Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam183
Toplam Ziyaret1679853
Vahit Şahin
karaisalihaber@hotmail.com
KAPUZBAŞI MACERASI
10/07/2012

ADOGE (Adana Doğa Gezginleri Grubu)  olarak Kapuzbaşı Şelalelerine gitmek için bir ay önceden duyurumuzu yapmıştık. 1Temmuz 2012 Pazar Günü için randevu verdik herkese. Kimisi Facebook üzerinden, kimisi bizzat ve kimi arkadaşlar da telefon ile başvurusunu yaptı. 40 civarında arkadaşımızla yola koyulacaktık. 3 minibüsle varacaktık Kapuzbaşına. Son iki günde listeden ayrılanlar oldu. Sonradan kendini yazdıranlar oldu. Son günü 32 kişi ile listemizi tamamladık.

1 Temmuz 2012 Pazar günü İstasyon önünde buluştuk. 20 dakikalık bir gecikme ile yola koyulduk. Karaisalı Kooperatifinden Sabahattin Kızoğlu ve Mükremin beyin kaptanlığında iki minibüsle hareket ettik. Önde rehber olarak Mükremin Beyin aracı vardı. Çolak Bulvarında giderken, trafik polisleri kontrol için hazırlık yapıyorlardı. Biz geçtik, arkamızdan gelen Sabahattin Kızoğlu’nun minibüsünü durdurmuşlar 90 km. hız yaptıkları için 319.00 TL. cezayı basmışlar.

 

Biz onları Sarıçam’da bekledik, onlar bizi geçti İmamoğlu yol ayrımında beklediler. Sonra Aladağ’a gittik.50 km. sonunda Aladağ’da idik. Bir gün önce kiraz festivali yapılmıştı. Aladağ’ın girişinde stadyum süslenmiş duruyordu.

 

Aladağ girişinde bizi İzzet Yıldız abimiz karşıladı. Herkese tek tek ‘’Hoş geldiniz’’ dedi. Ve Gümüş Lokantasına kahvaltı için geçtik. Mesut Gümüş, eşi ve oğlu ile bizlere dört dörtlük kahvaltı hazırlamışlardı. Özellikli çayı çok hoşumuza gitti. Herkes 5-6 bardak çay içti. Aladağ’ın suyu da çok hoştu. Kana kana içtik, hiç rahatsızlık vermedi. Gümüş Lokantasının içinde fırın da vardı. Sıcak pideler,  etli pideler, bal, tere yağ, zeytin, peynir, haşlanmış yumurta, kaynamış yumurta vs. zengin bir kahvaltıya çok cüzi bir para ödeyerek ayrıldık.

 

Durmuş isimli rehberimiz ile yola koyulduk. Aladağ’ın bitimi ile birlikte stabilize yola koyulduk. 40 kilometre sonunda Kapuzbaşı’nda olacaktık. İlerledikçe yol bozuldu. Orman yolundan dar, patikalardan geçtik. İki araç karşılıklı geçemiyordu. 40 kilometreyi tam 3,5 saatte aldık ve zorlu bir yolculuktan sonra eşsiz doğa manzarası karşısında kendimizi bulduk. Kapuzbaşı Köyünden adını alan Şelaleler Aladağlar Milli Parkı içinde bulunuyor. S.S. Şelale Turizm Geliştirme Kooperatifi bize minibüs başına 12.00 TL. tutarında dip koçanlı giriş bileti kesti. Ödedik ve içeri girdik. Pazar günü olması nedeni ile çok kalabalıktı. Sadece Türkiye’den değil yabancı ziyaretçileri bile vardı Şelalelerde. Entarili Arap turistleri gördük.

Berber gittiğimiz Akdeniz TV:’nin Haber Müdürü Umut Yüzer de bol bol görüntüler aldı.

7 şelaleden oluşan Kapuzbaşı gerçekten görülmeye değer bir yer.

 

Zamanımızın büyük kısmı yolda geçti ama herkes oraya varınca yolda çektiği sıkıntıları unuttu ve ‘’Geldiğimize değdi’’ dediler. Herkes dağıldı. Bol bol fotoğraflar çekildi. Çok güçlü akan şelalenin yanına gittik. Bir dakika içinde sırılsıklam olup geri dönüyordu insanlar. Fotoğrafçılar için eşsiz kareler veriyordu şelaleler.

 

Karımız acıktı. Adana’dan getirdiğimiz sandiviçler, ayran ve meyve suları ile karnımızı doyurduk. 

 

Derenin içine ayağımızı soktuk. 5 dakika suyun içinde kaldık, 2 saatte ayağımızı zor ıstık. Müthiş bir şeydi. Stresimizi aldı sular.

 

Saat 18.00 oldu. Dönüş için düdüğümüzü çaldık. Toparlandık ve geri Adana’ya Yahyalı, Niğde, Otoyol ile Adana’ya 5 saatte döndük.

40 KM.LİK YOLU 3.5 SAATTE ALABİLDİK

Adana’dan istasyon önünden Kapuzbaşı Şelaleleri tam 152 km.

Adana Valiliği ve Kayseri Valiliği el ele vererek 40 km.lik Aladağ-Kapuzbaşı yolunu yaptırabilseler, inanın 3 saatte gidilir. Gerek Aladağ İlçemiz ve gerekse Kapuzbaşı Şelaleleri büyük turist çeker. Bu da yörenin kalkınması anlamına gelir.

Bu konuda İl Genel Meclisi üyelerimize büyük görevler düşüyor.

Bizim gezimizle ilgili haberler Akdeniz TV'de yayınlandı. Facebook üzerinden de fotoğrafları yayınladık. Oraya nasıl gidileceğine dair bize çok başvuran oldu. Biz de onlara doğal olarak, ''Pozantı-Niğde-Yahyalı üzerinden gidin'' diyoruz. Çünkü 40 km.lik işkence çekmelerine gönlümüz razı olmuyırdu. Bu da ''Aladağ''ın geri kalması demekti.

Bu acı geçeği maalesef söylemek durumundayız. Ama İl Genel Meclisi bu olaya el atarsa sorun da kendiliğinden çözülür.

  


4270 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7) - 17/12/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (7)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6) - 15/10/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (6)
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5) - 13/10/2023
KARAİSALI ARŞİVİMDEN (5)
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT - 28/09/2023
BABACANOĞLU İLE İKİ SAAT
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4) - 26/09/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (4)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3) - 28/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (3)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2) - 23/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (2)
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1) - 19/08/2023
KARAİSALI GAZETESİ ARŞİVİMDEN (1)
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407