekliyorlar..Hele de,belediye başkan adaylarının, aday adaylarının, Çukurova Edebiyatçılar Derneği etkinliklerine ilgi göstermeleri gerektiğini düşünüyorlar..Şair, yazarlar da birer seçmen olduklarına göre, böyle düşünülmesi doğal değil mi?Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nde toplanan şair yazarlar şöyle sesleniyorlar:

Bakıyoruz, aday adayları mahalle mahalle, sokak sokak, cadde, cadde, oda oda, dernek dernek, ev ev, kahve kahve, bakkal bakkal, market market, muhtar muhtar, fabrika fabrika, köy köy (…) dolaşıyorlar da, nedense, Çukurova Edebiyatçılar Derneği’ne uğramıyorlar?.. Bir de bize uğrasalar, bizim de sorunlarımızı dinleseler olmaz mı? “

Elciye zeval olmaz” derler, duyurması benden...………………………………Derneğin adresi: Turan Cemal Beriker Blv. Kaloğla İşhanı, kat:1/2, (Giriş Kırtasiye üstü) Seyhan-Adana.NOT: Dernek standında olacağım, kitaplarımı imzalayacağım, bekliyorum.Dernek Satnt no: A/613            M.Demirel Babacanoğlu



1598 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516