Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam309
Toplam Ziyaret1663762
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
ADANA SANAT KENTİ OLACAK MI?
14/04/2015


Hemen belirteyim geçtiğimiz günlerde çok hızlı sanat günleri yaşadık. Mayıs da böyle geçeceğe benziyor. Diyebilirim ki Adana sanat kenti olma rayına girdi. Bir şey kalıyor, o da çok önemli. Kültür sanatın alt yapısını oluşturmak için sinema, tiyatro,  müzik, kitap yapım evlerinin kurmak.

ADANA RESSAMLAR DERNEĞİ RESİM SERGİSİ

Adana Ressamlar Derneği üniversite öğrencilerine yönelik açtığı I. Ulusal Resim Yarışması’na 134 yapıt geldi. Bunların 3’ü başarı, 2’si seçici kurul ödülü, 44’ü de sergilenmeye değer görüldü.

Yarışmaya katılan, derece alan yapıtlar  9.4. 2015 günü Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Yarışmaya katılan yapıtlar, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Nurseren Tor, Doç. Zeki Umay,  Çukurova Üniversitesinden Doç. Dr. Nimet Keser, Adana Ressamlar Derneği yönetim kurulundan Mustafa Umutlu’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilmiş olup sonuçlar şöyle belirmiştir.

Başarı ödüllerini, M. Kemal Üniversitesi’nden Uygar Ataç, Çukurova Üniversitesi’nden Ezgi Yüksel, Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Fatmana Yılmaz;  Jüri özel ödülü’nü, Çukurova Üniersitesi’nden Raife tokyürek, İnönü Üniversitesi’nden Fahrettin Kaya adlı öğrenciler kazandı. 44 yapıt da sergilenmeye değer görüldü.

Ödüller, Adana Ressamlar Derneği Başakın Hatice Güvel yönetiminde törenle sahiplerine verildi.

Sergiye sanatçılar, sanatçı yakınları, izleyiciler katıldılar. Yapıtları büyük bir ilgiyle izlediler.

Yapıtlarda sıcak renkler egemendi. Düşünsel yapısı, imgesel duruşu yerli yerince tablolara sindirilmiş. Fırça vuruşlar, çizimler büyük ölçüde sanatsal verileri içermiş.

AÇS’de RESİM SERGİSİ

Adana Ressamlar derneği, Adana Çimento Sanat Galerisi (AÇS)’nde Zeki Umay, Hüseyin Sönmez, Cem Demir  (8.4.2015) resim sergisi açtılar. Sergi dernek üyeleri ve sanatseverler tarafından izlendi.

Sanatçıları biraz tanıyalım:

Zeki Umay, 1966’da Adana’da doğdu. 1993’te Çukurova Üniversitesi resim bölümünü bitirdi. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim bölümü öğretim üyesidir.

Karma sergilere katıldı, kişisel resim sergileri açtı.

Zeki Umay, bilinçaltı olaylarını yansıtmaya çalışıyor. Alaysamalı imgeler kullanıyor. Bay ve bayan portrelerine yer veriyor. Renk ve çizimlerde yalınlığa önem veriyor.

Hüseyin Sönmez 1966 Kayseri doğumlu. 1985’te Gazi Eğitim Üniversitesi Resim-İş bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi’nde  yard. doç. olarak çalışmaktadır. Birçok karma sergiye katıldı, kişisel sergiler açtı.

Bez parçalarıyla yapmış olduğu kolajlara  anlamlı renkler veriyor. Daha çok kırmızı rengin tonlarını kullanarak yatışmaya yüz tutmuş öfkeleri betimliyor.

Cem Demir 1967’de Adana’da doğdu. 1993’te  Çukurova Üniversitesi resim bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Birçok karma sergilere katıldı, kişisel sergiler açtı.

Gökyüzüyle birleşen kahverenk dağların her birinde bir hayan bir insan ögesi kullanmış. Sonlulukla sonsuzluğu bireştirmeye çalışıyor.

SONER ATAÇ RESİM SERGİSİ

Soner Ataç ablası Onur Ataç öncülüğünde ilk resim sergisini Adana Kültür sanat merkezi (AKSM)’nde (9.4.2015) açtı. Sergiyi resim severler, konuklar izlediler.

Ataç 1973’te Adana’da doğdu. 1997’de Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiri. Kimi kurum, kuruluşlarda çalıştı.

Çoğu resimlerini fotoğraflara bakarak, ya da hayali çizmiş. Sıcak renklere ağırlık veriyor. Sergide, tablo ve kartpostal büyüklüğünde birçok yapıtı yer alıyor.. Kuşları, dağları, çiçekleri, denizi, kayıkları, güvercinleri, evleri, ağaçları, kelebekleri  (…) işlemiş. Albenisi güçlü olan resimler sunmuş.

                                                                                     
 
 
 
 
 
 
 
 
 


960 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
ARİF NİHAT ASYA - 19/02/2024
ARİF NİHAT ASYA
SEVGİLİLER GÜNÜ - 15/02/2024
SEVGİLİLER GÜNÜ
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR - 15/02/2024
SÖZLÜ ÖYKÜCÜLÜĞÜZ CAN ÇEKİŞİYOR
ACI DEPREM - 15/02/2024
ACI DEPREM
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER - 06/02/2024
ADANA TUYAP KİTAP FUARIN’NDA OKUDUĞUM ŞİİRLER
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL - 29/12/2023
ÖDÜL TÖRENİ YENİ YIL
Yeni Adana’nın yaşamı - 26/12/2023
Yeni Adana’nın yaşamı
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516