Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam319
Toplam Ziyaret1663772
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
Değerli Okuyucularım,
21/10/2015

Uzun süredir bu sütunlarda politik yazıların dışında Karaisalı Kültürümüze dair araştırma ve inceleme yazılarımı yayınlıyordum. Son yazımız, "Karaisalı'da Yufka Ekmek Yapımı ve Buna Dair Yaratılan Ritüeller" başlığını taşımaktaydı. Kültürümüzü tanıtma noktasında acizane bir katkım olmuşsa kendimi mutlu sayarım.
1 Kasımda yapılacak seçimlere çok az zaman kaldı.
 Bu hafta sizlerle Yılmaz ÖZDİL'in bir yazısını paylaşmak istiyorum. Ben şahsen, bu makalede hem çok yeni bilgilere vakıf oldum ve hem de ülkemizin geldiği son noktada yönetim kademesinde olanların basiret adına taşıdıkları yetersizliklere şahit oldum. Politik anlamda değil ama bilgilendirmek ve ders almak adına bu yazıya sütunlarımızda yer vermek istedim.
Buyurun birlikte okuyalım.
Yılmaz Özdil - Altın varaklı padişah koltuğu
Asrın liderimiz, Sultan Abdülaziz’in altın varaklı padişah koltuğuna oturdu, “ecdadımızın eserlerine, tarihimize sahip çıkıyoruz” denildi.
Sultan Abdülaziz, o altın varaklı koltuğa oturulan Mabeyn Köşkü’nü Agop ve Sarkis Balyan kardeşlere yaptırdı. Asrın liderimiz “afedersin çok daha çirkin şeyler, Ermeni diyen bile oldu” dedi.
Sultan Abdülaziz, piyano çalardı, vals besteledi, operaya meraklıydı, Londra’da Viyana’da Paris’te kraliyet galalarında ağırlandı, izlesinler öğrensinler diye şehzadelerini de götürürdü, Wagner’in opera binasına maddi yardımda bulundu, Beyoğlu’ndaki Naum Tiyatrosu’na giderdi, sanatçılara ihsanlarda bulunurdu. Asrın liderimizin kendi adına Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası var, ona bile gitmiyor.
Sultan Abdülaziz, ressamdı, kendi heykelini yaptıran ilk ve tek padişahtı. Asrın liderimize göre, heykel dediğin ucube’dir.
Sultan Abdülaziz döneminde donanma, dünyanın en büyük dördüncü donanması haline geldi. Asrın liderimiz döneminde donanma, iftirayla hapse atıldı, savaş gemilerimizi kullanacak komutan kalmadı.
Sultan Abdülaziz tersaneler yaptırdı. Asrın liderimiz limanları sattı.
Sultan Abdülaziz döneminde sahillerimize deniz fenerleri inşa edildi. Asrın liderimiz döneminde Keriz Feneri inşa edildi.
Sultan Abdülaziz, Mısır valilerine hıdiv unvanı verdi. Asrın liderimiz Mısır’da istenmeyen adam ilan edildi, Kahire elçimiz kovuldu.
Sultan Abdülaziz döneminde, sultan Abdülaziz’in himayesinde, Süveyş Kanalı açıldı, görkemli törene Fransa imparatoriçesi, Avusturya imparatoru, Prusya veliahtı, Galler prensi, Hollanda prensesi katıldı. Asrın liderimiz döneminde yeni Süveyş Kanalı açıldı, Fransa cumhurbaşkanından Yunanistan başbakanına, Ürdün kralından Dubai emirine kadar herkes davet edildi, dünyada bi tek asrın liderimiz çağrılmadı.
Sultan Abdülaziz döneminde eyaletler ortadan kaldırıldı, vilayet nizamnamesiyle il özel idareleri kuruldu. Asrın liderimiz döneminde il özel idareleri lağvedildi, eyaletlere kapı aralayan bütünşehir yasası çıkarıldı.
Sultan Abdülaziz döneminde kadılık sisteminin denetim altına alınması için Yargıtay’ın temeli atıldı, Divan-ı Ahkam-ı Adliye kuruldu, Danıştay’ın temeli atıldı, Şuray-ı Devlet kuruldu. Asrın liderimiz ise “mahkemenin söz söyleme hakkı yoktur, söz söyleme hakkı din ulemasınındır” diyor.
Sultan Abdülaziz döneminde, batılı tarzda eğitimin benimsenmesi için, Galatasaray Lisesi’nin kökeni Mekteb-i Sultani açıldı. Asrın liderimiz döneminde, liseler imamlaştırılıyor, Araplaştırılıyor.
Sultan Abdülaziz, maden mektebi açtı. Asrın liderimize göre, mektebe filan gerek yok, fıtrat yeterli.
Sultan Abdülaziz döneminde, yetim çocuklar için Darüşşafaka açıldı.
Asrın liderimiz döneminde, tüyü bitmemiş yetim hakkı yeniyor.
Sultan Abdülaziz döneminde, Bank-ı Osmani-i Şahane açıldı. Asrın liderimiz döneminde bu banka İspanyollara satıldı.
Sultan Abdülaziz döneminde, çiftçiyi desteklemek için emniyet sandığı kuruldu. Asrın liderimiz döneminde, çiftçi anasını da alıp gidiyor, saman ithal ediyoruz.
Sultan Abdülaziz her ne yaptıysa, asrın liderimiz hepsini bozdu kardeşim… Sadece altın varaklı padişah koltuğuna sahip çıktı.
Ecdada saygı diye buna derim ben!



1283 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516