Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam194
Toplam Ziyaret1663647
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
ANKARA'DAYIM
08/11/2016


Ankara'da oğlumun yanındayım. Edebiyatçı dostlardan O. Nuri Poyrazoğlu'nu aradım, memleketi Adana'ya göçmüş. Adana'ya gelince buluşuruz dedim. Kitaplığını Öğretmen Dünyası dergisine bağışlamış.

Konur Sokak'ta Kültür Ajans'a uğradım dostum Hayrettin İvgin yoktu, oğlu Erhan, sekreteri Ayşe Hanım ilgilendi. Telefonla aradım İvgin'i, oğlu eliyle Manas adlı romanını imzaladı bana, ben de Atatürk Şair Şiir, Çöp Kutusu kitabımı imzaladım, bıraktım kendisine. Sonraki günlerde kısa zamanda okudum kitabı. Kırgızların olağanüstü kahramanlarından biri. Çinlilerle savaşlarını anlatıyor...

Köy Enstitüleri Vakfı'na gittim, kapalıymış. Öğretmen Dünyası dergisinde Nazım Mutlu'yla görüştüm, kitaplarımdan imzaladım, Abdullah Özkucur'a, Erdal Atıcı'ya verilmek üzere kitaplarımdan bıraktım.

Köy Enstitülerinin ünlü yazarlarından Mahmut Makal'a ulaştım. Salı günleri Sümer 1 Sok. Sivil Emekliler Derneğinde toplanıyorlarmış. Ogün gittim. Makal ve eşi Naciye Hanım, Türkçe tutkunu Ali Dündar, halk bilimci Ahmet Özdemir, Arzu Kök ve on beş kadar yazar-şair oradaydılar. Esenleştik. Atatürk Şair Şiir, Çöp Kutusu adlı kitaplarından imzaladım verdim, teşekkür ettiler.

Bu tür toplantıları yirmi yılı aşkın zamandır yapıyorlar. Osman Bolulu gelememiş, sayrıymış, geçmiş olsun diyorum. Mehmet Aydın, geçtiğimiz yıl 93 yaşında dünyamızdan ayrıldı. Sabahattin Yalkın İstanbul'da...Poyrazoğlu Adana'da.Giderek azalıyor toplantını üyeleri. Çay içildi, edebiyat konuşuldu, anılar anlatıldı.

Edebiyatçı dostlarımdan Ali Rıza Kars'la buluştuk Kızılay-Gökdelen önünde, kucaklaştık, hal-hatır soruştuk. Eğit-Der'e gittik, kapalıymış. Öğretmen Dünyası dergisine uğradık, Prof. Dr. Hasan Önder din, akıl, ahlak, bilim ilişkileri üzerine konuşuyordu, biz de katıldık. Konuşmacı çok dikkatli, sınırlı bilgiler veriyordu. Gidişatın baskısı mı etkiliyordu bileem?

Emekli Öğretmenler Derneği'ne gittik. Oyun, söyleşi okuma, yemek yerleri ayrı olan bir bina. Binayı öğretmen yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık armağan etmiş. Okulda, Teşkilat ve İdare Tatbikat kitabını okumuştuk onun. Oturduk uygun bir yere. Adana, Ankara edebiyatçılarını konuştuk, 50. sanat yılıma değindik. 'Benim Eşeğim' adlı şiirimde hayvanlara ne kadar çok önem verdiğimi , orada geçen eşekçe dilin önemini anlattı. Kitap imzalama günlerinde Kitaplarını parasız imzalamadığını söyledi...

Ankara iyi görünmedi bana. İstasyon, Merasim Sokak, Güven Park teröristlerce bombalanmasından olacak insanlar çabuk çabuk geçiyorlar geçitleri, topluluk olmaktan kaçınıyorlar. Genel bir tedirginlik ister istemez seziliyor. Herkes can güvenliği kaygısında.

7.11.2016,Ankara



611 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516