Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam317
Toplam Ziyaret1663770
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
JOE BİDEN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMİŞ
26/04/2021

İsa Yalvaç, yanağına bir tokat atılınca öteki yanağını çevirirmiş. Bunu korkusundan mı, tokat atana sevgisinden mi, barışçı olduğundan mı, neden yaparmış?

ABD-Biden bilmez mi!?

Bildiğim bir şey var. İsa Yalvaç’ı kendisine öncü seçenler nedense barışçı değiller! Binlerce yıl, senin dinin, benim dinim  diye öldürüm yaptılar…

İspanya’da yaşayan  Musavi ve Muhammed i ardılları engizasyon mahkemeleri kararınca hançerlendiler, yakıldılar.

Papazlar ve ardılları sirk seyreder gibi seyrettiler.

Kaçabilen Musaviler Osmanlılara sığındılar.

Savaşlara gönülsüz katılanlardan biri de Miguel de Carvantes. İnebahtı çarpışmasında  esir edilmiş, Cezayir’e götürülmüş. Orada Engizasyon olmadığı için yakılmamış! Memleketinde nesi var nesi yok sattırmış, kurtulmalık vermiş, kurtulmuş. 

Memlekete dönünce Donkişot romanını yazmış. Donkişot, savaşla, savaşı çıkaranlarla alay eden bir yapıttır.

Ermeniler bu tür anlayışların oyununa gelmişler!

I.Dünya Savaşını fırsat bilen Ermeni öncüleri, zavallı masum Ermenileri kargaşa, öldürüşme devinimleri içine sokmuşlar. Bu devinimin kötü bir biçimde sonuçlanacağını anlayan Enver Paşa, Ermenilerin öncülerini toplamış, onlara; “Siz taraf olursanız, biz bu savaştan yengiyle de, yenik de çıksak siz zarar göreceksiniz!...” demiş. Bu uyarıyı dinlemeyenler, batının saldırgan güçlerine yardım etmişler, özellikle Doğu Anadolu’da soykırımlara girişmişler. Sonuç olarak, zorunlu göç gündeme gelmiş. Ermeniler Osmanlı toprakları içinde belirtilen yerlere zorunlu göç ettirilmiş.

1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıktık. Topraklarımız işgal edildi. Bunun zararını  2. Dünya Savaşı’nda gören Çhurchill, “Keşke Osmanlıları parçalamasaydık” demekten kendini alamamıştır. (İsmet  İnönü, Kültür Bk. y., 2000, Ank.)

Fransızlar, Lübnan’dan getirdikleri  yüz elli bin Ermeniye, Kilikya Ermenistanı kurduraracaklarına söz vermişler! Bu yalanlara kanan Ermeniler, önceleri dost, komşu olarak yaşarken, bize düşman olmuşlardır. Kamovor (Fedai)’larıyla birçok komşu, dost ve arkadaşlarının kanına girmişlerdir.

Gizlice, Şişmanyan  yönetiminde, Adana Eski Vilayet konağında çekirdek Ermeni Devleti kurmuşlardır. Bunu haber alan Fransızlar, hemen bu devleti dağıtmışlar, yıkmışlar, kurucularını etkisizleştirmişlerdir.

 Bütün bunlar yetmezmiş gibi Ermeniler tarafından Talat Paşa, Enver Paşa, ve  diplomatlarımız öldürüldü. Madem İnsan Hakları Mahkemesi var. Soykırım yalanını kabul edenleri mahkemelere verelim. Onlar bakmıyorsa, bizim mahkemelerimize verelim.

ABD Kızılderililere, cilere soy kırım uygulamadılar mı? ABD’nin yaptığı bu soykırım için kararlar alamaz mıyız? İncirlik Havaalanını, yurdumuzda bulunan başka tesislerini kapatamaz mıyız? Yapılan ikili anlaşmaları askıya alamaz mıyız?

Biden denilen ABD yöneticisi Hocalı soykırımını görmemiş mi? Irak’da, Libya’da yaptığı soykırımları unutmuş mu? Birileri bir anımsatsa ya?

Kınıyorum ABD-Biden’i…

25.04.2021, Adana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



370 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516