Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam463
Toplam Ziyaret1681548
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
TAPANTEPE NİRE KARAİSALI NİRE KARDEŞİM?
10/01/2015
Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesinden medyaya bir bildiri yollandı. Bildirinin özeti şöyle:Kayseri'den toplanan itler, Karaisalı’nın Tapantepe Köyüne bırakılıyor muş.
Önce haberi bir okuyalım:
“Opr. Dr. Fatih Karayandı, Kayseri Belediyesi nin Adana'ya soKaK köpeği getirip bıraktığına dair kanıtlar olduğu belirterek, şikayetçi olduklarını ve resmi prosedür başlattıklarını açıkladı.
Kayseri'den Adana'ya sokak köpeği taşınıyor
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, bir yandan Adana il sınırları içindeki sokak köpekleri sorununu son derece insanı yöntemlerle azaltmaya çalışırken, bir yandan da şehir dışından Adana'ya getirilen köpeklerin bakımını yapmak, onlara yiyecek ve barınma yeri temin etmek zorunda kalıyor. 
Son günlerde özellikle komşu illerden Adana'ya köpek taşındığı ve bu işlemin de bazı kamu Kuruluşlarınca yapıldığına dair derin kanıtlar var.Karaisalı ilçesinin Tapantepe mevkisinde 40 civarında barınak köpeği bulundu. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığının yaptığı inceleme sonucu, köpeklerden bazılarının bir başka şehrin belediyesine ait küpe taşıdığı görüldü. 
ADANA YA BAŞKA ŞEHİRDEN SOKAK KÖPEĞİ BIRAKILMASI BİZİ ÜZÜYOR
 Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı, "En son ulusal basında da gündeme gelen Karaisalı Tapantepe bölgesinde başıboş kırk kadar barınak köpeğinin bırakılması ile ilgili şikayetlerimiz var. Bu hayvanların barınak hayvanı olduğunu anlamak güç değil. Bizim ekiplerimiz hızlıca olaya müdahale etti. Hayvanlar insanlardan kaçmıyor ve bizim götürdüğümüz mama torbalarını tanıyor. Hayvanlar hemen yanımıza geldi. Topladığımız hayvanların bir kısmının kulaklarında küpe olduğunu gördük. Kulaklarmdaki küpeler bizim kullandığımız küpeler değil. Hatta bazı hayvanların kupaklarında Kayseri Belediyesi ne ait küpeler mevcut. Bununla ilgili fotoğraf ve görüntüler elimizde var. 
Biz bu konuda şikayetçiyiz. Bununla ilgili resmii prosüdürler başlatıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi olarak, kentimizdeki sokak hayvanlarıyla ilgili imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız fakat kent dışından da böyle istismarların gerçekleşmesi işimizi zorlaştırıyor ve bizi üzüyor" dedi. 
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, sokak köpeklerinin Adana'ya araçla taşınmış olabileceği ihtimalinin güçlü olduğunu aktardı.”
Haberin özüne bir şey demiyoruz. Doğru olabilir. Yani itlerin Adana’ya getirlip bırakması olayı doğrudur belki. Kayseri it ihraç etmiş, Adana’da oradan ithal etmiş oluyor bu durumda.
Konumuz bu değil.
Tapantepe Mahallesinin Karaisalı’ya değil de Çukurova’ya bağlı olduğunun bilinmemesidir. Biz bu yanlışlığın düzeltilmesi peşindeyiz.
Polis kayıtlarında, devletin diğer kurumları arasında ve yerel yönetimlerde Salbaş’ın halen Karaisalı İlçesine bağlı olduğu yazılmakta ve medyaya servis edilmektedir.
Diyoruz ki; Gelin şu işi kökünden çözelim ve Salbaş başta olmak üzere bize geri versinler köylerimizi. Hem bu tür yanlışlıklar önlenir hem ilçemizin nüfusu artar.
Bunu gerçekleştirelim biz itlere razıyız. Ne de olsa on lar da Allah’ın yarattıkları.


1498 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704