Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret1663638
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
EY HIRSIZ EY
13/04/2020
Ey hırsız eyyy, bay mısın, bayan mısın, yaşlı mısın, çocuk musun, akıllı mısın, deli misin, okur yazar mısın, değil misin, bilgili misin, görgülü  müsün, zengin misin, yoksul musun, sana hangi sıfatla, ne diye, nasıl sesleneceğim, bilmiyorum? 

Bildiğim yalnızca;  (…)  Derneği’ne üç kez girmiş olmanızdır. İlkinde, kutuda biriktirdiğimiz çay-şeker parasını alıp gitmişsiniz. İkincide aynı amaçla olsa gerek yine girmiş, ortalığı karıştırıp savuşmuşsunuz! Üçüncüde de telefonun kumbarasını boşaltmışsınız.

Bir bildiğim de şu; yaşlılara dadanmışısınız. Onları dolandırıp, söğüşleyip gidiyor muşsunuz. Zavallılar sızlanıp duruyorlar…

Çeşit çeşit hırsızlık yöntemleri uyguladığınızı da duyuyorum. Millet bıktı sizin elinizden… 

Gün geçmiyor ki, birinin bir şeyini çalmayasınız? Her gün hırsızlık, dolandırıcılık başını aldı gidiyor…

Hırsızlığı meslek mi edindiniz?
Zevk mi alıyorsunuz hırsızlık yapmaktan?

Şimdi ne deyim ben size? 
Kötü şeyler söylemek de dilimden gelmiyor!

Ey hırsız, ne için hırsızlık yapıyorsunuz?  Aldığınız para da kurtarmıyor sizi. Ne diyeceksiniz; iş olsa yaparız mı diyeceksiniz? İş yok mu? Her iş bulamayan hırsızlık yapsa, nasıl yaşanılır dünyada?

Sizlere hırsızlık eğitimini kim veriyor? Sülün Osman da yok. Hortumculardan mı ders alıyorsunuz? Bu yol, yol değil. Kime sorarsanız sorun, isterseniz kendinize sorun; hırsızlık iyi mi, değil mi diye. Aldığınız yanıt kötü olacak.. Kim bilir bu yüzden içeri kaç kez tıkılıp çıkacaksınız! Bir kez olsun oturup düşünüyor musunuz, sonumuz ne olacak diye?

Biz şair yazarlar yazdıklarımızla para kazanamıyoruz. Ne şiirimize, ne öykümüze, ne romanımıza para veriyorlar! Hiçbir gelirimiz de yok! Kiralar da çok pahalı; bu yüzden dernek için bir yer de kiralayamadık! Sağ olsun bir yardımsever yerini verdi bize kirasız. Orada toplanıyor, şiir, öykü, edebiyat şu bu konuşuyoruz. Arada çay da içiyoruz, su da, çok mu gördünüz bunları?

Bir daha böyle şeyler olmasın diye demir kapı yaptırmayı düşünüyoruz. Nasıl edelim, nerden bulalım giderini? On beş yirmi ytl’yi alıp gitmeniz bize pahalıya mal olacak! Kim kazanacak biliyor musunuz? Demir doğramacılar, demir kapıcılar. Onların ekmeğine yağ mı sürüyorsunuz?

 Bakın evlere, dükkanlara, hepsinin kapısı penceresi demirden. Siz olmasanız demir doğramacılar aç kalacak! Sizin yüzünüzden kapı yapımcılığı, kilitçilik sektörü doğdu! Eskiden bizim köylerimizde kapılara kilit vurulmazdı, itiversen açılırdı. Kimse kimsenin malını çalmazdı.Sizin yüzünüzden  artık, köylülerimiz de kapılarını çelikten, pencerelerini demirden yaptırır oldular.
Alın teri, emek nedir bilmiyorsunuz? Sarılıcı otlar, asalak bitler gibi yaşıyorsunuz.

Size bir öykü anlatayım: Hırsızın birine idam cezası vermişler, son isteğini sormuşlar, dostum filanı göreyim demiş, bulup getirmişler. Filana dilini göster bir defa öpeyim demiş. Filan dilini çıkarmış, hırsız ısırıp koparmış. Filan öyle bir bağırmış ki, yer gök inlemiş.

 Aman yaman demişler, ne yaptın diye bağırmışlar hırsıza.

 Hırsız, o olmasaydı bugün idam cezası almazdım demiş. Bana hırsızlık öğreten buydu. O öğretmeseydi hırsızlığı ben burada olmazdım…

Ey hırsız filanın dilini ısırmak cezadan kurtarmıyor seni. 
Akıl sende, güç sende, şundan bundan iş bekleme, kendi işini kendin yarat. 
Mendil sat, su sat...
Heves etme böyle şeylere.



481 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516