Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret1663686
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
TARSUS’TA SURİYE GÖÇMENLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ
03/01/2018

Tarsus antik sanat yapıtları kentidir. Her gitmemde gezerim, yeni yeni şeyler görürüm. 29 Aralık 2017 günü gittiğimde Mehmet Bal Sanat Galerisi’ne uğramıştım. Suriye göçmenlerinin fotoğrafları sergisi vardı. İzledim. Aktarıyorum.

Ortadoğu’da yıllardır süren savaşlar sonucunda Suriye’den Türkiye’ye göç eden insanlarla ilgili Türkiye Fotoğraf Sanatı Federesyonu (TFSF), “Göçmenlik” projesi kapsamında,16 derneğin 80 fotoğraf sanatçısının çektiği  118 fotoğrafı Tarsus Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Karaçor öncülüğünde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sergilemişler.

Sergi için, Serkan Sarıkef, Ahmet Niyazi, Bilge Yığ, Fikriye Yıldırım, Mehmet Rıfkı, Reşit Tok, Hayriye Diren, Zerrin Yüksel adlı federasyon üyeleri teşekkür ediyorlar.

Tarsus Yarenlik Alanını gördünüz mü? Hemen yanında Tarsus Parkı. Kentin kalbi burada atıyor sanki. Cıvıl cıvıl, kızlar baylar dolaşıyor…

Bir bomba düşmüş Suriye’ye ki, her tarafı yakıp kavuruyor. Ölüyor insanlar, sağ kalanlar kaçıyor bir yerlere. Üç milyon kadarı da bizim ülkemize geldi. Perişan... Bombacı elin kırılsın, yüreğin kurusun, niye yaptın bu bombayı?

İşte kaçıyor çocuklar, anne, baba, yaşlılar… aç, sefil, barınacak yer yok, can kaygısına düşmüş herkes. Bir yaşlı nineyi oğulları olmalı kucaklamışlar götürüyorlar, araç yok bir şey yok ne kadar nereye kadar götürecekler?

Şurada bombalanmış, yanmış, yakılmış, harabeye dönmüş evler… Bir çocuk dolaşıyor arasında bir şey bulabilir miyim diye. Ne bulacak? Umut işte?

Ülkemize ulaşabilenler rahat soluk alıyorlar denebilir! Devlet, gücü yettiğince yardım ediyor onlara, çadır veriyor, yatak yorgan veriyor, ekmek veriyor, yemek veriyor… Çadırlar arasında oynaşıyor çocuklar… Savaştan arta kalan zamanda sevinmeyi unutmuyorlar… Öyle de olsa, böyle de olsa yaşam önemli…

İş tutabilenler tarlada, bağda, bahçede, inşaatta çalışıyorlar. Parası olan zengin Suriyeliler iş yeri açmışlar çalıştırıyorlar. Diğerleri pamuk topluyorlar… Bir uzun masada toplanmışlar devletin verdiği yemeği yiyorlar. Okula giden çocuklar da var. Ders çalışıyorlar…

Yabancı ülkeler kabul etmediler göçmenleri. Onlar ille gideceğim diye Avrupa’ya, denizlerde boğuldular, yollarda can verdiler. Yine de ulaşabilen ulaştı Avrupa’ya…

Artık barış yapılmalı barış. Yayılmacılar çeksin Ortadoğu’dan ellerini. İki de bir burunlarını sokup, teröristlere arka çıkmasınlar, tırlar dolu silah göndermesinler. Kast etmesinler insanların canına. Ne o? Kocaman kocaman  can alıcı silahlar… Silahı yapmayın beyler. Nerede silah varsa kırılsın namluları…Barış olsun barış.



627 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516