Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret1663686
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
SANDIĞA GİDERKEN…
26/03/2019
        Türkiye, bu Pazar günü bir daha sandık başında olacak. Zira demokratik yönetişimin temeli seçimlerdir.
        Dileğimiz, kavgasız-gürültüsüz bir şekilde halkımızın demokratik hakkını özgürce kullanmasıdır. 1977 yılından bu yana oyumu özgürce kullandım ve umarım ilerideki seçimlerde de yurttaşlık hakkımı kullanmak nasip olur.
        18 Nisan 1999 Seçimlerinde Karaisalı’dan İl Genel Meclisi Üyeliğine aday olmak üzere o zamanki Doğru Yol Partisine müracaat etmiştim ve memuriyetten ayrılmıştım. İlçe Örgütü beni değerlendirmedi ama ben mücadeleden geri durmadım. Adana İl Başkanlığı seçiminde Kurultay Delegesi seçildim. 
        O tarihten bu yana tam yirmi yıldır bir anlamda şöyle veya böyle siyasetin içerisindeyim. 2004/2009 döneminde Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi Muhtarlığı görevine seçildim. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimde de Karaisalı’dan yine İl Genel Meclisi Üyeliğine aday oldum. Bu kez, Cumhuriyet Halk Partisi listesinden seçime girdim. Kazanamadım.
        16 Nisan 2016 da ki Anayasa Değişikliği Referandumunda güçlü ve etkin bir şekilde “Hayır Birleşenleri” safında yer aldım, çevremde ve mahallemde insanlarımıza başkanlık sisteminin getireceği tehlikeleri anlatmak için siyasi çalışmalarda bulundum. Bugün geldiğimiz noktada, başkanlık sisteminin bünyemize uymadığını halkımız görmeye başladı ama birilerinin deyimiyle “Atı alan Üsküdar’ı geçti.” Ne yazık ki vakit çok geç. Böyle giderse 2023 e kadar seçim yok artık.
        Bugün itibariyle hiçbir makama aday olmadım, siyasetteki kirlenmeyi yakından gördükçe de kendimi o zeminlerden olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum. Bu duygularla Pazar günü sandığa giderken görüşlerimi paylaşmak istedim.
        Şimdi yerel seçime gidiyoruz. Muhtarlarımızı, İhtiyar Heyeti ve Belediye Meclis Üyelerimizi, Belediye Başkanlarımızı seçeceğiz bu seçimde. Ama yerel seçim, öyle bir yere çekildi ki siyasilerimizce, sanki ülkeyi yönetecek iktidarı belirleyecekmişiz gibi bir algı operasyonuyla karşı karşıya bırakıldı halkımız.
        Bu havaya kapılmamak lazım. Güneşte söylediğini gölgede unutanları veya inkâr edenleri örnek almayalım. Dün birbirlerine hakaret edenlerin bugün söylediklerini unutarak kolkola olmalarına aldanmayalım. Yarın başka yapılarla birlikte hareket etmeyeceklerini kim garanti edebilir. Çünkü siyaset, çok kirlendi ve sürekli güven kaybediyor. O nedenle yalanlara, kavgalara prim vermeyelim.
        Neticede bu, bir yerel yönetim seçimi. Burada bizim dikkat edeceğimiz husus, kimin veya kimlerin yöremize köyümüze faydalı olacağıdır. Seçeceğimiz aday veya adayların partilerinden ziyade kişiliklerine, projelerine, güvenilirliklerine, tecrübe ve halkla ilişkilerindeki insancıl yönüne bakmamız gerekecektir.
        Televizyonlardaki, haber bültenlerindeki siyasi parti mitinglerinin verdiği mesajların ötesinde vicdanımız ile baş başa kalarak oy pusulasındaki yere mühür basmalıyız..
        Bugünümüzü değil, gelecek günlerimizi de düşünerek, çocuklarımızın-torunlarımızın yaşayacağı köylerimizin, kentlerimizin şekilleneceği durumları da düşünerek oylarımızı kullanmak zorundayız.
        Bırakalım Ankara’dakiler birbirleriyle boğaz boğaza kavga etsinler. Birbirlerine demedik lafları kalmasın. Ama sakın ola, o laflardan etkilenerek konumuzla- komşumuzla husumet içine girmeyelim. Yarınlardaki iyi ve kötü günümüzde yine bizim yanımızda komşularımız, köylülerimiz olacaktır. Ankara’dakiler olmayacaktır. Bunu bilelim, buna göre hareket edelim.
        31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin, ülkemize ve insanımıza hayırlara vesile olacak şekilde tecelli etmesini dileyelim.
        Kendimizi, kendi vicdan terazimiz ile tartalım. Bizim vicdanımız, bize doğru olanı gösterecektir.


706 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516