Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam364
Toplam Ziyaret1682351
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (19)
06/12/2018

Karaisalı’da sizler için yine bir dizi temaslarda bulundum. Gittiğim yerlerde bana büyük bir ilgi gösteriyorlar. Kahve dahi ısmarlayanlar oldu. Artık yazılarımdan ziyade başlığının yanındaki rakamlar söylenmeye başlandı. Mesela dediler ki, “15’i ne güzel yazmışsın.  16 cuk oturmuş, 17’yi okudum, güzeldi, 18 harikaydı. Bugün 19’u okuruz herhalde.”

Evet bugün sıra 19’da.

HERKES HADDİNİ VE YERİNİ BİLECEK

3 Aralık 2018 tarihi Dünya Engelliler Günüydü. Bütün Dünya’da, Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Karaisalı’daki kutlama Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmiş. Buradaki törene AK Parti Karaisalı İlçe Başkan Vekili Sayın Cavit Namdar katılmış. En ön sıranın kürsüye göre en sağından 2. sırada oturuyor. Birinci sırada yani ilk başta AK Parti Kadın Kolları Başkanımız var. Berilere doğru geliyoruz AK Parti eski ilçe başkanı ve Karaisalı Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Ekici var. Ama ondan sonra Ekici’nin yanında askerden yeni gelen AK Parti Karaisalı Gençlik Kolları Bakanı Sayın Turgay Bulut var. Turgay Bulut’un aynı zamanda Rehabilitasyon Merkezi’nde bir çalışan olduğunu da söylediler bana. Ve Turgay Bulut’un yanında ise Rehabilitasyon Merkezi’nin Müdürü Yakup Alçı oturuyor, onun yanında ise eski müdür oturuyor. Oh ne ala. Müdür ve çalışan yan yana protokolde, çalışan müdürden önde geliyor gibi sanki.

Şimdi ne var bunda diyeceksiniz tabi ki, herkes uslu uslu oturuyor denilecek.

Ama kazın ayağı öyle değilmiş. AK Parti Kadın Kolları tarafından twıtter denilen sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan bu fotoğrafa ben değil de, yine AK Partililer büyük tepki gösterdiler. Neler dediler, neler, bir bilseniz. İşte bir kaç örnek.Kimisi “Devletin bittiği an” dedi, kimisi istifa eden Mustafa Ekici yine AK Parti İlçe Başkanıymış gibi protokolde en önde duruyor, dedi. İlçe Başkanı daha geride. Gençlik Kolları Başkanı en önde ve ortada oturuyor dediler. Bu suçtur dediler. Ulusal medyaya malzeme olur bunlar dediler. Sen yazarsan, Karaisalı Kaymakamlığı veya Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusu kabul edebilir, demeye getirdiler. Bir gazeteci olarak ulusal medyaya bunu sen taşımalısın dediler.

X x x

Gaza gelip yazmayı düşünmedim değil hani. Bu bir suç duyurusudur diye haber yapmayı kafaya koydum.

Fakat ince ince düşündüm, fotoğrafın üzerinde epey kafa yordum. Bu suç mu, değil mi diye iki gün üzerinde çalıştım. Herkes haddini ve yerini bilmeli diye yazacaktım, yazmadım. Herkes devletin koyduğu protokole uymak zorundadır, diyecektim. Demedim.

Kadın Kolları, gençlik kolları, eski ilçe başkanı vs. gibiler protokolün en önünde, devlet görevlilerinin yanı başında oturmamalı, bir arka sıraya geçmelidir, diye yazacaktım, yazmadım.

Burada devletin koyduğu kural çiğnendi mi, çiğnenmedi mi diye düşünürken, bunun bir suç unsuru teşkil etmediğine inandım. Belki yanılıyor olabilirim. Belki de suç unsurudur, onu da tam bilememekle beraber, neden böyle bir kanıya vardım diyecek olursanız, hemen söyleyeyim: Çünkü bu bir resmi toplantı değildir.. Oraya bir Kaymakam gelmemiş, Vali gelmemiş, ilçenin A protokol mensubu gelmemiştir. Bu bir aile için bir toplantıdır, diye düşündüm.

Peki Kaymakam gelse veya diğer protokol mensupları da orada olsa aynı sahne yaşanır mıydı? Bilemem, belki de yaşanırdı. Ama Kaymakamlığın böyle bir rezalete müsaade edeceğini sanmamakla birlikte, yeni devlet düzeninde uygulamalar da değişmiş olabilir diye düşünmedim değil hani. Artık partilerin ilçe başkanları Kaymakamların önünde mi onu da bilemiyorum. Eğer öyle olacak olursa, buna kim karşı çıkabilir ki, karşı çıkan kaymakam da olsa, ona her zaman denildiği gibi haritadan bir yer beğen denilebilir diye içimden geçirmedim değil.

Anayasa değişikliğinden sonra çok şey değişmiş olabilir. Bilmediğim bir konuda ahkâm kesemezdim. Tüm bunları yazmadım diye, ulusal medyaya taşımadım diye bana lüfen kızmasın AK Partili muhalifler.

X x x

Söylenenlerin, iddiaların, ileri sürülenlerin hiç birini yazmamış oldum, değil mi? Kimsenin gazına gelmeden 19’u da böyle tamamlamış olayım bari.

Birkaç gün içinde Karaisalı temaslarımı 20’de paylaşmak üzere kalın sağlıcakla…

 



887 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398