Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam145
Toplam Ziyaret1663598
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
NE ZORUMUŞ KARDEŞ ACISI
09/12/2013

Biz üç erkek, bir kız, dört kardeşiz. Anam on bir çocuk doğurmuş, yedisi göçmüş öbür dünyaya. Çocukken, iki kardeşimin daha bebekken öldüğünü anımsıyorum.. Anam çok ağlamıştı ama, biz acısını o denli duyamamıştık. Önce babam, sonra anam dünyamızdan ayrıldı. Babamın acısını çok içselleştirmiştim.. İki ay geçmeden ülser oldum.. Bu acı bana unutulmaz bir izlenim verdi. Ölümü doğal karşılayıp, bundan sonra  çok üzülmeyecektim..  Çünkü yıpranıyor, azalıyordum. Anamın ölüm acısı metin olmayı öğretti bana.

Oğlum Ersin’i 12 günlük bebekken ayrıldı dünyamızdan. Sonra çok sevdiğim Meziyet teyzemi, daha sonra bana öyküler, masallar anlatan Eşe (Ayşe) teyzemi, Selvi teyzemi, gelinim Silviya’yı yitirdim.


 Ana, baba, kardeş, oğul, teyze, gelin acılarını yaşadım yoğunca; hala, dayı, akraba, arkadaş acıları da cabası..


Daha dün, onulmaz sayrılıktan Muammer kardeşimi yitirdik.. Önce ayağının altındaki nasırı aldırmış.. Sonra kasıklarında ağrılar başlamış.. Prostat demiş doktor, ona buna ameliyat ettirme..


Duydum ki hastaneye yatmış, ameliyat olacak.. Aman yaman demeden koştuk  hastaneye, ama bir kere karar verilmiş..


Ben, yaşam tehlikeye girmedikçe ameliyat yapılmasına karşıyım.. Babamı ameliyat ettirmiştik, kucağımda öldü.. Çok ısrar etmişti, ameliyat olunca kurtulacağını sanıyordu.. Babamı ameliyat eden doktor,  özen gösterseydi, babam yaşıyor olacaktı. Onu bağışlamak içimden gelmiyor.. İşte bunun için kardeşimin ameliyat olmasını istemiyordum..


Ama bir umut ameliyat… Belki?


Çok geçmeden ağrılar yeniden geldi..Hastaneye taşınmaya başladı.. Ozon tedavisi gördü.. rahatlar gibi oldu.. oturmakta güçlük çekiyordu, özel sandalye, özel minderlerde oturdu.. Gezmek istiyordu, geziyordu.. yoruluyordu.. yeniden hastanenin yolunu tutuyordu..


Son bir telefon konuşması yapmıştık bir hafta-on gün önce.. sesi iyi gelmiyordu.. Ne diyebilirdim, Tanrıdan sağlıklar dilemekten başka..


Sayrılığının ne olduğunu bilmiyordu.. doktorlar da söylememişti.. Ailesi de çok üzülür düşüncesiyle söyleyemedi.. Bence sayrı, sayrılığının ne olduğunu bilmeli.. bilerek yaşamalı.


Haber geldi, yoğun bakıma almışlar.. Görüşme olanağımız olmadı.. Yaşamı sonlanacak sayrının yakınlarıyla görüşmesine neden izin verilmez  anlamam. Daha dün, uçup gitti elimizden..


Toprağa verdik onu Kabasakal Mezarlığı’nda.  


Ağlasam ağlasam da gelmeyecek geri..


 Ne zorumuş kardeş acısı..



2913 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516