Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret1668163
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
21 b ve TOPAL ÖRDEK
13/02/2020

Adana Büyükşehir Belediye Meclisini sürekli takip ederim. Her ayın ikinci haftasında başlayan ve 5 gün süren meclisin genellikle ilk ve ikinci birleşimleri hareketli geçer. Herkes eteğindeki taşı döker. İlk günlerde yapılan sert konuşmaların yerine diğer günlerde sessizlik hakim olur. Çünkü meclisin gazı alınmıştır.

Bu haftada öyle oldu. İlk gün Hüseyin Sözlü döneminde encümene verilen gayrimenkul satış yetkisi, bu dönemde mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP grupları (Cumhur İttifakı) bu yetkiyi encümenden alarak meclise verdi. 2 saate süren konuşmalardan CHP-İYİ Parti ittifakı ve Başkan Zeydan karalar, mecliste azınlıkta olması nedeniyle daha önceleri olduğu gibi istediğini yine alamadı.

Bu tartışmaların dışında ayrıca bir de ihaleler konusu çok tartışıldı. Cumhur ittifakı ısrarla ihaleler neden bir tek firmaya verildiği üzerinde dururken, Başkan Karalar ise eski ihale ile yeni ihaleler arasındaki fiyat farkını açıklayarak pazarlık yoluyla daha ucuza ihale edildiğini söylüyor.

4734  Sayılı Kamu İhale Kanununun pazarlık usulünü düzenleyen 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” halinde pazarlık usulü ile ihale yapılabilecektir” şeklindedir.

Başkan karalar, şimdi 21 b’ye göre yapılan ihalelerin daha ucuza yapıldığını belirterek, muhalefete “İnsafınız kurusun” diyor. Bu ve buna benzer tartışmalar sürerken, CHP’li  Mustafa Fidan Vursavuş söz alarak, “Ben bugün sokaktaki vatandaşın 64’ü 75’i de bilmediğini biliyorum. Onların derdi yolda yürüyememek, kaldırımda yürüyememek” diyor ve yol ve kaldırım işgallerine parmak basıyordu.

Doğru söylüyor, bence de vatandaş 21 b'yi bilmez. 

X x x


“TOPAL ÖRDEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çamlıca Cami'nde vatandaşlarla kısa süre sohbet etti. Sosyal medyada paylaşılan o konuşmaya ait videoda Erdoğan, “Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun? Bunlar topal ördek” ifadeleri kullanmıştı.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan ile Kongre'nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için 'topal ördek' kavramı kullanılıyor.

Erdoğan aynı ifadeyi İstanbul Büyükşehir Belediye’nde Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu elinde bulundurması nedeniyle sarf etmişti.

Adana’da da durum aynı. Başkan Zeydan Karalar ve Millet İttifakı, Cumhur İttifakı tarafından “topal ördek” haline getirilmiş durumda. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP Grubu komisyonlarda da çoğunlukta olunca onlar ne derse o oluyor.

Sayın Zeydan Karalar ve Millet ittifakının bu dönemde işi zor, hem de çok zor.





654 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339