Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam334
Toplam Ziyaret1663787
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ RESİM SERGİSİ
14/04/2014

 Önce, Adana Ressamlar Derneği hakkında özet bilgi verelim:

Adana Ressamlar Derneği, Güngör Arıbal, Hamide Akata, Şükran Somay, Ganime Karabucak girişimiyle  1991 yılında İstanbul Ressamlar Derneği

Derneği’nin Adana Şubesi olarak kurulmuştur. Aynı yıl dernek, Adana Çimento Sanayi Genel Müdürü Pulat Pakiz ve kurumun katkılarıyla, AÇS sanat galerisine kavuştu.. 140’a yakın üyesi bulunmaktadır. Yurt içi, yurt dışında birçok sergiler açmış, sanat gezileri düzenlemiştir. Sanata  ve sanatçıya büyük katkılar sağlamıştır. Burada açılan sergilerden edinilen önemli bir tablolar koleksiyonuna sahiptir.. Başkanlıkları….. yürütmüştür. Şimdiki başkanı Meliha Özgürbüz’dür..

 Dernek 4.4.2014 günü, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde karma resim sergisi açmıştır.. Sergide 51 ressamın tabloları yer almıştır. Sergiyi, önemli sayıda ressam, sanatçı beğeniyle izlemiştir..

Açılışı gerçekleştiren Başkan Meliha Özgürbüz, derneğin çalışmaları hakkında özet bilgiler verdi; “sanat uzun bir süreç, uzun bir emek gerektiren çalışmadır” dedi; sanata, sanatçıya desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Galeri duvarlarında 51 tablo, sanatseverlerin izlemine sunuldu..  Birbirinden güzel, çok görkemli, çok renkli tablolar  izlendi. Genellikle sıcak renklerin egemenliği görüldü. Ama bunun yanıbaşında soğuk ya da soğutulmuş renklerle oluşturulmuş tablolar yok değildi. Genellikle izlenimci, dışavurumcu resimlerdi bunlar.. Arılar bal toplamak için nasıl çiçek, çiçek dolaşıyorsa, izleyiciler de öyle dolaşarak sanatsal payı topladılar kendilerinde..

Sanat evrensel bir olaydır.. onun boyutlarını başka çalışmaların hiç birinde bulamazsınız.. Yüzlerce, binlerce yıl geleceğe gidebilir, geçmişten bilgiler sunabilir.. İşte bu sanatçılar da bu yoldadır..

Şimdi biz de izleyiciler gibi dolaşalım tabloları..

Musa Boz öğretmen, kırmızımsı renk tonlarıyla bir kadını betimlemiş yarı nü olarak.. / Sevinç Kökenler, Adana da bir göl kıyısını bahar rengiyle kompoze etmiş.. / Meftune Çekem soğutulmuş tuval üzerine yağlı boya../ İbrahim Yödek, uçurtmalar üzerinde kuvayi milliye betimi sunmuş../ Nesrin Koç, cam üzerine renkli çalışma yapmış../ Hikmet Karabucak, geleneksel giysiler içinde kadınları betimlemiş../ Şemsa Altınözek, eski geneleksel evlerin karlı-kışlı konumunu anlatmış../ Fatoş Toyganözü, eski evlerin geleneksel yapısına götürüyor bizi../ İnci Gürsoy, İstanbul’da deniz kıyısı görkemini  anlatmış../ Gül Sibel Kamışlı, kapılar, kapılar.. neler anlatmaz insanlara der gibi..

Süleyman Mavruk, Adana-Taşköprü’yle tarihe ışık tutmuş, ırmağın ve köprünün görkemini betimlemiş../ Şerife Ballı, bir doğa olayını şafak rengiyle vermiş../ Ayşegül Arcan grafik tasarım../ Serap Özergin, kuş, meyve, çiçek.. grafiksel tasarım../  Safiye Çölkesen, düşünceli, donuk bakışlı bir kadını anlatmış../ Hülya Ergören, renkli çizgiler kompozisyonu sunmuş../ Neşe Ölçücü, deniz üstünde gemi../ Kenan Tanburoğlu, bej renk üstünde atlar-çocuklar../ Cladia Schmidt Üzelgeçici, haki renk üstünde çocuk görüntüleri../ Murat Özbakır, soğutulmuş renk kadın ve ağaç betimi../ Mustafa Serdar Üzelgeçici, çok renkli anı fotoğrafı, ilginç../ Lale Gülyaşar, sanal yolculuk-kent köy, insanlarını betimlemişler..

Nilgün Ulaştırıcı, Renk ve fırça darbeleriyle eski yapılar betimi../ Kafiye Sahillioğlu, soğuk renkli bir kent sokağında bir yaşlı; ekmek süt alan bir çocuk betimi../ Seher Ünal, mavinin tonlarıyla çınar ağacı betimi../ İnci Küçükusta, İstabul haritası, boğazda bir kıyı betimi../  Meral Soylu, meydanda insanlar bekleşiyorlar../ Rüveyda Şekerli, büyük bir alan üstünde betimlenmiş hüzünlü bir kadın../ Rahime Korkut, anne kucağında çocuk, kapıyor gözlerini../ Raife Tokyürek, siyah-beyaz grafike edilmiş portre../ Nihal Canatar, eski renkli bir sokak, sokakta bir kadın..

Meliha Özgürbüz, ağaçlı bir İstanbul sokağı, soğutulmuş renklerle betimlenmiş.. bekleşenler, gelip gidenler görülüyor.. binaların görkemiyle bir kompozisyon oluşturulmuş../ Zişan Çanga, eski evler, eski sokak ayrıntılarıyla sunulmuş../ Turan Çelen, kent yolu, camiler, alanlardaki insanlar, gün batımı sunulmuş../ Yalçın Gürsel, yağlı boya biçimlemesi../  Helga Oğuzer, portakal dalı../ Sema Kahya hat yazıları../ Meliha Denktaş, çiçekli ev girişi../ Kamuran Tamdoğan, karpuz dilimleri../ Ganime Karabucak, kesik, tüm limonlar../ Zeynep Açıkol, Mevlana../ Güldan İnkaya, meyveler../ Mehmet Sabancı, çiçekli yeşil dal../ Nuray Bozkuş, baş başa vermiş atlar../ Nilüfer Karataş, tavus kuşunu bütün görkemiyle betimlemiş../ Fatma Yüce, şelale betimi../ Belkıs Yüksel, antik kabartma kadın figürleri.. yanında uzanmış günümüz kadını../ Yasemin Varkara, eflatun rengi çiçekler../ Tevfik Gökdemir, deniz manzarası.. sunmuş.



2254 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516