Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret1667826
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
OYUMUN SEYRİNİ VE RENGİNİ AÇIKLIYORUM
06/06/2011
Türkiye, 12 Haziran’da bir kere daha sandığa gidiyor.Bir yurttaş ve bir seçmen olarak Yüce Tanrım izin verirse ben de kutsal olan “oy verme” hakkımı “Ya nasip!” diyerek kullanmak istiyorum.   Ancak bildiğim ve gördüğüm kadarıyla hiçbir seçimde bu boyutlarda bir gerginlik ve seçmenler arasında ayrışma görmedim. Hangi partiden olursa olsun görüştüğümüz kişiler, seçimler öncesinde bir tedirginlik ve endişe yaşadıklarını söylemektedirler.  Sandığa gitmeden önce demokrasi serüvenindeki kişisel tarihime şöyle bir bakarak geçmişte neler yaşamışım onları hatırlamaya çalıştım.

1977 yılından itibaren 16 defa sandığa gitmişim. Bu seçimler, yerel, genel ve halkoylaması seçimleridir. 12 Haziran Seçimleri ile 17. kez sandıkla buluşmuş olacağız. Tabi kısmet olursa. 

 Bu yolda, ilk kez oy verme hakkımı 1977 yerel seçimlerinde kullandığımı hatırlıyorum. O zaman muhtarlık için kime oy verdiğimi hatırlamıyorum ama o günkü şartlar çerçevesinde Belediye Başkanlığını Adalet Partisinin adayı Ali Sepici’ye, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için oyumu, Milliyetçi Hareket Partisine verdiğimi hatırlıyorum.  Sonra bir 12 Eylül Dönemi geçirdik ve 7 Kasım 1982 Anayasa oylamasında “Kabul” oyu verdiğimi, 1983 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisine oy verdiğimi ve hemen akabinde yapılan Yerel Seçimlerde yine Anavatan Partisine oy verdiğimi çok iyi hatırlıyorum.

 Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş gibi eski siyasetçilerimizin “siyaset yapıp yapmamaları” hakkındaki referandumda da “siyaset yapsınlar” doğrultusunda oyumun rengi “Evet” idi.  1989 seçimlerinde yine Anavatan Partisine destek verdim.  Ekim 1991 seçimlerinde Demirel’in süvarisi olduğu Doğru Yol Partisine oy verdim. 1994 deki yerel seçimlerde Aytaç Durak’ın aday olduğu Anavatan Partisine, 1995 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisine oy verdim ama parti, barajı aşamadı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Karaisalı PTT Müdürü iken davet üzerine Doğru Yol Partisinden Karaisalı İl Genel Meclisi Üyesi adayı oldum ve dolayısıyla oyum Doğru Yol Partisinin oldu. 2002 ve 2007 Genel Seçimlerinde oyumu Milliyetçi Hareket Partisine; 2004 Yerel Seçimlerinde hemşehrilik saikiyle Adalet ve Kalkınma Partisine -içime sinmediği halde- kerhen oy vermek zorunda kaldım. İtiraf etmek zorundayım ki, 2009 Yerel Seçimlerinde Karaisalı İl Genel Meclisi Üyesi adaylığım nedeniyle İl Genel Meclisini Cumhuriyet Halk Partisine verdim ama Büyükşehir Belediye Başkanlığında Aytaç Durak’a destek anlamında yine Milliyetçi Hareket Partisine oy verdim. En son 12 Eylül 2010 Tarihinde yapılan halkoylamasında da “Hayır” oyu kullandım.  Evet, demokrasi serüvenindeki oyumun seyri, kısaca böyleydi. Tercihlerim, doğru veya yanlış, bu geçmiş benimdir ve aynen böyle olmuştur.  12 Haziran Seçimlerinde yine mutlaka sandığa gideceğim ve kutsal oy hakkımı kullanacağım. Şunları düşünerek sandığa gideceğim:Vatan toprağı kutsaldır. Dedelerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakların satılmasını kesinlikle istemiyorum.  Türkiye’mizin öncülüğünde Türk Dünyası Devletler Topluluğu veya Birliği gibi bir organizasyonun gerçekleşmesini ve bu bağlamda ABD’siz ve AB’siz bir dış politika platformu ve İMF’siz bir ekonomi düzeni kurulmasını istiyorum.  Çünkü, AB’ye girme uğraşımız, abesle iştigaldir ve zaten bizi almayacaklar.  Seçimlerden sonra kurulacak hükümette Türk dünyasının kültürel, sosyolojik ve siyasi sorunlarını çözmesi beklenen bir “Dış Türkler veya Türk Dünyası Bakanlığı” kurulmasını arzuluyorum.

 Özelleştirmeye karşıyım. Cumhuriyet tarihimizin en yoksul yıllarında dedelerimizin dişinden, tırnağından artırarak kurdukları milli tesislerimizin haraç-mezat yabancılara satılmasını doğru bulmuyorum.  Finans kuruluşlarımızın yani bankalar gibi, sigorta şirketleri gibi ve sanayi tesisleri gibi kuruluşlarımızın yabancılara peşkeş çekilmesini büyük bir tehlike olarak görüyorum.  Başkentimin her zaman ve daima Yüce Atatürk’ün kurduğu Ankara olmasını, Brüksel’den veya Waşington’dan yönetilmeyi istemiyorum.  Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının özellikle ilk dört maddesinin değiştirilmesinin ötesinde tartışılmasının bile çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum ve Anayasamız üzerinde öyle yabancı mihrakların ve güçlerin talepleri ile operasyonlar yapılmasını asla kabul edemiyorum.

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılmasını ve Kurucusu olan Sayın Rauf Denktaş’a yeniden sahip çıkılmasını istiyorum.  Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısını, tek dil, tek bayrak ülküsünü savunuyorum. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden rahatsızlık duyanlardan rahatsızlık duyuyorum.  Bu memlekette benim gibi düşünen milyonların olduğunu bilerek oyumu onlarla birlikte aynı çizgide kullanmak istiyorum. Yani bu kez oyum, kararlı bir şekilde ülkemin huzurlu geleceği ve “Devlet-i Ebed Müddet”  dilek ve duasıyla ile evimden abdest alarak çıkacağım ve merdivenlerden “Ayetel Kürsi”yi okuyarak ineceğim ve oy verme mahalline gideceğim. Oy verme kabininde “Besmele” ile “Hakkımızda hayırlı olana ruhsat ver Allah’ım!... Hayırsızı başımıza musallat etme Yarabbim!...” diyerek oyumu kullanacağım.

 12 Haziran Seçimleri, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. 


1326 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339