Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi27
Bugün Toplam662
Toplam Ziyaret1687171
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KIZILDAĞ GÜREŞLERİNİN ARDINDAN
06/09/2011

2011 yılı Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşleri geride kaldı.

Bir yıl ara verildikten sonra güreşin yeniden yapılması ata sporumuz adına çok sevindirici ve umut verici olmuştur. Olimpiyatlarda ve Dünya şampiyonalarının yapıldığı minder güreşlerine,  insan kaynakları karakucak güreşlerinden sağlanmıştır. Köylerde ve kentlerde güreşe yatkın çocuklarımızın, gençlerimizin ilk er meydana çıkması karakucaklarla sağlanmıştır. 1960 yılında aralarında İsmet Atlı'nın da bulunduğu 7 sporcumuz olimpiyat şampiyonu olmuştur. Bu güreşçilerimiz ilk kez karakucaklarda boy göstermişlerdir. Bu nedenle karakucak güreşlerinin yapılması çok önemliydi.

Değişik il ve ilçelerden 169 güreşçinin kıyasıya mücadele ettiği 2011 yılı Kızıldağ karakucak Güreşlerinde hiç kuşkusuz Sayın Fatoş Gürkan'ın Vekil olarak girişimi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz'ın desteği çok önemliydi. Ama bu güreşlerinin ilk ateşinin yakılmasından başlamak üzere son dakikasına kadar Güreş Tertip Komitesi'nin büyük özverilerini de unutmamak gerekir:

"Güreşin Babası" ilan edilen Adana Güreş Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İlyas Karabulut başta olmak üzere özellikle de Tertip Komitesi Başkanı olarak bir orkestra şefi gibi adeta her ince nüansına kadar ilgilenen Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Karaisalılı işadamımız Sayın Sıtkı Polat'ın ortaya koyduğu performansı unutmamız mümkün değil. Ellerinize sağlık, her şey için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ayrıca Güreş Tertip Komitesinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Kaymakamı Sayın Hidayet Sarı, Karaisalılar Derneği Başkanı Sayın Ali Cengiz Taşçı, Güreş il Temsilcisi Sayın Yusuf İnce, KARSİAD Başkanı Sayın İsmail Demirikeser, Tatlıcı Köse Sayın Veli Karahan, Çevlik Köyü Muhtarı Sayın İbrahim Zopçuk, İşadamları Sayın Sabahattin Demirci, Dinçler Mağazası Sahibi Sayın Kadir Dinç  ve  Sayın Ali Ramazan Durmaz’da tam kadro olarak üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiler. Gönlümüz isterdi ki İlçemizin Belediye Başkanı Sayın Babacan Durak da orada olsa idi. O’nun eksikliğini çok hissettiğimizi buradan söylemekte yarar görüyorum. Umarız gelecek yıl Sayın Babacan Durak protokoldeki yerine geçer ve tüm güreş severlerin gönlünü alır.

Hatası ile sevabı ile bir güreşi daha geride bıraktık. Tertip Komitesi Başkanı Sayın Sıtkı Polat başta olmak üzere tüm herkes birer deneyim sahibi oldular ve gelecek yıl çok daha başarılı bir organizasyona imza atacaklarına canı gönülden inanıyorum.

Son olarak; AK Parti Adana Milletvekili ve Kızıldağ Güreşlerinin yeni ağası Sayın Fatoş Gürkan’a, Güreş Tertip Komitesi Üyelerine, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen tüm ikişi ve kurumlar ile güreşleri izlemeye gelen binlerce vatandaşımıza teşekkür etmeyi kendime bir görev sayıyor ve gelecek yıl Kızıldağ’da buluşmayı diliyorum.



1485 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382