Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam801
Toplam Ziyaret1669187
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
RECEP AK
25/07/2014

HEPİMİZ KARDEŞİZ

 

Değerli Yorumcu arkadaşlarım

Yorumların ancak yarısını yayınlayabildim. Çünkü yaynınlamadıklarımın çoğu hakaret içeriyor. Kişiyi toplum içinde küçük düşürecek nitelikte. Ve birçoğu da suç unsuru olan kelime ve cümlelerdi.

  Bir Pir Sultan Abdal rumuzlu arkadaşımız var ki, kaleminden eleştiri değil adeta zehir akıyor. Onları yayınlasam her halde en kısa zamanda Karaisalı Cezaevini boylarım.  O nedenle hangi kelime ve cümlenin hakaret ve suç olup olmadığını sanırım benden iyi kimse bilemez.

Biz, basın meslek ilkelerine söz veren kişileriz. Yayınlarda hiç kimse; ırkı, cinsiyeti, sosyal düzeyi ve inançları nedeniyle kınanamaz, aşağılanamaz. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı ya da incitici yayın yapılamaz. Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez. Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.

Ben, şahsen, dili din, ırk ve cins ve siyaset ayrımı yapmayan yani, evrensel düşünceyi savunan bir kişiyim. Ama görüyoruz ki, bir kaşık suda fırtınalar koparılıyor. Bir kişinin nerde doğduğundan ziyade nerede emek verdiği, nereye, nasıl hizmet verdiği ve vereceği önemli olan. Sonuçta ben de Ceyhan’ın Gümürdülü Köyü doğumluyum. O zaman ben de Karaisalı’ya ve sizlere veda etmeliyim.

  Elbette Karaisalı’da Başkan Yardımcılığını yapacak daha iyi kişiler olabilir. Bu bir bayan da olabilir. Ama Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, bazı dengeleri de korumak ve gözetmek, hizmet alacağı kurumları, bürokrasiyi, devleti tanıyan kişilerle de çalışmak durumundadır.

  Nedendir bilinmez bizim ilçede yani Karaisalı’da, eskiden beri bir Kozan düşmanlığı var. Bu düşmanlığın da kökenine bir inmek gerekir. Fakat Recep Ak Bey örneğin bir Aladağ’da, bir Pozantı’da veya Tarsus’ta doğmuş olsaydı bu kadar tepki almayacaktı belki de. Ama bir insanın nerede doğacağına maalesef kendisi karar verememektedir. Sanki Recep Ak’ı, bir İsrailli, bir Ermeni gibi görmek en büyük yanlışlıktır. Ki, bir İsrailli veya Ermeni vatandaş ile de düşman değiliz. Onlarla düşmanlık tamamen siyasidir ve devletlerin iç-dış politikalarıdır.

  Kozan, Kadirli, Ceyhan, İmamoğlu, Yumurtalık ve birçok ilçemiz aynı Karaisalı gibi Yörük Türkmen’dir. Aynı kültür ve gelenekten geliyoruz. Yaşamımız, konuşmalarımız, adetlerimiz her şeyimiz tıpa tıp benzemektedir. Karaisalı Yörük kültürü ne ise Kozan’da aynıdır, Ceyhan’da aynıdır. O zaman bu kin, nefret, kıskançlık nedendir?

  Karaisalı milliyetçiliğinin ardına sığınıp, belediye başkanını ve kadrolarını eleştirmek, toplumda küçük düşürmek, politik rant sağlamak doğru değildir.

  O nedenle beklemek, icraatları görmek en doğrusudur.



1785 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339