Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam194
Toplam Ziyaret1663647
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
ADEM ÇETİN
03/06/2019
Üç dönemdir (2004-2019) Fatih Mahallesi Muhtarlığına seçilen Adem Çetin adaşım Hakka yürüdü.
Çocukluğunun en güzel günlerini geçirerek büyüdüğü, gençliğinin en delişmen çağını yaşadığı, olgunluğunda hizmette bulunduğu mahallesini bırakıp gitti.
Selam verdiği, selam aldığı insanları, “Günaydın! Hayırlı İşler!” dileyerek selamladığı esnafları, adım adım yürüdüğü, gördüğü eksiklikleri anında Belediye yetkililerine bildirdiği sokakları bırakıp gitti.
Başını şefkatle okşadığı öğrencileri, öğütlerde bulunduğu gençleri,”abla” dediği ev kadınlarını, “bacım” dediği genç kızları, “amca-dayı” dediği mahalle büyüklerini bir tebessüm bulutu gölgesinde, bir samimiyet rüzgarı serinliğinde bırakıp gitti.
Adem Çetin! Senin gibi bir güleryüzlü genç adama buraları bırakıp gitmek hiç yakışmadı.
Ölüm sana yakışmadı Adem Çetin!
Belki bir dönem Muhtarlığa ara verecektin ama inanıyorum en yakın seçimde yine halkınla buluşacak, kucaklaşacaktın. Çünkü sen, Muhtarlık görevini aşkla, şevkle ve heyecan ile sürdürüyordun.
Daha yapacak çok hizmetin vardı. Bu yaşta ve bu zaman diliminde mahalleni ve biz sevenlerini bırakıp gitmemeliydin Adem Çetin!
2004 yılında iki Adem olarak iki komşu mahalleye muhtar seçilmiştik.
Ben, Tellidere’ye, Adem Çetin de Fatih’e…
Beş yılımızı dayanışma içinde geçirdiğimizi gururla söylemek isterim. Bana karşı saygısında hiç kusur etmedi. Hep “Adem Abi” diye hitap ederdi.
 Ben, Devlet Memurluğundan emekli olduğum için bende Devlet tecrübesi vardı. Devletin yazışma dili vardı. Ama ayrıca da Devlet memurluğundan gelen bir ağırlık anlayışı da vardı. Ne kadar üzerimden atmak, bunu aşmak istesem de…
Mahallemiz sakinleriyle ilişkilerimizde bunu hissediyordum. İstemesem de daha diplomatik bir tavır içinde oluyordum. Bu durumun Adem Çetin’in halkla ilişkilerindeki sıcaklığını gördükçe farkına varıyordum.
Oysa Adem Çetin de mükemmel bir esnaf anlayışı vardı. Hep güleryüzlüydü, Hayata güneşin aydınlığından bakan bir iyimser tarafı vardı. Her şeye olumlu yaklaşırdı.
Mahalle sakinleriyle ilişkilerinde, konuşmalarında söze mutlaka “Abi, Amca, Abla, Kardeş” sözcükleriyle başlardı. Böylesine bir sıcak dialog veya fikir alışverişi, karşısındaki insanı mutlu etmeye yeterdi.
 İnsanlarımızın da zaten yetkililerden ve seçilmişlerden beklentisi öncelikle içtenlikti. Talepler, en kısa zamanda yerine getirilmese bile güleryüzün hatırına kimse kırgınlığa prim vermezdi.
Bu sıcak karşılama, mahalle sakinlerinde olumlu karşılık bulur, sorunların daha içten konuşulmasını, tartışılmasını sağlardı. Esnaflıktan gelen “müşteri-satıcı” ilişkisini Muhtarlığa da taşımıştı ve bu anlayış, halkıyla çok çabuk içli-dışlı olmasına vesile oluyordu.
Planlı-programlı çalışan bir hizmet adamıydı. Mahallesinde gerçekleştirmeyi hedeflediği hizmetleri bir liste halinde kağıda döker, levha olarak duvara asar, gerçekleşenlerin üzerini çizerdi. Bekleyen talepleri de gündeminde tutar, takibini yapardı.
Belediyelerle ve Kaymakamlıkla da ilişkileri hep sıcacıktı. Toplantılara katılır, varsa beklenti veya önerisini söz alarak saygılı bir dil ile ifade ederdi. Bazen övgü, bazen talep bağlamında mutlaka söz alır, kendini göstermeyi çok severdi. Ben de  “Ademciğim yine gündemdesin” diyerek tebrik ve teşvik ederdim.
İşte Adem Çetin kardeşim böyle bir insan olarak iz bırakarak aramızdan ayrılıp sonsuzluğa yürüdü. Vakitsiz ölümü sevenlerinde derin bir üzüntü bıraktı.
Adem Çetin’i bu duygu yoğunluğu içerisinde kelimelerin kifayet ettiği kadar anlatmaya çalıştım. Elbette hakkında daha çok güzel şeyler söylemek mümkündür.
Yüce Tanrı, son durağını Cennet eylesin.


781 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516