Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam669
Toplam Ziyaret1688408
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
15/10/2023

Karaisalı Gazetemizin veya haber sitemizin arşivinin 2011 yılı Mayıs haberlerinden derlediğim haber ve yazıları sizlere aktarmaya devam ediyorum:

KAYMAKAMLIK KUPASINI ESE İNŞAAT ALDI

Karaisalı Kaymakamlığı Halı Saha Futbol Turnuvasının şampiyonu Ese İnşaat olurken, Selampınar ikinci ve Salbaşspor ise üçüncü oldu.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı ilk üçe giren takımlara kupalarını verirken, Statkraft şirketi şampiyona bir tam altın verdi. Muhtar Mustafa Sapmaz da ilk üçe giren takımların futbolcularına birer tişört hediye etti.

Turnuvanın Tertip Komitesi Başkanı Dr. Uğur Ünaldı, emeği geçen başta Tertip Komitesi olmak üzere tüm sporculara ve Kaymakam Sarı'ya teşekkür etti.

 

ŞEHİT MEHMET ÇALIŞKAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

1991 yılında Şırnak'ta şehit edilen Adana İmam Hatip Lisesi Mezunu Şehit Asteğmen Mehmet Çalışkan, Karaisalı Kuyucu Köyünde ki kabri başında dualarla anıldı.

1991 yılında Şırnak’ ta şehit edilen Adana İmam Hatip Lisesi Mezunu Şehit Asteğmen Mehmet Çalışkan, Karaisalı Kuyucu Köyünde ki kabri başında dualarla anıldı.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANİDER) yönetim kurulu üyeleri ile Adana İmam Hatip Lisesi okul arkadaşlarının katıldığı anlamlı ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Şehidimizin adının verilmiş olduğu Karaisalı merkez Şehit Mehmet Çalışkan İlköğretim okulunu da ziyaret eden heyet, bir grup öğrenci tarafından karşılandı.

Okul müdürü Mustafa Gürsel Şimşek; “Bizler Şehit Mehmet Çalışkan’ı okulumuzun isim sahibi bir Şehidimiz olarak öğrencilere anlatmaya çalışıyoruz. Ancak sizler onu arkadaşları olarak daha iyi tanıyor ve öğrencilerimize daha farklı yönlerini tanıtacağınızı düşünüyorum’’ dedi, sözlerinin devamında, ‘’… Öğrencilerimize anlatmaya çalıştığımız, arkadaşlık, kardeşlik, dayanışma, vefa gibi terimlerin tanımı sizlerin yaptığı bu anlamlı ziyaretle zihinlerdeki yerine tam oturmuş oldu. İHSANİDER yönetim kurulu ve okul arkadaşları olarak yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı çok memnun kaldığımızı belirtmek isterim” dedi.

İHSANİDER Başkanı Ahmet Develi, karşılama nezaketinde bulunan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ”Şehit Mehmet Çalışkan ağabeyi okul yıllarında gerçek ağabey olarak tanıdım. Böyle kıymetli bir ağabeyimizin bu güzel okulda isminin yaşatılıyor olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Şehitler Ölmez. Bu imanla yetişmiş bireyler olarak şu anda Mehmet Çalışkan kardeşimizin bizimle olduğunu biliyorum. Güzel öğrencilerimizin Şehit Mehmet Çalışkan ağabeylerini daha iyi tanıyarak ona yakışır şekilde başarı dolu bir hayat sürmenizi diliyorum. Ayrıca bize gösterdiğiniz misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit Mehmet Çalışkan ile hem sınıf hem de Basketbol takım arkadaşı olan Mustafa Gürdal, “Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir kardeşimdi. O, sağlam karakterli inançlı bir kişilik, mücadeleyi bırakmayan üniversite mezunu bir öğrenci, azmiyle hepimize örnek olan bir arkadaştı. İnatçı yapısıyla, yarışı bıraktığımız dönemlerde bizleri başarı için motive etmiştir. Okulumuzun basketbol takımında beraber oynadığımız iyi bir sporcuydu. O çalışkandı, bu yönleriyle, onu örnek alarak çalışkan ve başarılı olmalısınız”dedi.

Öğrencilere basketbol, voleybol ve futbol toplarının hediye edildiği ziyaret sonunda Şehidin sınıf arkadaşlarından Mustafa Gürdal ve Hüseyin Bayrak’a Şehit Mehmet Çalışkan İlköğretim okulu öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.

OĞUZ ADEM SELÇUK, 2009' DA CHP'DEN ADAY OLMUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, merkez Seyhan İlçesine bağlı Tellidere Mahallesi’nde açtığı seçim bürosunda, seçmenlerine bisküvi lokum dağıtarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek verdi.

  Yılmaz, Tellidere’de seçim bürosunun açılışında tam bir gövde gösterisi yaptı.  2009 yılında CHP’den Karaisalı İl Genel Meclisi 1. Sıra Adayı ve Tellidere Mahallesi eski Muhtarı olan Oğuz Adem Selçuk’u da partisine katarak MHP rozeti taktı.

  Tellidere Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılışına katılan MHP Adana Milletvekili Adayları Cahit Öztok ve M. Metanet Çulhaoğlu da birer konuşma yaptı. MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı’nın da iştirak ettiği seçim bürosu açılışında Yılmaz, vatandaşlara da bisküvi ve lokum dağıttı. Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duadan sonra seçim bürosunun açılış kurdelesi Seyfettin yılmaz, M. Metanet Çulhaoğlu ve oğuz Adem Selçuk tarafından kesildi.

  Açılıştan sonra bir açıklama yapan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, içinden çıktığı topluma yabancılaşan kesimin “Püskevit” kelimesini kullandığı için MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi alay konusu yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Oysa Genel Başkanımız yöresel bir dil kullanmış ve Adana Ağzı ile “Püskevit” demiştir. Bu da Genel Başkanımızın içinden çıktığı topluma yabancılaşmadığını göstermiştir” dedi. Kendilerinin de MHP liderine destek olmak amacıyla herkese “püskevit” ikramında bulunduklarını söyledi.

  MHP Adana Milletvekili Adayı M. Metanet Çulhaoğlu da, Adana’da toplantılarda, düğünlerde, nişanlarda, mevlitlerde halkın ”Püskevit”  dediği bisküvi ve lokum dağıtıldığını hatırlatarak, “Başkaları da Çukurova’da bisküviye püskevit denildiğini bilmiyorlar” dedi.

 ÖMER ÇELİK KARAİSALI'DA MUHALEFETE ÇATTI

Seçim çalışmalarını Adana‘nın Karaisalı ilçesinde sürdüren Çelik, esnafı ziyaret ettikten sonra halka seslendi. Konuşmasında muhalefet partilerine sert eleştiriler getiren Çelik, "Bir tanesi çıkıyor, Türkiye‘nin büyüklüğüyle kavga ediyor. Ötekisi çıkıyor, Türkiye‘nin temel değerleriyle kavga ediyor. Birileri çıkıyor, ‘Ben milliyetçiyim‘ diyor. Ama görüyorsunuz konuştukları zaman Türkiye‘nin manevi büyüklerine, kanaat önderlerine, din büyüklerine, temel değerlere nasıl saldırıyorlar. Cumhuriyet Halk

Partisi çıkıyor, Cenab-ı Allah‘ın vasfını nasıl kullanacağından habersiz. Cenab-ı Allah‘ın vasfını kullanırken bizim bütün değerlerimize hakaret eden bir cümle kuruyor. Kendi milletinin değerlerini tanımayan böylesine bir muhalefet Allah korusun iktidara gelse, ki mümkün değil hiçbir zaman Allah‘a şükür, bunlar Türkiye‘yi bir haftada batırırlar" dedi.

Muhalefet yöneticilerinin umudunu ordunun darbe yapmasına bağladığını, bu beklentileri boşa çıkınca da hırçınlaştığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

"Geçenlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor, orduyu darbe yapmadığı için ‘kağıttan kaplan‘ olarak nitelendiriyor. Bu ordu halkın ordusudur. Aşını, ekmeğini millet veriyor. Darbe ordunun millete silah çekmesi demek. Bir ordunun millete silah çekmesini isteyen parti olur mu? Bu partiye millet oy verir mi? Geçenlerde MHP Genel Başkanı Yardımcısının bir görüntüsü yayınlandı. Hazreti Osman‘a düşman. Merkez sağda oy veren, bu ülkenin manevi değerlerine saygılı partilere oy veren bütün seçmenlere düşman. Alevi vatandaşlara, Kürt vatandaşlara hakaret ediyor. Bunlar kendilerine milliyetçi diyor. Kendi milletinin değerlerine düşman milliyetçilik olur mu? Bunlarınki milletsiz milliyetçilik. Eğer gerçekten milliyetçi olacaksan, önce şunu söyleyeceksin; bu ülkenin efendisi bir takım çeteler, bir takım Ergenekonlar değil, bu milletin ta kendisidir. Siyasetçi kendini bu milletten ayrı göremez. Milletin değerleriyle çatışan insanları genel başkan yardımcısı yapan MHP‘nin milliyetçilikle ve milletle ilgisi kalmamıştır. CHP de yargı ve darbenin arkasında sığınarak, eski karanlık günlere götürmeye çalışıyor. Onların bu milletle ilgili kalmamıştır. Önümüzdeki 4 yıl Türkiye‘nin 40 yılda yapacağı işi yapmak zorundayız."

12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti‘nin ilk sivil anayasasını yapacaklarının altını çizen Çelik, "Bu anayasayı profesörler, bir takım profesyoneller yazmayacak. Oturup biz yazmayacağız. Aşağıdan yukarı doğru bütün sivil toplum örgütleri halkın bütün taleplerini dikkate alarak, bu tartışmalar izlenecek ve ilk defa Türkiye halkın anayasasını yapacak" diye konuştu.

KARAİSALI'DA 15 AİLEYE KEÇİ VERİLDİ

Karaisalı İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Güngör'ün de bulunduğu keçi dağıtım töreninde açıklama yapan Kaymakam Hidayet Sarı, "Karaisalı'da hayvancığı geliştirmek, köylerimizde alternatif kullanımı olmayan insanlarımızın emeklerini değerlendirmek ve sosyal yaşam düzeyinin gelişmesine katkıda bulunarak fakir ailelerin geçim standartları yükseltmek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 5 köyümüzde toplam 15 aileye 195 dişi, 15 erkek olmak üzere 210 adet Saanen cinsi keçi verildi" dedi.

 Sarı, "Bölgemizde orman köyleri yoğunlukta olduğundan, mevcut kıl keçisi yetiştiriciliğinin ormana zarar vermesi ve veriminin düşük olması nedeniyle doğal ekolojik yapısı ve bitki örtüsü ile organik hayvancılık yapmaya müsait bir yer olan ilçemizde süt verimi yüksek Saanen ırkı keçi yetiştiriciliğini yörede yaygınlaştırmak hedeflenmektedir. Fakir ailelerin geçim standartları yükseltmek amacıyla SYDV aracılığı ile 15 aileye 195 dişi, 15 erkek olmak üzere saanen cinsi keçi verilmiştir. Finansmanı SYDV tarafından karşılanan toplam 219 bin 996 TL tutarındaki projenin her aile için ilk 2 yıl ödemesiz, 6 yıl boyunca eşit taksitlerle 2.481.66 TL ödeme planı uygulanacaktır" dedi.

 

KARAİSALISPOR 4-3 YENİLDİ

Karaisalıspor Adaspor'a 4-3 yenildi. Adana'da oynanan maçta Yeşil beyazlı takım rakibne üstünük sağlayamayınca sahadan 4-3 yenik ayrıldı.



568 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE - 22/02/2023
DEPREMZEDE KAZAN, SİYASİLER KEPÇE
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406