Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam839
Toplam Ziyaret1682826
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
KARAİSALI’DAN KİMLER MİLLETVEKİLİ OLMALI?
30/03/2011

Milletvekili seçimlerinin 12 Haziran 2011 Tarihinde yapılacağı kesinleşti. Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekli hazırlıklara başladığını basından okumaktayız. Elbette seçime katılacak olan siyasi partiler de buna göre bir hazırlık içindeler. Ve en önemlisi Milletvekilliğini düşünen aday adayları da gizli açık bir çalışma içersine giriyorlar.

12 Haziran’a sayılı günler var ama Karaisalılı hemşehrilerimiz arasında Milletvekili aday adaylığını düşünenler var mıdır? Var ise kimlerdir? Bilmiyoruz ve henüz konuşmuyoruz da…

Herkesin bir penceresi vardır ve o pencereden olaylara bakışı ve olayları algılayışı farklı farklıdır.

Bazıları tarafından onaylanır veya onaylanmaz bilemem ama ben de kendi penceremden bakarak gelecekte Karaisalı’ya hizmet edebileceklerine inandığım ve aşağıda isimlerini zikrettiğim hemşehrilerimin Milletvekili olarak TBMM’de bulunmalarını arzu etmekteyim.

Burada sadece Milletvekili olmalarını arzuladığım insanlarımızdan söz ediyorum. Hangi partiden aday olurlar, onların veya partilerin tercihidir.

Ben, Milletvekili seçilmeleri durumunda faydalı olacaklarına inanıyorum.

İlçemizde uzun yıllardır sağlık konusunda hizmeti bulunan ve halkımızı her yönden yakinen tanıyan, Karaisalı insanının ekonomik ve sosyal yapısını çok iyi bilen Doktor Uğur ÜNALDI, Milletvekilliğini layıkıyla yapabilecek genç ve yetenekli bir hemşehrimizdir.

Yıllardır Karaisalı’nın gelenek ve görenekleri, türküleri üzerine derleme çalışmaları yapan, bunları kitaplaştıran ve böylece Karaisalı’mızı Türk ve dünya kamuoyuna tanıtan Halil ATILGAN, Milletvekili seçilmesi durumunda Kültür Bakanlığını başarıyla yürütebilecek bir değerimizdir.

Edebiyat Öğretmeni olarak eğitim öğretim alanında çalışmalar yaparken 1984 yılından beri Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter, Başkan Yardımcılığı ve ASKİ Genel Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürüten, yüzlerce evladımıza sahip çıkarak iş ve çalışma imkanı sağlayan Bayram MERDAN, Milletvekili seçilmesi durumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını başarıyla yürütebilecek bir başka değerimizdir.

Doktor Kemal IŞIK, yöre insanlarıyla kurduğu sıcak ve samimi temas neticesinde adından sevgiyle ve saygıyla bahsedilen bir hemşehrimizdir. Uzun süre Karaisalı’da doktor olarak görev yapması ve yardımseverliği ile halkımızla çok güzel bir diyalog geliştirmiş olup, bu diyaloğu hizmete dönüştürebilecek bir bilgi ve beceriye sahiptir ve Milletvekili seçilmesi Karaisalı için bir kazanç olacaktır.

Mustafa ASLAN, Ankara’da başarılı bir bürokratımızdır. 2007 Seçimlerinde bir siyasi partiden aday adayı idi. O zaman değerlendirilmedi ama şimdi değerlendirilmesinin tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Aile büyüklerinin Karaisalı’da esnaf olarak halkla iç içe olması ve kendisinin de bürokrat olarak Ankara’yı ve Devletin işleyişini iyi tanıması Onun lehine olan bir ayrıcalık olacaktır. Mustafa ASLAN, Milletvekili olarak Parlamentoda görmeyi arzuladığımız bir hemşehrimizdir.

Aslen Karaisalı’nın Etekli Köyünden olan Ceyhan’ın bir köyünde doğan ve halen Adana’da Müteahhit ve İşadamı olarak yüzlerce gencimize iş istihdamı yaratan Bilal ŞAHİN, 1999 Seçimlerinde bir siyasi partiden aday adayı olmuş ve delege tercihi ile birinci sıraya getirilmiş olmasına rağmen Genel Merkez tarafından liste dışı bırakılmıştı. Bilal ŞAHİN’in o zaman elinden alınan bu hakkı bugün iade edilmeli ve bir Yörük-Türkmen Beyi olarak bütün Toros Yörüklerini temsil etmek üzere Milletvekili seçilmelidir.

2009 Yerel Yönetim Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin Karaisalı Belediye Başkan Adayı olan Emekli Öğretmen Hikmet AKÇAM’ı yerel seçimlerde gösterdiği gayret ve özverisi değerlendirilmeli ve Karaisalı hemşehrilerimizi Ankara’da temsil etmek bağlamında Milletvekili olmalıdır.

Ankara’da görev yapan bir başka bürokrat hemşehrimiz daha var. Türk Standartları Enstitüsünde Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak görevini yürüten Cengiz OĞUZ hemşehrimiz, Karaisalı’nın Ankara’daki gözü, kulağı durumundadır. Bürokrasiyi ve Ankara’daki Devlet mekanizmasının işleyişini bilmesi de onun öne çıkan özelliğidir ve bu artısı dikkate alınarak Milletvekili olarak değerlendirilmesini önemsemekteyim.

Yukarıda sizlerle isimlerin paylaştığım çok değerli hemşehrilerimizin tamamı dikkat buyurulursa Devleti ve dolayısıyla Milleti tanıyan bürokrat kökenli insanlarımızdır. Sadece Bilal ŞAHİN, bürokrat kökenli değildir ama iş dünyasını yakından tanıyan ve istihdam yaratan bir hemşehrimizdir.

         Bu değerlerimizin hepside Bakanlık görevini başarıyla yürütebilecek yetenek ve bilgiye sahiptir.

         Ama halkımız bu değerlerimize sahip çıkabilecek midir?

         Temennim, parti farkı gözetmeden sahip çıkmaktır.

 



1730 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BÜYÜKŞEHİRLERDE MUHTARLIK KALDIRILMALI - 04/04/2024
BÜYÜKŞEHİRLERDE MUHTARLIK KALDIRILMALI
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398