Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam511
Toplam Ziyaret1685944
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DA SİYASET KAZANI (24)
05/02/2019
Benim kutsallarım arasında olan Karaisalı Cumhuriyet Meydanı’nın tam ortasındaki saat kulesini en az bir kez dönmektir. Bana göre Karaisalı’nın merkezi orasıdır.
Karaisalı’ya niye kutsal topraklar denilir bilir misiniz? Herkese göre kutsallık kavramı farklı olabilir. İçinde yaşayanlar bunu bilmese de bana göre Karaisalı cennettir. Sizlere şaka gibi gelse de Karaisalı Kuran’da var. Hangi ayet, hangi sure diye sorarsanız, onu bilemem. İma yoluyla bu sonuca ulaştım. Kur’an da cennetin tarifi “Altından nehirler akan, yemyeşil yer olarak” bahsedilmez mi? İşte bu Karaisalı’dır. Çakıt, Üçürge, Körkün, Eğlence çayları ve Seyhan Nehri geçmiyor mu ilçemizden? Her tarafı yemyeşil değil mi? İçinde yaşayanlar farkında olmasa da Cennet daha nasıl gösterilsin insanlara?
İşte bu kutsal topraklarda yaşayan insanlara hizmet etmenin bir yolu, belki de en önemli yolu, siyaset yapmaktan geçiyor.
X x x
Karaisalı’ya varır varmaz insanlar bana son siyasi durumu sorarlar. Ben de onlara sorarım. Onlar benden biraz, ben de onlardan bir şeyler kaparım.
Bugünlerde en çok sorulan soru şu?
-Kim kazanır?
Şu kazanır, bu kazanır demek mümkün mü? Hele ittifaklar olunca tahmin etmek çok zor. Şu kazanır demek, içinizden geçeni söylemektir. Ben böyle diyenlerin niyetini okurum sadece. 
Karaisalı siyasetine akıl sır ermez derim her zaman.
Okurumuzun biri diyor ki, “İYİ Partiye gidenlerin bir kısmı MHP’ye geri döndü…”
Bir okurumuz da, “Bazı insanlar var, dininden dönerler, davasından dönmezler…” diyor. Örnek vermek gerekirse MHP’de lider ne derse odur. Yanlış da yapsa, “Bir bildiği vardır” denir.
Çünkü eski Ülkücü gençlik böyle yetiştirildi. Yeniler nasıl eğitiliyor bilemem ama MHP’nin eski fikir adamlarından Rahmetli Yazar Necdet Sevinç “Ülkücüye Notlar” kitabında şöyle der:
“2 kere 2 dört eder, ama lider 5 eder derse 5 eder.”
Eğitimin birinci şartıdır bu. Lidere karşı gelinmez. O ne derse doğrudur. Böyle yetişti o dönemin ülkücüleri.
Şimdi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Karaisalı için adayımız Saadettin Aslan demişse, ülkücü seçmene düşen de ona itaat etmektir. 
Bir de bu seçmen kitlesine AK Parti oyları da eklenince kesin seçilir diyenlerin sayısı çok.
Bir okurumuz hesap yaptı. Şöyle diyor:
-AK Parti’nin oyu 8 bin civarında. MHP’nin oyu da 2.500. İkisini topla: 10.500. Geriye ne kaldı: İYİ Parti’nin oyu 2000. Buna 1700 CHP ekle. Etti mi 3.700. Hadi sen 4 bin de.  Sonuç belli kardeşim.
X x x
Bir okurum da taaa Ankara’dan aradı beni. O da adayların tahsiline takmış. Bana soruyor:
-Ben araştırdım, çok emin bir kaynaktan doğrulattım, şu aday ilkokul mezunuymuş. Bunu bir yazsana.
Düşünüyorum, taşınıyorum, ilkokul mezunlarının aday olamaz diye bir şartı, şurtu yok. Herkes gibi onun da yasal ve demokratik bir hakkıdır.
Ama arkadaş ısrarlı.
-Tamam öyle, yasal bir hak da, bir tarafta ilkokul mezunu bir kişi, diğer tarafta ziraat mühendisi bir kişi. Hangisi daha eğitimli, hangisi daha vizyon sahibi, hangisi daha ileri görüşlü olur sence?
Beni öyle bir sıkıştırdı ki, cevap vermekte zorlandım. 
Bir kişi ilkokul mezunu olabilir, diyorum. Ama kendisini eğitmiş ise, kendini geliştirmiş ise, diploma denilen bir kâğıt parçasına ne gerek var, diyorum.
Ankaralı okurumla bu konuda anlaşamadık. Beni telefonda yarım saat esir aldıktan sonra, “Saat 02.00. Benim uykum geldi, dinlenmek zorundayım” diyerek telefonu kapattık.
Ama gel uyuyabilirsen uyu hadi.
“Bana ne ya!” dedim, kim seçilirse seçilsin, beni ilgilendirmez, ben gazeteci olarak herkesle çalışırım, herkese eşit mesafedeyim, dedim kendi kendime. Uyumaya çalıştımsa da olmadı. 
“Karaisalı’dan bana ne, Karaisalı beni ilgilendirmez” diyemiyorum. Çünkü basın yoluyla 35 yıl emek verdim, hizmet ettim.
Bu eğitim meselesi beni çok yordu.
Sonuç olarak; adayların eğitimleri, kişilikleri beni ilgilendirmez. Beni projeleri ilgilendirir. Yaptıkları ve yapacakları hizmetlerine bakarım.
Son kararı halkımız verecek. Halkın tercihine saygı duyacağız. Demokrat olmak bunu gerektirir, diyorum.


942 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231