Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam277
Toplam Ziyaret1663730
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
“İTİRAZIM VAR” HER TÜRLÜ YANLIŞA…
10/05/2022
Çok değerli hemşehrilerim
Bildiğiniz ve gördüğünüz gibi Adana Büyükşehir Belediyesinin logosu, (Büyüksaat, Taşköprü, Seyhan Nehri, pamuk ve narenciyeyi simgeleyen) şehrimizin hafızasının görsel bir simgesidir.
Belki sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır. Son zamanlarda sessiz-sedasız bir logo değişikliğine gidildiğini görmekteyim. Billboardlarda ve hatta Dörtyol kavrağında yaya geçitlerinde bu uygulamayı görmekteyiz. Büyükşehir logosu yerine acayip çizgilerden oluşan bir logo çalışması bizlere dayatılmaktadır. 
Bireysel olarak buna itiraz anlamında sesleniyorum ve isterdim ki, bu şehrin sakinleri de buna itiraz etsin! 
Ve soruyorum:
Böyle bir logo değişikliği kararı, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülüp, Meclisin onayından geçmiş midir? 
Böyle bir logo değişikliği kararı, kamuoyuna tanıtılıp, bunun kamuoyunda tartışılması yapılmış mıdır?
Böyle bir logo değişikliği kararı, başta Kent Konseyleri olmak üzere STK lar ve Mahalle Muhtarlarıyla görüşülmüş müdür?
Ve yine soruyorum:
Adana’da yaşayan insanlar olarak biz bu şehre; halkın belediye başkanını mı seçtik yoksa her dediğini istediği zaman yapan bir ikinci bir Tayyip Erdoğan mı seçtik? Biz, seçtiğimiz ve oy verdiğimiz Belediye Başkanının, “Halka hizmet noktasında halka danışarak hizmetlerde bulunacağı” düşüncesi ve beklentisi içindeydik ama acaba yanıldık mı?
Siyasette ve gazetecilikte “fikritakip” kavramı vardır. Herhangi bir konu gündeme alınır ve toplum ile paylaşılır. Toplumun tepkisi ölçülür ve konu, netice alınıncaya kadar takip edilir.
Ben de bu logo konusunu gündemime aldım ve takip ediyorum. “Karaisalı Haber Net” internet gazetesindeki köşemde 9 Nisan 2022 tarihinde yazmıştım ve ayrıca facebook sayfamda da paylaşmıştım. O yazımın bir bölümünde aynen şu ifadeler vardı:
“Yanlış hatırlamıyorsam Büyükşehirin mevcut logosu, Sayın Aytaç Durak’ın seçildiği birinci dönemde (1984-1989) ulusal düzeyde düzenlenen bir yarışma neticesinde kabul edilmişti. Hatta grafikerin adının da Mehmet Akif Ersoy olduğunu hatırlıyorum. Belki İstiklal Marşımızın Şairi ile aynı adı taşıdığı için hafızamda kalmış olabilir.
Bu logo, gerçekten çok güzel hazırlanmış ve şehrin hafızasını tam anlamıyla yansıtmaktaydı. Adana deyince aklımıza, Taşköprü, Büyüksaat, pamuk ve narenciye gelir. Bu logoda tüm bunlar estetik bir şekilde yer almaktadır. Bu hafıza bütünlüğünü terk ederek nereye varılmak istendiğini gerçekten anlamak zor. “

Yazdığım yazının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçti ama bakıyorum bir etkisi görülmedi ki, Sayın Başkan Zeydan Karalar, bu konudaki tutumunu devam ettirmekte ve bilboardlardaki bayram kutlamalarında mevcut logoyu çok küçük ve kendisinin kabul ettirmeye çalıştığı logoyu da çok büyük olarak öne çıkarmıştır.

Bu yanlıştan dönülmesini ve şehrimizin logosuna dokunmamasını kendisine oy vermiş bir yurttaş olarak bir daha hatırlatıyorum ve kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyorum.


247 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516