Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam112
Toplam Ziyaret1681197
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (25)
27/02/2019

Bazı ufak-tefek sağlık sorunlarım nedeniyle seri yazımızın 25.sine geç başlayabildim.

Geçen hafta Cuma günü Karaisalı yine tarihi bir gün daha yaşadı. Kalabalıklar muhteşemdi, ama bu kalabalıklar kuru kalabalık değildi, hemen hemen tüm esnafların dükkânlarının içi doluydu. Bu bir seçim bereketiydi.

Bu ay içinde yine böyle bir kalabalıklar daha vardı. Kimileri zillet (Alçalma) dese de ben öyle demiyorum, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Veli Durak Beyin seçim bürosu açılışı vardı. İlk kez hemşerilerinin karşısına aday olarak çıkan Durak, oldukça heyecanlıydı, yazılan bildiriyi bile heyecandan çok zor okudu, o da zaten bunu söyledi.  Sayın Durak’ın konuşmasını haber haline getirmiş, sitemizde yayınlamıştık. Ayrıca Sayın Durak’ın bu konuşması halen Yağbasan Tenhesi köşesinde duruyor. Bu konuşmada Sayın Durak, Karaisalı Belediyesi’ni yönetenleri eleştirmişti. Bu eleştirilere Saadettin Aslan cevap verecek mi, yoksa muhatap almayacak mı diye sormuştuk. Aslan, Veli Durak’ı muhatap almadı, bir cevap vermedi, fakat geçen hafta seçim bürosu açılışında bir konuşma yaptı, direkt olarak cevap vermedi ama ben her iki konuşmayı izlediğim için sanki bir cevap niteliğinde gibi geldi bana. Hatırlamak bakımından Veli Durak Beyin dediklerini bir kez daha aktarıyorum:

“Karaisalı Belediyemiz yeni büyükşehir yasası ile tarihinde görmediği kadar çok kaynağa sahip oldu. Mesela sadece bu yıl için 30 trilyon bütçesi var. Geçen yıl 26 trilyondu. Bunun yanında belediye 5 trilyon da borçlandı. Yani 5 yılda neredeyse 100 trilyon para geldi. Ama ne yapıldı diye soruyorum? Maalesef hiçbir şey. Halen merkezde ve köylerde yollar bozuk. Çarşıda tüm esnaflara belediyenin borcu var. İki üç müteahhit düzenli para alırken, ilçenin esnafı her ay belediyenin kapısında bekliyor. Muhtarlarımız arasında ayrıcalık yapıldı. Bugün belediyenin borcunun 30 trilyon lira olduğu söyleniyor. Trilyonlarla para çarçur edildi. Hatta belediye meclisinde AK Partili meclis üyesi arkadaşlar bile kovuldu. Başka partiye oy verenler işten çıkarıldı. Kendi öz çocuklarımız varken dışarıdan adamlar belediyeye getirildi. İşçinin ve memurun maaşı ödenmedi. Belediye icralık oldu. Her türlü dedikodu aldı başını gitti.”

ASLAN’DAN DOLAYLI CEVAP:

AK Parti-MHP ittifakının ortak adayı ve Karaisalı Belediye Başkanı Sayın Saadettin Aslan, ”Hoş geldiniz” ile başlayan selamlama konuşmasından sonra dedi ki:

“Biliyorsunuz 31 Mart 2019 tarihinde bir slogan vardı. “Bir şey değişecek, her şey değişecek.” İşte o sloganın yaratıcısı, mimarı, beş yıldan beri de özellikle kendi memleketim olduğu için söylüyorum, Karaisalı’da hizmetleri tam yüzde yüz uygulayan bir tane Büyükşehir Belediye Başkanı var. O, Ceyhan’ın Çokçapınar Köyünde doğan, bir Yörük çocuğu, ziraat mühendisi, köylü çocuğu, çiftçi, hemşerilerimizin, insanlarımızın derdini, bilen, onların sıkıntılarını bilen, çözüm yollarını bilen, düşünen, geleceğe dair planlamalar yapan bir Hüseyin Sözlü var. (Alkışlar)

İnşallah bu dönemde de tüm hemşerilerimizin dertlerine, sıkıntılarına çare bulacağız. İmkânlar ölçüsünde, gücümüzün yettiği son gücüne kadar çaba göstereceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum, yukarıda da Cenabı Allah şahit. Ben Sözlü başkanımın her şeyine birebir şahidim. Ne kadar emek verdiğine, ne kadar çaba gösterdiğine şahidim.

Adana Büyükşehir Belediyesi çok zengin bir belediye değil. Karaisalı Belediyesi de çok zengin bir belediye değil. Bize muhalefet etmek isteyenler zannediyorlar ki, çok büyük paralar geliyor ve biz bunları Hüseyin Sözlü başkanım ve şahsım, har vurup harman savuruyoruz.  Arkadaşlar, biz yoktan başarıyoruz, yoktan.(alkışlar)

3 yıl önce ben Kızıldağ’da söylemiştim. Bizim büyük imkânlarımız yok ama imanımız var, idealimiz var, ülkümüz var. Ülkümüz; memleketimize, Türk Milletine, Karaisalı’ya, Adana’ya hizmet etmektir. (Alkışlar)

Karaisalı geniş bir coğrafya. Nüfusu az ama kapladığı alan çok fazla. 600 kilometre yolu var.  Ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ’den Allah razı olsun. 5 yılda çok büyük imkânlarla hizmet etti. Bir tane örnek veriyorum sizlere; Kızıldağ Yolu meşhur oldu.2013 yılında o zamanki İl Özel İdaresi Kızıldağ Yolunu keşif yaptırdı. Tam 40 milyon TL. Bugünün parasıyla, geçmişin parasıyla 40 trilyon lira maliyet hesap ettiler. Bizim yaptığımız yol gibi değil, iki şeritli, araçların karşılıklı gidip-geleceği yoldu. Ama Allah razı olsun yiğit babanın evladı, Ceyhan’ın çocuğu, Karaisalı’nın değil, Ceyhan’ın çocuğu Hüseyin Sözlü başkanım bu yolu 2 kat genişliğinde sadece 7 milyon liraya yaptı. Yani 7 trilyona. (alkışlar). Sayın hemşerilerim, bu iman gücü değil de nedir? Bu çalışma azmi, bu ideal nedir? Bu bir örnek, diğerlerini de ben sayayım:

Biraz fazla konuşma yapacağım, Cuma namazı yaklaşıyor, hakkınızı helal edin, ayakta fazla duramayan insanlarımız var, ama sözü, esas sahibine de takdim edeceğiz ama biraz daha konuşmam gerekiyor.

Hacıkırı-Kıralan yolu 18 kilometre, sürekli kaza olan Kelceler yolu 5 kilometre, 13 kilometre Bekirli yolu, 21 Kilometre Salbaş ‘tan Karaisalı’ya Kocaveliler yolu, 23kilometre Salbaş ’tan Kelebek, Bucak’a kadar Batı taraftaki yol yapıldı. Şuanda hazırlanmış 9 Oluk yolu onu da kısa zamanda yazın asfaltını yapacağız. Ayrıca Gökhasanlı-Emelcik yolu yaklaşık 20 kilometre, hazır hale geldi. Önümüzde yapacak büyük yolumuz kalmadı. Sadece Karaisalı’dan Çatalan, Ömerli, Kâhyalar, Tümenli yolundan gidecek ana yolumuz kaldı, bir de küçük üç-beş parça yollarımız kaldı. Arkadaşlar, az önce de söylediğim gibi bunlar parayla yapılmıyor, iman gücüyle yapılıyor.

Karaisalı Belediyesi’nde tüm personelin, üç tane emekli olan kardeşimiz hariç, birisi de oradan bana bakıyor, emekli ikramiyesinin bir kısmını ödeyebildik, diğer personelimize bir lira ne maaş, ne ikramiye borcumuz yoktur bizim.(alkışlar)

Yıllardır belediyeyi idare edenler, paramız yok diye cebinden bize borç listesi gösterenler, köylerde gezip Karaisalı Belediyesi borç batağında diyor.

Benim göreve geldiğimde Karaisalı Belediyesi’nin bütçesi 5 trilyondu. 3.5 trilyon lira borç vardı.3,5 trilyon da borcun faizi vardı. Ben bunların hepsini ödedim. Şuan 2019 yılı bütçemiz 30 trilyon lira, eski parayla konuşuyorum. 7 trilyon lira da borcumuz var. 30 trilyona karşılık 7 trilyon. Arkadaşlar, herkes hesabını bilir, kimi maaşlıdır, kimi çiftçidir. Hangisi daha fazla borç bunun? Ama göreve geldiğimde bütçemden fazla borç vardı benim. 1 yıllık paramdan fazla borç vardı. Şuanda borç bütçemin 5/1’i. Ve sağda solda reklam yapıp Karaisalı Belediyesi’ni batırdı diyorlar. Şu yapılan hizmetleri görüyorsunuz, Allah razı olsun Sözlü başkanımızdan, O bizim arkamızda bir dağ,  biz de onun önünde küçük bir tepeyiz. Yapılan bunca hizmetimiz var. Ben sadece 13 tane araç-gereç aldım, paletli ekskavatör, çöp kamyonları, kazı, yükleyici, aklınıza ne geliyorsa  araç aldım, sadece 2 trilyon bu. Ve borcunu da bitirmek üzereyim.

Hülasa şunu söylemek istiyorum kıymetli hemşerilerim; sağda-solda çamur atacaklar, Hüseyin Sözlü Başkanıma da atacaklar, bize de atacaklar, iftira edecekleri her şeyi söyleyecekler,  ama Allah şahit yukarda kimin ne iman gücüyle ne dürüstlükle çalıştığını herkes öğrenecek.

Yıllardır bu milletin sırtından inmediler, halen de binmeye çalışıyorlar.

Kıymetli hemşerilerim sade ben yoldan örnek verdim, 3 gün önce Filikli, Cingöz, Ustalar, Hacımusalı köylerinin su ihtiyacı için kuyu açtırdık, su çıkardık, bugün denemesini yapıyorlar şuanda.

Karakılıç Köyünün sondajı yapılıyor şuanda. Döşekevi-Tatık köylerinin su sıkıntısı var, onu da çözeceğiz, inşallah 31 Mart’a kadar susuz hiçbir köyümüz kalmayacak.(alkışlar, bravo sesleri)

Tüm diğer, sosyal kültürel hizmetleriz var. Evde sağlık hizmetleri veriliyor. Karaisalı Belediyesi’nin acil yardım aracı var, yolda kalan, hasta olan, imkânı olmayan insanları sürekli, nereye gitmesi gerekiyorsa, oraya taşıyoruz.

Adana Büyükşehir Belediyesi mezarlıkları teslim aldı,  şuanda hiç kimsenin ayağına çalı takılmıyor, eskiden çalı ormanından mezarlara girip, mezar kazamıyorduk. Mezarlıkların her tarafı çevriliyor,  namazgâhlar yapılıyor, tüm imkânlar seferber ediliyor. Bu paralar gökten yağmıyor, bunlar iman gücüyle yapılıyor.

Şuanda köylere çocuk parkı kuruyoruz, Yaklaşık 25 tane merkez de dâhil çocuk parkı hazırladık. Büyükten küçüğe doğru köylerin nüfusuna göre parklar kuruyoruz,  bu dönemde kıza zamanda 62 mahallede en az 150 tane çocuk parkı kuracağız. Çünkü Karaisalı 62 mahalle ama 154 parçadır.

Yeter ki siz bize güvenin siz bize inanın. 5 yıl önce inandınız, güvendiniz, sizin başınızı önünüze eğdirmedik, elimizden gelen tüm çabayı gösterdik,  bu dönemde de var gücümüzle, imanımızla, idealimizle, ülkümüzle,  sizlere hizmet edeceğiz. Hepinizden Allah razı olsun, hepinizi Allah’a emanet ediyorum, hayırlı cumalar diliyorum.”

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 21 dakika süren bir konuşma gerçekleştirdi.

Ben hem Sayın Veli Durak’ın hem de sayın Saadettin Aslan’ın konuşmalarını bir arada tarafsızca aktardım ve yorumunu sizlere bıraktım.

 



833 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398