Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam441
Toplam Ziyaret1668083
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
YORUMLAR FORUM NİTELİĞİNDE
01/10/2013

Forum, bir tartışma biçimi. İnternet forumu ise, internet tartışmalarının yapıldığı alan demektir. Ayrıca çeşitli şekillerde de kullanılır. Örneğin;Forum Romanum da eski Romalılar zamanında, Roma'da kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alandır. ABD'de genel söylemler için oluşturulmuş alandır. Bir de çeşitli siyasilerin ve gazetecilerin oluşturduğu bir dergi var. Forum Bornova - İzmir Bornova'da bir alışveriş merkezidir.  M.Ö. 14 Nisan 43 tarihinde gerçekleşmiş Forum Gallorum savaşı  diye bir savaş vardır. Forum Kopenhag diye de Kopenhag'da konser arenası bulunmaktadır.

Yoruma gelince:

Bir yazının veya bir sözün, anlaşılması güç yönlerini açıklayarak aydınlığa kavuşturma veya tefsirdir. Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme olarak da nitelendirilebilir. Gizli veya hayalî olan bir şeyden anlam çıkarma da denir. Bir müzik parçasını veya bir tiyatro oyununu kendine özgü bir duyarlık ve teknikle çalma, söyleme veya oynamadır yorum. Bir sanatçı için söylediği şarkıdan dolayı,”Çok güzel yorumladı” denir. Yasa, tüzük, yönetmelik, karar, yargı ve her türlü sözleşmelerdeki deyimlerin anlamını açıklamadır yorum. Televizyon haber izlencelerinde günün önemli bir olayı üzerine belirtilen görüşlerdir. Bir kitapta ileri sürülen düşüncenin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla, kullanılan sözcük ve terimlerin açıklamasını veren eserdir.

Daha önce yayınladığımız www.karaisalihaber.com’ u saymaz isek, Sitemiz bu yıl üçüncü yılında. Dördüncü yılına 1 Mart 2014 tarihinde girecek. Karaisalı Haber Sitesi haberlerinin yanı sıra köşe yazarlarının da yorumları ile hep gündemde kalmıştır. Zaman zaman bazı kimselerinin hoşuna gitmese de haberlere veya köşe yazılarına yapılan rumuzlu-rumuzsuz yorumlar gerçekten de amacına ulaşmaktadır. Bir olaya, habere, belli görüşe göre bir açıklama getirildiğinde hemen ve anında başka bir okurumuz karşıt düşüncelerini açıklamaktadır. İnternet ortamında yapılan bu tartışmalar, ilçemiz demokrasisine büyük katkılar koymaktadır. Kamunun üzerinde bir denetim görevi görmektedir.

Bu nedenlerle sitemizdeki yorumları, birer forum niteliğinde olup, ilçenin önünü açan tartışmalarının yapıldığı alan olarak görmekteyiz.

 Hakaret ve küçük düşürücü yorumlara mümkün olduğu kadar yer vermemeye çalışırken, bazen de gözümüzden kaçanlar da olabilmektedir. Farkına vardığımızda hemen yayından kaldırmaktayız.

 Değerli yorumcu arkadaşlarımıza, güzel tartışmaları yaptıkları için, ilçede demokrasinin yerleşmesine katkılar koydukları için ve kamu üzerinde denetim görevi üstlendikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

KARAİSALI HABER, okurları, haberleri, köşe yazarları ve yorumcuları ile bir bütündür.

 

 



1652 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436