Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam132
Toplam Ziyaret1663585
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
“ EY TÜRKLER!”
19/12/2012

 

 

Değerli Dostlar, yaşlanıyor muyum nedir?

Kıymetli ve saygıdeğer hemşehrilerim ile düzenli olarak bu sütunlarda çok istememe rağmen buluşamıyorum.

Oysa ben, ihtiyarlamayı kabul etmiyorum ve halen genç olduğumu düşünüyorum ama var bir arıza demekki.

Bilgisayarın karşısına geçtiğimde ve bir şeyler yazarak hemşehrilerimle hemhal olmak istediğimde neyi paylaşacağım konusunda çelişkiler yaşıyorum. Umutsuzluk girdabında çalkalanıp duruyorum. Yoz bir tarlada dolaşıp duruyorum sanki.

Karaisalı’nın siyasetine veya yönetim işlerine dair yazacak çok şeyler var ama “zülfü yare” dokunmaktan çekiniyorum.

Çünkü doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar. Kovamasalar da, bazılarının içten içe düşmanlığını kazanıyor, yalan ve iftira oklarına maruz kalıyorsun. Ve bu bağlamda düşman hanende yeni misafirlerin oturduğunu görüyorsun. Hasetlik ve çekememezlik üzülerek belirmeliyim ki, bizim onulmaz ve ezeli bir hastalığımızdır.

Ben, bu kez buradan benim gibi Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine ilişkin kaygı ve endişeler taşıyan hemşehrilerimle en iyisi önemli bir yazıyı paylaşayım. Zira yeni Anayasa yapılması doğrultusunda çalışmalar devam ederken önümüzdeki günlerin Türk Milleti ve Türklük için çok önemli gelişmelere gebe olduğunu unutmayalım.

Yukarıdaki “Ey Türkler!” başlığı, Doç.Dr. Durmuş Hocaoğlu!na ait bir yazının başlığı.

Yeniçağ Gazetesinin eski yazarlarından Rahmetli Doç.Dr. Durmuş Hocaoğlu’nun ( Bayburt, 1948 – İstanbul, 2010) Yeniçağ Gazetesinde yayınlanan bu köşeyazısı, bilgi, görgü ve vizyonun sonucu uyarıcı bir kilometre taşıdır. Bizleri ve sizleri düşünmeye, ileriyi görmeye davet eden ve uykudan uyanmamamızı ve etrafımızda olup bitenleri eleştirel bir gözle değerlendirmemizi isteyen önemli bir yazıdır.

Buyurun birlikte okuyalım:

“ Ey Türkler!

Ya ikinci Endülüs ya da Ergenekon olma çizgisindesiniz. Zira Anadolu, dikkatli olmazsanız sizi boğacak bir tuzağa, İkinci Endülüs’e dönüşmek üzeresiniz.

Ey Türkler!

Milletlerin yükseldiği yerden düştüğünü unutmayınız. Sizler ki, Asya’nın bağrından kopup gelerek Tarihinizin zirvesine burada çıktınız amma burada düşmek üzeresiniz. Burada “efendi” oldunuz, burada “kul” olmak bahtsızlığında kalabilirsiniz.

Ey Türkler!

Tarihte kazananlar ve kaybedenler vardır. Tarih, kaybedenleri değil, kazananları baş tacı yapar. İmdi sizler, kaybedenleri oynuyorsunuz. İkbal yıldızınız sönmek üzere… Keza Tarih, merhametsizdir. Yere düşenin üzerine basarak ilerler. İmdi Türkler, yere düşmek üzeredir. Yere düşerseniz, sizi de ezer geçer ve çöplüğüne atar.

Ey Türkler!

Gökleri ve yerleri yaratan Yüce Tanrı’mın her şeye gücü yeter amma kendisini değiştirmeyenleri kendisi değiştirmez. Ol sebebe binaen kendinizi değiştiriniz. Elinizi, kolunuzu bağlayarak dua etmeyiniz. Liyakatinizi kaybetmek ve uyuşmak noktasındasınız. Sakın ha! (Bu da geçer) demeyiniz. Elbette geçer amma deler geçer ve Rabbim efendileri kula, kulları efendiye dönüştürür. Sizi indirir, dün yönettiklerinizi başınıza geçirir.

Ey Türkler!

Milletler, yükseldiği yerden düşer amma düştüğü yerden de yükselir. Sizlerde ise, yükselecek güç daima vardır. Yeter ki, gerçek ile sahteyi, gerçek aydın ile propagandistleri ve lobicileri; gerçek lider ile fareli köyün kavalcılarını ayırt edebilecek bir bilinç ve ferasete kavuşunuz. Gücünüzü keşfediniz ve iradenizi harekete geçiriniz.”



1591 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516