Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam905
Toplam Ziyaret1669291
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
İSTANBUL'DAN KARAİSALI NASIL GÖRÜNÜYOR
28/12/2013

Bir önceki yazımda Türkiye'nin gündeminden bıkmış ve yorulmuş biri olarak Hasan Dede dagına çıkmak ve oradan da yüruyerek Kapız Kanyonu içerinden saatlerce yürüyerek Yerköprüye ve oradan da yine yürüyerek Alman Köprüsüne gidip kafamı dağıtmak istiyordum. Ama şartlar beni aniden İstanbul'a getirdi.Buraya geldim ama kafam ve gönlüm Karaisalı'da kaldı.

MHP adayını belirlemiş ve çalışmalarını aralıksız sürdürdürdüklerini biliyorum.Köy gezilerinde ikinci tura başladılar. Ve AK Parti-MHP karşılaşmasına  ülkücüler 2-0 önde gidiyorlar. İktidar partisi daha sahaya çıkamadı bile.Biraz daha gecikirlerse maçın hakemleri Ak Partiyi hükmen mağlup ilan edecekler.

Benim gibi herkesin de merak ettiği konu ise AK Partinin adayının kim olacağı yönünde. Çünkü duyarlı kesim beni hergün arayarak adayın kim olacağını sormalarından anlıyorum.İstanbulda iken adayın belirlenmesi ve benim de bunu atlamamdan çok korkuyorum. Bu nedenle Ak Partili dost ve arkadaşlarımı arıyorum, sohbet edıyorum. Şuana kadar bir gelişme olmadı.Ak Partinin son geçirdiği bir çok can ve mal kaybının yaşandığı 9 şiddetindeki depremin etkisinin bu gecikmede önemli rol oynadığını düşünüyorum.Artçı şokların devam ettiği 17 Aralık depreminde yaralar sarılmaya başlandı ama, deprem halen sürüyor.

Bu depremden ben de nasibimi aldım. Eşim ve kızımla Kadıköyde tiyatrodan çıktıktan sonra, hükumetin istifası için eylem yapan gençlerle karşılaştık ve onlara biber gazı sıkan güvenlik güclerini de gördük. Polislerin sıktığı gazlardan nasibimizi biz de aldık. Oradan hızla uzaklaştık.

Tesadüfen oradan geçiyorduk, biz de eylemci sanılıp gözaltına alınabilirdik.Derdimizi anlatana kadar belki de kendimiz cezaevinde bulurduk. Ondan sonra ilçe ile nasıl haberleşecektik acaba?Neyse ki ucuz atlattık.                 

 

 

 Karaisalılı hemşerilerim sağolsun bizi burada da yalnız bırakmadılar, hergün görüştük. Karaisalı gündemini aslında ben Karaisalı Haber sitesinden takip ettim. Haberlere yapılan yorumlar, gündemi yakalamaya yetiyor.Yorumcularımız beni de eleştiriyorlar, haklı olarak. Örnegin belediyede çalışan emekçilerin maaş alamadıklarını, benim de bu olaya müdahil olmamı istiyorlar.

Haklılar.

 

 

Siyasi yorumlar da çok ilginçti. Ak Partide hergün bir kişi aday olarak duyruluyor ama, resmi bir açıklama olmadığı için fazla itibar etmedik.

 

 X x x               

İlçemize reklamcı olarak büyük hizmetleri dokunan değerli arkadaşım Hüseyin Kuşdemir,"Karaisali Havadis"adlı bir haber sitesinin yayınına başladı. Canı gönülden kutluyorum. İlçe ile özgün habercilik yapacağına inanıyorum. Bayramlık ve seçimlik site olmamasını diliyorum. Her haber sitesinin okuyucusu ayrı ayrıdır. Ne kadar çok haber sitesi olursa aydınlanma, bilinçlenme de o kadar hızlı olur.Halkımız gerçekleri daha hızlı öğrenir diye düşünüyorum. 

X xX

Bir hafta daha buradayım yani İstanbuldayım, sonra ilçede aranızda olacağım. Tüm hemşerilerime ve okurlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum. 

 

 



2080 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339