Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam168
Toplam Ziyaret1663621
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
YAŞLILAR GÜNÜ
08/10/2018
Yaşlılar günü bir ekimdi! Yaşlılara her gün düğün bayram. Her genç, her çocuk yaşlı adayıdır. Hiç kimse yaşlanmayacağını sanmasın.

Bizim geleneğimizde kendinden bir yaş bile büyük olana saygı gösterilir, hürmet edilir. Evde, yolda, belde, dağda, bağda otobüste nerde olursa olsun yardım edilir.

Devlet yaşlılara yaşlılık maaşı bağlıyor. Dileyene, isteyene huzurevinde bakıyor. 65 yaşına gelenleri toplutaşıma otobüslerinde bedava taşıyor… Bunlar az şeyler mi?

Günümüzde koşullar değişmiştir. Çocuklar, gençler sırtlarında neredeyse on kiloluk çantayla okula gidiyorlar, akşama kadar ders görüyorlar, akşam yorgun argın eve dönüyorlar.

Çocuklara bakıyorum gerçekten yorulmuşlar, sizce de öyle değil mi, bir koltuk bulmuşlarsa oturuyorlar… Bunların içinde çok yorulmuş, hasta olanlar, fiziksel özürlü olanlar (…) bile var.

Kimi yaşlılar höt püt ederek çocukları kaldırıp yerlerine oturuyorlar. Bazıları da bize yer vermiyorlar diye homurdanıyorlar. Yer veremeyen çocukların yorgun, hasta, fiziksel özürlü olduklarını hiç düşün(e)müyorlar! Bir düşünseler sorun çözülecek!

Zaten zor durumda olan, ayakta duramayan, hasta vs olan yaşlılara sağlam olan herkes yer veriyor. Hatta otobüsün ön koltukları yaşlı ve engelli olanlara ayrılmıştır. Sağlam, sağlıklı olanlar bunlara dikkat ediyor olmalılar…

Sürücüler; yaşlıların unutkan olduklarını biliyorlardır sanırım. Gençlikte, orta yaşlılıkta, hareketlilik, el becerilerini, daha başka yetilerini de yitirmiş olabilirler. Bu nedenle huzursuzluk içinde de olabilirler…

Bunlar vergilerini vermiş, askerliklerini yapmış kimselerdir. Hatta kimileri devlet orunlarında görev almış olabilirler.

Bu nedenle yaşlılarımıza sevgide saygıda kusur etmeyelim.

Ben emekli öğretmenim, otuz bir yıl çocukları okuttum. Onların ne sıkıntılar çektiğini bilirim. Otobüse bindiğim zaman, onların bana yer vermesini beklemem. Etkilenirler diye onlara doğru bakmam bile… Bir boşlukta durur, gideceğim yere giderim. Çoğu zaman omzuma bir el dokunur, biri kalkmış yerini bana veriyor. Teşekkür ederek oturuyorum.

Sevgili büyüklerim, yaşlılarım; bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bizim geleceğimiz. Millet vekili, cumhurbaşkanı, vali, kaymakam, belediye başkanı, öğretmen, mühendis, doktor,

sanatçı, edebiyatçı, sporcu, mimar, iş adamı, temizlikçi, çiftçi, çöpçü (…) ol(a)mayacağını kim söyleyebilir? Onları korumak kollamak bizim görevimiz. Hatta, zor durumda olan çocuklara yerimizi verelim, sevelim onları…

Yaşlılar günü kutlu olsun. Sevelim sayalım birbirimizi.


580 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516