Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1068
Toplam Ziyaret1687577
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
CHP ADANA MİTİNGİNDEN İZLENİMLER
04/12/2016

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana’da düzenlediği ve adını “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” koydukları mitingdeki hedef 100 bin kişiyi alana doldurmaktı. Ama ben bu rakama ulaşıldığına inanmıyorum. Çünkü bir gazeteci olarak değil, bir izleyici vatandaş olarak Ziyapaşa Bulvarı’ndan güvenlikten geçtim, alana girdim, elimi kolumu sallayarak, kimseye sürtünmeden, itmeden, itilmeden, “müsaadenizle, pardon” vs. gibi kelimeler kullanmadan CHP liderine 20 metre kadar yaklaştım. Eğer o alana 100 bin kişi katılmış olsaydı, istasyonun giriş kapısına kadar insan hınca hınç dolardı. İstasyon önündeki otoparktan itibaren set çekilmiş, miting alanı belirlenmişti.

Bu mitingde bir şeyler eksikti. Ama neydi? Büyük bir coşku göremedik desem yanlış olmaz yani. Kadınlar çoktu, genç sayısı azdı, yaşı 50 ve üzeri olanlar sanki daha fazlaydı. 

Mitingin ana konusu ve başlığı ne idi? “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız”

Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözler, “Evet, hep birlikte haykıracağız ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’. Onlar bölücü, biz birleştiriciyiz. Onlar ayırır biz ayırmayız. Onlar ötekileştirir, biz ötekileştirmeyiz. Onlar insana saygı duymaz biz insana saygı duyarız. Onlar “Bizim gibi düşünmeyenlere biz saygı duymuyoruz” diyorlar. Biz bizim gibi düşünmeyenlere de saygı duyacağız. Biz o nedenle diyoruz medya özgürlüğü olsun. O nedenle diyoruz düşünceyi ifade özgürlüğü olsun. O nedenle diyoruz insan hakları olsun. O nedenle diyoruz kadın – erkek eşitliği olsun. Onlar Türkiye’yi ayrıştırır, biz Türkiye’yi birleştiririz. Çünkü biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz” bu kadardı. Oysa bu konuda o kadar çok söylenecek söz vardı ki, sanki teğet geçti, geçiştirdi.

Türkiye’nin en önemli siyasi sorunu anayasa değişikliği ile ilgili olarak sarf edilen sözler ise, çok basitti. Bu cümleler “Şimdi Türkiye’de hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var. Hukukun üstünlüğü yok, baskıcıların hukuku var. “Ben anayasayı dinlemem” diyor. “Anayasa Mahkemesine itibar etmem” diyor. “Anayasa Mahkemesine saygı duymam” diyor. E ne oluyor? Diyorlar ki, “Mademki sen anayasaya uymuyorsun, o zaman senin için anayasayı sana uyduralım.” Ne demek bu? “Yüzde 92’yle kabul edilen bir anayasaya ben uymam” diyor. Sen anayasaya uymazsan vatandaşlar niye hapiste, vatandaşlar niye tutuklu? Onlara gelince yasa var sana gelince yasa yok. Adana meydanından söylüyorum, CHP iktidarında sen de tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın. Sen de onun gereğini yerine getireceksin”den ibaretti.

Bilmiyorum sanki işi sulandırdılar gibi.

Hapisteki gazetecilerin bazılarının isimlerini sayarak, alana gelen kitleye ise hep bir ağızdan “Burdaaaa!” diye bağırttı Genel Başkan. Bu biraz dalgalanma yaptı alanda.

Bir de konuşmasının sonunda “İsterseniz şöyle yapalım, madem Türkiye bizim, ben söyleyeyim hep birlikte tekrar edelim ve mitingimizi bitirelim. Adana’dan Hakkari’ye, Trabzon’a, Elazığ’a, Diyarbakır’a, Mersin’e, Samsun’a, Zonguldak’a, Tekirdağ’a, Yozgat’a, Edirne’ye selam olsun. Selam olsun Türkiye selam olsun” diye yurttaşlara tekrar ettirdi.

Bu sözler kitleyi hareketlendirdi biraz. Başka bir heyecan eseri görmedim. Acaba diyorum, onlar da heyecan var da bizde mi bitti de göremiyoruz, hissedemiyoruz.

Kılıçdaroğlu’nu Salı günü TBMM Grubunda yaptığı konuşmalarının aynısını Adana’da yapmıştır. Yeni bir şey duyamadık.

Nerde o eski liderler, nerede o eski CHP demekten kendimizi alamadık. Böyle mi Türkiye’yi böldürtmeyeceksiniz, Cumhuriyeti koruyacaksınız?

Evet CHP’de eksik giden bir şeyler var.

Ama ne?



519 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406