Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret1663728
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
ADANA’DA MHP’NİN YÜKSELİŞİ
13/05/2011

12 Haziran Seçimlerine sayılı günler kaldı.

 Parti Genel Başkanlarının meydan konuşmaları, kendilerini anlatmak yerine rakiplerini yıpratmak ve seviyeyi düşürmek üzerine kuruluyor. Başbakan R.Tayyip Erdoğan, bu konuda barutun üzerine ateşle gidiyor ve seviyeyi belden aşağıya çekerek konuşmanın kavgaya dönüşmesine sebep oluyor.      

  Özellikle MHP üzerine planlar kuruluyor, oyunlar sahneye konuluyor ama bütün bunlar ters tepiyor ve MHP yükselişe devam ediyor. Halkımız her şeyin doğrusunu biliyor. Tavrını ona göre belirliyor. Süreç MHP’nin lehine işliyor.

  Milliyetçi Hareket Partisinin üçüncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz ve dördüncü sıra adayı Cahit Öztok’un birbiri ardına seçim büroları açmaları ve mahallelerde-köylerde seçmenle buluşmaları Adana’da MHP’yi birinci parti yapacak zemini inşa etmektedir.

  Belli merkezlerden Milliyetçi Hareket Partisinin “barajın altında kalacağı” kanaatini pompalayıp, seçmenlerin kafasını karıştırmaya yönelik manipülasyonun tutmayacağı ve bu kirli oyunun bozulacağı Adana’daki MHP’nin yükseliş trendinden gayet güzel anlaşılmaktadır.

 Recai Yıldırım’ın Milletvekilliği adaylığından ve partiden ve partideki görevinden istifa ettirilmesiyle birlikte Milliyetçi Hareket Partisinin tabanında bir hareketlenme, toparlanma, umutsuzluğa direnme, kırgınlıklardan, küskünlüklerden arınma gibi çok yönlü bir motivasyonun varlığını gözlemlemekteyiz.  

  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilkeli ve namuslu duruşu, adı şaibeye karışmış veya böyle bir izlenim bırakmış olanların ve siyasi kimliği ve konumu ne olursa olsun, böyle kişilerle derhal yollarını ayırmış olması, toplum nezdinde büyük bir saygı ve kabul görmüştür.

 

Bu takdir ve kabul görme, sadece Adana bazında değil bütün Türkiye’de doğru algılanmış ve “MHP’nin baraj sorunu var” pompasının boş bir toplum mühendisliği projesi olduğunu göstermiştir.

Bu anlamda olay ters tepmiştir ve MHP yükselişe geçmiştir.

Şimdi gelinen bu süreçte MHP, kendini iyi ifade etmeli, adaylar; polemik siyasetini değil, iktidarın üniter yapımızla ilgili tasarruflarını; bütün yurttaşlarımızın anlayabileceği bir lisanla anlatmalı ve ülkenin geleceğinin fotoğrafını seçmenlere iyi yansıtabilmelidir. 

Milletvekili adayları ise; Genel Başkanlarının ve kendilerinin fotoğraflarının billboardlarda afişe edilmesinden ziyade çarpıcı ve Türk Milletini kucaklayıcı ve umut verici sloganlarla birlikte partinin amblemini öne çıkarmalı ve “üç hilal”in zihinlere kazınması, belleklerde tutulması, sandığa giderken seçmenin aklına gelecek şekilde bir olgu yaratılmalıdır.

Kanaatimce MHP, bu stratejiyi 1999 seçimlerinde denemişti ve çok da büyük bir başarı sağlamıştı. Bu seçimde de denemeli ve partinin amblemini adayların bir adım önünde götürmelidir. Zira amblemler, simgeler bunun için vardır. Umarım MHP’nin Milletvekili adayları egolarını yenecek ve kendilerini daha çok insana ulaşarak tanıtacak, el ilanları ve broşürlerle de partinin ambleminin kitlelerin hafızasında yer etmesinde etkili olacaklardır.

Bu noktada görevinden ikişer aylık sürelerle uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da sahaya inmeli, bu muameleyi hak etmediğini, siyaseten cezalandırıldığını ve mağdur edildiğini, şahsiyetine tecavüz edildiğini seçmene anlatmalıdır. Halkımız her zaman mağdurun yanında olmuştur ve bu hususta da eğer ikna edilirse, Aytaç Durak’ın ve dolayısıyla MHP’nin yanında olacaktır.

Aldığımız bilgiler doğrultusunda adaylardan Muharrem Varlı, Ceyhan ve Yumurtalık İlçelerinde çalışmalarını sürdürmekte; Ali Halaman ise, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de; Metanet Çulhaoğlu da Karaisalı, Aladağ İlçelerinde siyasi çalışmalarını sürdürmektedirler. Metropol İlçelerimizde de Seyfettin Yılmaz ve Cahit Öztok halkla kucaklaşmaya devam ettiğine göre, neden MHP Adana’da birinci parti olmasın?

Yani gördüğüm kadarıyla sıkıntısız bir aday sıralamasıyla seçime giren Milliyetçi Hareket Partisi, bu performansını yorulmadan, bıkmadan ve kırıp dökmeden sürdürürse, (var olan unu, yağı, şekeri bir ateş yakarak helvaya dönüştürürse) Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in büyük rüyasını gerçekleştirir, Adana Ovası-Bozkurt yuvası olur.

Özellikle Seyfettin Yılmaz’ın planlı, programlı, gayretli ve özverili çalışmasının semeresi olarak MHP, Adana’da ipi göğüsleyen parti olacaktır. Büyük olasılıkla 5 veya 6 adayını Ankara’ya Milletvekili olarak gönderecektir.

Aldığım siyasi koku, bu yöndedir. 


1490 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516