Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam551
Toplam Ziyaret1668193
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (16)
17/11/2018

13 Kasım 2018 Salı günü AK Parti Karaisalı İlçe teşkilatı binası önündeyiz. O gün Sayın İlyas Karabulut ve Sayın Mehmet Gildir’in basın toplantısı var. Daha henüz yukarı çıkmadık. Yavaş yavaş kalabalıklar toplanmaya başladı. Bir partili arkadaşımız geldi, koluma girdi, “Niye erik dalını yazmıyorsun? Bu türkü moda oldu. Her yerde o çalınıyor, söyleniyor ve oynanıyor. Sen tutmuş Yeşillim, Üç Ayak ve Hüdayda’yı, yani eskileri yazıyorsun” demez mi?  Şaşırmadım desem, yalan olmaz hani.

Evet bu oyun havası için kulak doygunluğumuz var. Ama sözlerini hatırlayamıyorum. Arkadaşa tamam, bakarız dedim. Merak ettim, daha yukarı çıkmadan Google’ya girdim, erik dalı şarkı sözleri diye yazdım. Burdur yöresine ait bir türküymüş. Hani şu “Gaytura guppak Cemilem” türküsünün ait olan il. Maşallah Burdur’un bir şeyi gibi oyun havası da bol. Erik Dalı,  9 satırdan oluşan bir oyun havası. 2 nakaratı var, yani aynı sözlerini alt alta koyup bir daha söylüyorsun. Aşağıda olduğu gibi müzikle beraber al sana 5 dakika süren bir türkü:

 

“Erik Dalı Gevrektir

Amanın Basmaya Gelmez

Haydi Basmaya Gelmez

El Gızı Naziktir

Amanın Küsmeye Gelmez

 

 Eller Oynasın Eller

 Diller Gaynasın Diller

 Ne Derlerse Desinler

 O Dilleri Yesinler.”

 

Bu arkadaş neden bana özellikle bu ayak oyununu söyledi şimdi, diye kafa yorup durdum. Nereden çıktı bu diye düşünürken, yavaş yavaş olayı çözmeye başladım.  

Sanırım, AK Partili arkadaş demek istiyor ki; “Bizim partide aday adayı sayısı fazla. Yarın bunların çoğu aday gösterilmediği zaman, erik dalı gibi olacaklar. Üzerine basıldığı zaman bunlar gevrektir, hatta gevşektir, kırılırlar, aday etrafında toplanmazlar, rakibe çalışırlar.”

 

El Gızı (aday adayı) Naziktir

Amanın Küsmeye Gelmez.

 

15 tane aday adayı var. Bunlar; İlyas Karabulut, Kemal Metin, İbrahim Halit Kuşçu, Mesut Yeşil, Müslüm Öveç, Ünal Işık, Şerife Yaman Yurdaer,  idris Günindi, Mehmet Gildir, Abdulkadir Günaltın, Yunis Sakarya, Yusuf İyi, Hakan Daşgan, Osman Kurdak ve Mahmut Güngör’den oluşmaktadır.

Tamam, bunları küstürmeye gelmez, naziktirler, resmi başvuruda partinin bankadaki hesabına (1.500 lira) yatırıyorlar, ayrıca ilçe teşkilatına da bağış da yapıyorlar. Afiş, el broşürü bastırıyorlar. Başka giderleri de oluyor tabi ki. Ama sonuçta bir kişi aday gösterilecek, değil mi ya?

Bakacağız, göreceğiz, kim gevrek, kim gevşek? Bunları da yazmak da boynumuzun borcu olsun gari.

X x x

Tarsus, eskiden baklavası ile meşhurdu. Ben hatırlıyorum Adanalılar baklava yemek için Tarsus’a giderlerdi. Aradan çok fazla geçmedi, Gaziantep baklavada öne çıktı, Tarsus geride kaldı, şimdi esamesi bile okunmuyor. Bunun nedenini ise bir arkadaşımız şöyle izah etti: Tarsuslu baklava ustası Gaziantep’e taşınıyor. Aynı baklavayı orada üretmeye başlıyor. Zaten Antep fıstığı da orada bol var. Giderek geliştiriyorlar ve tescilini bile aldılar.

AK Parti’den Karaisalı Belediye Başkanlığına aday adayı olan İlyas Karabulut abimiz bize (basın toplantısına katılan herkese) Gaziantep baklavası yedirdi. Tatlıcı Köse’nin köşesiz baklavasının yerini tutmasa da, yine de güzeldi. Tatlı yedik, tatlı konuştuk.

Kendisine teşekkür ediyoruz.

X x x

Yine eski bir gelenek:

1960, 70, 80’li yıllarda köylerde ve ilçe merkezi veya ilde kız istemeye giderken, ağız tatlısı yerken büsküvi-lokum dağıtılırdı. Buna ağız tatlısı denirdi. Püskevit denilen lokumla beraber bu nostaljik tatlı halen var.  Ama bu kez kız istemede değil de, AK Parti’den aday adayı olan Yusuf İyi kardeşimiz ikramda bulundu. Ağzımız tatlandı. Kızı istedik, tatlımızı yedik, söz kestik sayılır. Allah tamamına erdirsin demek kalıyor bize.

X x x

Bu hafta diğer partilere yoğunlaşamadık. Mesaimizin tamamını neredeyse AK Parti’ye ayırdık. Şimdi sırada MHP, İYİ Parti ve CHP var. Ayrıca Büyük Birlik Partisi’nde ve hatta Vatan Partisi’nde ne gelişmeler oluyor, biraz da bunları incelemek ve sizlere aktarmak istiyorum.

 

 



1052 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339