Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam194
Toplam Ziyaret1663647
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
SAYIN ZEYDAN KARALAR
24/05/2022

        Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimizin tam bir hafızasıdır, dokunmayınız.

        Bu anlamsız tutumunuzla ve anlamsız logo değişikliği ısrarınız ile hem kendi başarılarınızı gölgeliyorsunuz ve hem de seçildiğiniz partinin gelecek seçimlerdeki halk nezdindeki başarısını bloke ediyorsunuz.

        Yukarıdaki paragraftaki ifadeyi belki ben dile getirmiş oluyorum ama inanıyorum ki, benim bu uyarı mahiyetindeki ifadelerime çok sayıda hemşehrimiz de katılmaktadır.

        Siyasette ve gazetecilikte “fikritakip” kavramı vardır. Herhangi bir konu gündeme alınır ve toplum ile paylaşılır. Toplumun tepkisi ölçülür ve konu, netice alınıncaya kadar takip edilir. Bu anlayışla konuyu takip ediyorum.

        Ben bu konuyu ilk kez, 9 Nisan 2022 tarihinde “Karaisalıhaber” internet gazetesindeki köşemde gündemime almıştım. Ses getirmeyince 10 Mayıs 2022 de yeniden yazdım. Çünkü bilboardlardaki bayram kutlamalarınızda kendi ürettiğiniz logoyu yine öne çıkarmış, mevcut logomuza yanında iyice küçülterek yer vermiştiniz. Aynı ısrarı, yeni logo tasarınızı büyüterek ve mevcut logoyu küçülterek 19 Mayıs kutlamalarında da devam ettirdiğinizi görüyoruz. Ve ben de ısrarla bu yanlışın düzeltilmesi doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyorum.

        Hatta 10 Mayıs tarihli yazımız, hem Karasalıhaber ve hem de Zirve gazetelerinde yayınlanmakla kalmadı. Bu uyarı yazımızı, Büyükşehir Belediye Meclisindeki AKP Grup Başkanı Vedat Gündoğan’a, CHP Grup Başkanı Serdar Seyhan’a, MHP Grup Başkanı Cemal Demirdağ’a ve İYİ Partiden Sertaç Durak’a da whatsapp yoluyla ilettim. Ve çok sayıda STK Başkanlarına da aynı yöntemle gönderdim. Ne yazık ki, sadece MHP’li Cemal Demirdağ, duyarlı davranıp bana dönüş yaptı ve “görüşlerime katıldığını, başkanı bu konuda uyardıklarını” yazılı olarak bildirdi. Demek ki, diğer meclis üyelerinin bu şehrin böylesine bir ortak sorunuyla ilgileri bulunmuyormuş ki, dönüş yapmadılar, görüş bildirmediler.

        Bu konuyu, Milletvekillerine de iletmeyi tasarladım ama neticede duyarsız kalacaklarını düşündüm. Çünkü geçmişte Seyhan ve Yüreğir İlçeleri bölünüp, Çukurova ve Sarıçam İlçeleri kurulurken “Çukurova İlçesi adının yanlış olduğunu, Çukurova adının geniş bir hinderlandı ifade ettiğini, böyle bir adın küçük bir ilçeye verilmesinin yanlış olduğunu, oysa yeni ilçeye Beşocak veya Kuvayımilliye adlarının verilmesinin daha uygun olacağını” belirten bir makale yazmıştım ve Karaisalı Haber Gazetesinde köşeyazısı olarak yayınlamıştım.

        Ve o zaman Ankara’da bulunan 14 Adana Milletvekiline gazeteden birer adet göndermiştim. Sadece Sayın Ali Küçükaydın dönüş sağlamıştı ama o da yanlışı savunarak beni ikna etmeye çalışmıştı. Şöyle diyordu Sayın Küçükaydın “ Orada Çukurova Fuar Binası var ya, onun için oraya Çukurova adı verilmiştir.” Ben de kendisine “ Eğer Çukurova adı baz alınacaksa 1970 li yıllardan beri bugün Sarıçam olarak adlandırdığınız bölgede Çukurova Üniversitesi bulunmakta sayın vekilim ve bu üniversite, geniş bir bölgeyi temsil etmektedir.” diye cevap vermiştim kendisine.

        Bu logo değişikliği ısrarının yanlışlığına karşı duruşumu, bugünkü Milletvekillerimiz ile paylaşmadım ve geçmişte yaşadığım o olayı hatırlayarak bugünkü vekillerin de aynı şekilde duyarız kalacaklarını düşündüm. Bu kentte yaşayan ve kenti temsil eden Meclis üyeleri duyarız kalıyorsa, Ankara’da bulunan ve Parti Genel Başkanlarından izinsiz konuşamayan Milletvekilleri haydi haydi duyarız kalırlar.

         Sayın Başkan, şehrin logosunu değiştirme çabasını sürdürürken bir şey daha değiştirmeye çalıştığını görüyorum. Şöyle ki, o anlamsız yıldıza benzer çizgilerin yanına “Büyükşehir Adana” ibaresini de koymayı ihmal etmiyorsun.

        Şimdi bu konuyu kamuoyuna şöyle soralım: Adana Büyükşehir Belediyesi demek ile Büyükşehir Adana demek arasında bir anlam farkı var mıdır? Sokak jargonu ile ifade edecek olursak “Ha Ali Veli, ha Veli Ali” Arada ne fark var?

        Sonuç olarak, şehrin bunca sorunları ve özellikle trafik sorunu çözüm beklerken bu logo değişikliğine ne gerek var? Halkımızın yararına harcanacak kaynakların neden logo değişikliğine harcanarak kaynak israfında bulunulmaktadır?

        Umarım bu konuyu, halkımızın sağduyusunu dikkate alarak gündeminizden çıkarırsınız ve kaynak israfına sebep olmaktan vazgeçersiniz…



397 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
“İTİRAZIM VAR” HER TÜRLÜ YANLIŞA… - 10/05/2022
Çok değerli hemşehrilerim
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516