Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam323
Toplam Ziyaret1663776
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
BAYRAM
07/07/2016

 

 

Bugün Ramazan bayramı. Sabah birbirimizle (Eşim Şenel, kızım Tüzel, Ben) bayramlaştık. Çocuklarım aradılar; Ankara’dan Remzi, eşi Mehtap, Estin, beyi Levent, kızları Asya, Gizem, Hazal, büyükanneleri Mesruha; Almanya’dan Cankat oğulları Timur, Can aradılar bayramlaştık.

 

Komşulara Kemalağalara, Erol Beylere, Tevfik Beylere gittik bayramlaştık. Kimseyi aramam dedim kendi kendime. Bayramlar gittikçe anlamsızlaştı. Sosyal yapısı kalmadı. Bir biçim, bir iskelet olarak duruyor. Siyasiler içini boşaltı bayramın. Camiyi, orucu, namazı siyaset aracı, reklam aracı yaptılar.

 

Benim anımsadığım, bildiğim bayramlar böyle değildi. Köyümüzde sabah kalkar bayram namazını kılardık camide. Cami avlusunda bayramlaşırdık. Un helvası, çörek, şerbet dağıtırlardı. Sonra evlere dağılırdık. Komşuları, akrabaları gezerdik. Küskünler barışırdı. Güleç yüzlü bir bayram yaşanırdı.

 

 

Beni arayanlar oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Sınıf arkadaşlarımdan Yasin Dilek, Kemal Zorlu, Ahmet Yaşar Erçetin, Ahmet Özdemir, Mehmet Koca aradılar, bayramlaştık. Sonra Kayınbirader Turhan, yiğenim Mustafa Demirel, İlkhaber gazetesinden Zekeriye Şahin aradılar, bayramlaştık.

 

Şair yazarlardan Kerim Özbekler (Aydın), Hasan Akarsu (Tekirdağ); Derneklerden Tarsus Şair Yazarlar Derneği Başkanı Halil Aksoy, ADD Adana Şb. Bşk. İsa Kayadan, Türkiye Emekliler Der. Bşk. Seyfi İyiyürek/ Siyasilerden Kemal Derin, Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Hasan Aslan, Celan Güven, Mustafa Bilglioğlu, Miktat Öztul, Berfu Salıcı, Ayhan Barut, Aydın Uslupehlivan ileti yolladılar. Karşılığını ver(e)medim ama ben de bu yazımla buradan bayramlarını kutluyorum.

 

Kimseyi aramayım demiştim ama kendi kendime olmadı; Muti Elmas (ressam), İbrahim Bayram (ressam), Ahmet Şaşmaz (İncirgedigi k. muhtar), Yaşar Yıltan (yazar)’ı aradım, bayramlaştık.

 

Bayramdan iki gün önce ‘Bayram’ şiiri yazmıştım; onu da ‘Son Şiirler’ dosyamdan aktarıyorum:

 

BAYRAM

 

‘Bayram gelmiş neyime’ diyor bir şarkı

Tam zamanı

Bunca şehit varken bayram yapılır mı

 

Krallar diyor ki

Şehit olanlar peygambere komşu oluyorlar

İyi ama kendileri şehit olmuyor



616 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516